[]

gercek bal sekerlenir mi

Aricilik yapan veya bu konuda kesin bilgisi olan var midir acaba?




 
evet.


  • aeroflot  (28.01.15 13:23:24) 
evet. kesin bilgi.


  • doxanikee  (28.01.15 13:23:56) 
Peki sekerlenmezse kesin bi oyun vardir diyebilir miyiz yoksa sekerlenmeyebilir de mi?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (28.01.15 13:24:39) 
Evet.


  • elorelia  (28.01.15 13:29:21) 
sahte bal o şekilde anlaşılmaz. Lab testi dışında anlamanın yolu yok. Ne şekerlenmesi, ne tadı gerçek mi sahte mi olduğu konusunda bilgi vermez.


  • rygard  (28.01.15 14:24:35) 
öncelikle gerçek bal nedir, sahte bal nedir ayrımını yapalım. daha önce de yazmıştım bunları, aramaya üşendim baştan yazayım (mal değneğine bak, daha önce yazdığını aramaya üşeniyor da oturup baştan yazmaya üşenmiyor. öhöm neyse.)

1. en gerçek bal. balı da arı çiçeklerden toplayıp yapar, peteğini de arı yapar. komple doğaldır.

2. peteği insan balmumundan yapıp çıtaların arasına telle bağlayıp kovanın içine koyar, balı arı çiçeklerden toplayıp kendi yapar o peteğe doldurur. bu da iyi baldır.

3. peteği zaten insan yapar. balı da arı yapar ama insan arının çnüne şekeri koyar, arı çiçek çiçek dolaşmak yerine o şekeri yiyip bal yapar.

4. ortada ne arı vardır, ne petek vardır. şekeri, hatta glikoz şurubunu ağda yapar gibi kıvamlı kaynatıp içine doğala özdeş bal aromasını basarlar, olur sana bal. en sahtesi de budur.
  • kibritsuyu  (28.01.15 15:19:57 ~ 15:20:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.