[]

Sıfır laptopa XP kurmak

Arkadaş laptop almış, içinden driver cdsi çıkmış sadece. İşletim sistemi cd'si yok. Dos kurmuşlar makineye.

Başka bir laptopun (fujitsu siemens) yanında verilen xp cdsinden xp kurmaya çalıştım. Kurun kendi dosyalarını kopyaladığı mavi ekrandan sonra (hani alttan yazılar geçiyor, format ekranına gelmeden daha) mavi ekran veriyor, erör oldu diyor. sabit diskte problem diyor. checkdisk yapın, harici sabit diskleri devredışı bırakın, sabit disk yönetici programları iptal edin diyor. tabi sıfır laptop olduğundan yok öyle şeyler. checkdisk te yaptım bi problem yok. REset atıp baştan başlıyorum, gene aynı şeyler, aynı yerde takılıyor.

Dos'ta cd sürücüsünü tanımıyor. Sadece dediğim cd'den başlatınca cd'yi görüyor. Başka bir kopya xp cdsi denedim, cd sürücüsünü görmüyor.

Çok fazla da anlamıyorum bu işlerden ama bi yerde hata yapıyormuşum gibime geliyor. Nasıl olur bu iş?

Ek: Bir de dosta cd sürücüsünü nasıl tanıtabilirim? bi de bu dosta niye edit komutu yok?

 
sata driveri olan bir xp cd si bulun ya da bios dan sata yı ide yapın.


  • bryan fury  (14.08.09 01:22:34) 
yeni laptop ise d:\ sürücüsünde orjinal windows kopyasını içeren bir recovery bölümü olur. başlangıçta f11'e basarak format işlemini gerçekleştirebilirsin.. artık dvd'lerde windows kopyası verilmiyor yeni pc aldığında.. (yani en azından hp ve toshiba'nın yeni modellerini kullandığım için biliyorum) inşallah makineden o bölümü silmemişlerdir (tabii varsa) orjinal windows kopyasını kaybetmiş olur..

@bryan fury zaten çözümü söylemiş bende yardımcı olmak babında link paylaşayım.. aşağıdaki linkte windows xp kopyana nasıl sata driver ekleyeceğin ayrıntıları ile anlatılıyor..

link: www.notebook.gen.tr
  • synche  (14.08.09 03:03:57) 
Synche ve Jugador/
dosta c: den başka hiç bir sürücüye erişemiyorum. ayrıca başlangıçta sadece F2 bios setup, F12 boot options var. marka lenovo. onekey recovery diye bi özelliği var ama bunla ilgisi var mı bilmiyorum. laptop ucuzluktan alındığından fiyatına zaten işletim sistemi dahil değildi, o yüzden içinde orjinal windows kopyası olacağını sanmıyorum :) 240 TL'ye alındı :) 10 taksit, ayda 24 24 ödeyecek.

muhtemelen bu sata / ide olayı problemi çözecek gibi hissediyorum. o yüzden şimdiden koyuyorum tikleri :)
  • mabl  (14.08.09 03:43:07) 
Lenovo'nun sitesinden alıntıdır..
@ Lenovo dizüstü bilgisayarlarınız üzerinde yer alan ‘OneKey Recovery System‘ ile sisteminizi kolayca geri yükleyip sadece tek tuşla değerli verilerinizi kurtarmak mümkün.

Bu yeni nesil dizüstü bilgisayarlardaki RECOVERY özelliği olabilir. Hiç kullanmadığım için yorum yapıp yanlış yönlendirmicem.. birde notebook sorunları konusunda gerçekten iyi bir sitedir notebook.gen.tr (reklam değil) .. takip edersen sorun yaşamazsın bu konularda..

uzun lafın kısası sata driver destekli windows kopyası sorununu çözecektir.. kolay gelsin ;)
  • synche  (14.08.09 13:09:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.