[]

Snowboard malzemeleri tavsiyesi

Arkadaşlar ilk defa bir kar tatiline çıkıyorum. Daha önce hiç kayak yapmadım yanımda nispeten tecrübeli arkadaşlar olacak bana gittiğimizde idareten bir board kiralayacaklar ama diğer malzemeleri ayrı ayrı kiralayınca günlük yüksek bir meblağ oluyor ben de bir kısmını gitmeden istanbuldan alayım istedim. Öğrenciyim çok fazla bütçem yok dolayısıyla mutlaka bulunması gereken ürünleri ve fiyat performans oranı yüksek markaları tercih etmek durumundayım. Tecrübeli arkadaşlar yardım ederlerse çok sevinirim.

Board'u kayak merkezinde kiralıyorum dolayısıyla onu geçtim.

Kar gözlüğü gerekecek, aşağı yukarı ucuz bir gözlük ne kadardır ? hangi marka iyidir vs ?

Kask işini ne yapayım ? uygun bir kask ne kadardır, kiralamak mı mantıklı almak mı bilemiyorum

En önemlisi sanıyorum thermal içlikler ? Bunların hangi markaları gerçekten thermal etki yaratıyor fiyatlar ne durumda ? neye dikkat edeyim ?

Yine aynı şekilde board pantolonu ve thermal mont gerekecek sanırım ? Yine bunlarıda ucuza nasıl kapatabilirim ?

Ve bot. Boardu sadece özel botlara mı bağlayabiliyoruz ? oradan kiralanabilir mi ? yada ucuza bulabilir miyim ?

Bunların dışında mutlaka mutlaka bulunması gereken ekipmanlar var mı ? varsa neler ? kiralamak mı mantıklı almak mı ? Eğer orta karar ürünler alırsam yıllarca kullanırım. boardla kaymayı seveceğimi tahmin ediyorum.

 
ortalama bir gozluge 150-200 arası birsey verirsin. gitmeden hava durumuna bak eger kar yagmıyorsa cok gerek yok gozluk takmana(kar yagınca sert bir sekılde gozune giriyor kayarken canın yanıyor mecbur takıyorsun).
boardu kiralarken zaten botlarıyla beraber kiralıyorsun ayrıca bir fıyatı vermezsın bot için komple fiyat oluyor.
herhangi bir termal iclik alabilirsin. en kotu 2-3 kat giyin ustune montu cek tamamdır zaten. ust bası da gitigin yerde kiralayabilirsin bilmiyorum neryee gidiyorsun ama heryerde vardır diye dusunuyorum.
tabi eger ben bundan sonra kayıcam 1-2 seferlik birsey diyosan pantolon mont gozluk falan satın al hepsini. bir cok marka var ama gidip baktıgın zaman bile anlarsın kaliteli kalitesiz oldugunu. pantolonla mont için para-çokomel eğrisi var biraz, pahalı olanlar yeterli kalitede olur her zaman, gidip ucuz birseyler alma bence pısman olursun, dusucen edicen 1-2 sene sonra yırtılmasınlar yada ılk seferınde gotunden su gecırmesınler.
kaska hic gerek oldugunu dusunmuyorum ayrıca. 5 sene sonra pro olursun atlarsın zıparlarsın o zaman al ama zaten yeni baslıyorsan cok gereksiz.
ben 10 senedir board yapıyorum hala kaskım yok.

edit.
  • t joe  (28.01.15 15:32:51 ~ 15:35:33) 
hangi kayak merkezine gideceksin ve ne zaman gideceksin?


  • gaza gelen  (28.01.15 15:43:08 ~ 15:43:53) 
şubat ayında uludağ'a gidiyorum @gaza gelen


  • sabor  (28.01.15 15:44:32) 
sadece 1 kere gideceksen bence sadece içlik ve eldiven al kendine eldiven önemli su geçirirse hayattan soğutur seni,
içlikte thermoform fiyat/performans olarak iyidir, üstüne kazak falan giyer halledersin.

ucuz kayak malzemelerini decathlonda bulabilirsin. güzel eldivenler de vardır herhalde. ben yeni başlayanın pek hızlanmayacağını tehlikeli işlere girmeyeceğini göz önünde bulundurarak kaska gerek yok derim ama kanım deli akıyor diyorsan onu da kirala, satın alma.

bunun harici param var diyorsan önce pantolon al çok düşeceksin su geçirmemeli. gözlük işi şu anda gerekli değil yavaş gideceksin zaten

bu tavsiyeleri öğrenci olduğun için böyle veriyorum yoksa kask pantolon içlik eldiven ve gözlük kesin al derdim
  • gaza gelen  (28.01.15 15:57:23) 
tchibo dan bulduğunu al.en uygun onlar.


  • jamswety  (28.01.15 16:20:19) 
botu board la beraber kiralıyolar.

digerleri icin tchibo dan ucuza alaiblrisin.
  • bryan fury  (28.01.15 16:33:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.