[]

Konserve mi, dondurulmuş gıda mı?

Garnitür bezelye midir nedir artık ondan alıyorum konserve. Konserve çok zararlı dondurulmuş al dediler. Dondurulmuş gıdalara da laf edilmiyor mu? Benim bildiğim konserve zaten gıda hava almadan uzun süre dayansın diye yapılır. Konservelere ayrıca katkı maddesi mi ekliyorlar?

Az biraz sebze yiyelim diyoruz, onun da boku çıkmış. On saat bezelye ayıklayamam valla, hangisi daha sağlıklı olur?


 
taze dondurulmus daha saglikli olur. ama konserve de cok zararli degil. sonucta icine koruyucu ekliyorlar ama onu evde konserve yaparken de ekliyoruz bir sekil.


  • gel gel sarisinim sag yap gel  (28.01.15 10:26:48) 
İkisi de işlem görmüş ürünler, biri diğerinden daha sağlıklı değil. Konserve ürünlerin üstünde "Koruyucu katkı maddesi içermez" yazar ama bu hiçbir kimyasal işlemden geçmediği anlamına gelmez. Hepsi ısıl işlem gören ürünler. O raflarda bozulmadan haftalarca durmasının nedeni o. Keza dondurulmuş ürünler de öyle.

Bir de; (bkz: monosodyum glutamat)
  • angelus  (28.01.15 10:29:43) 
Elde ettiğin sağlık faktör farkı didikleme uğraşına değmiyor. Beğendiğini al, yalnız güvendiğin bir marka olsun.


  • franz kafka  (28.01.15 10:45:50) 
@angelus dondurulmuş bezelyelerde katkı maddesi mi var?


  • mea maxima culpa  (28.01.15 17:08:18) 
Dondurulmuş gıdalar piyasaya sürülürken evde yaptığımız gibi bir işlem uygulanmıyor; belli bir miktar pişiriliyor, o pişirme sırasında ömrünü uzatan koruyucular ekleniyor, daha sonra tamamen donduruluyor. Muhteviyatlarında koruyucu madde olduğu gibi tam bir pişirim yapılmadığı için bakteri oluşumuna da zemin hazırlıyor bu tür ürünler. Ayrıca bu pişirme soğutma sırasında meyvenin sebzenin var olan tüm vitamini minareli yok oluyor. Koyunun keçininin yediği ottan bir farkı kalmıyor.


  • angelus  (28.01.15 17:46:13) 
e ama paketlerinin üstünde bir şey yazmıyor. örneğimizden gidersek içindekiler: bezelye diyor?


  • mea maxima culpa  (28.01.15 17:53:02) 
Konserve ürünlerin paketinde de "Koruyucu katkı maddesi içermez" yazar, ama bu "Katkı maddesi içermez" anlamına gelmez. Dondurulmuş gıda için de aynı şeyi düşün. Kaldı ki içindekiler kısmında salt "Bezelye" yazmaz; o paketin içeriği. Normalde besin değerlerinin olduğu bölümde ne işlemden geçtiyse yazması lazım. Yazmıyorsa problem var demektir.


  • angelus  (28.01.15 17:58:56) 
Burasi yine gida uzmani dolmus.

Gencler eger aldiginiz urun merdiven alti uretim degilse icindekilerde katki maddesi belirtilmemisse katki maddesi yoktur.

Yok efendim yogurtlara kivami kati olsun diye kirec katiyolar efendim konservenin suyunun icine attiriyorlar falan gibi efsaneleri bos geciniz.

buyuk sanayi firmalari icine bir sey katiyorsa bunu icindekiler bolumune yazar. Zira yazmadigi durumda yakalandigi an marka degeri vs. yuzunden kaybedecegi zarari asla goze almaz.

eger herhangi buyuk bir gida firmasinin icindekileri belirtmeden bir katki ilavesi yaptigini iddia eden varsa kaynaklarla konussun ve o firmayi delillerle birlikte mahkemeye verelim.
  • kosun lan mevzu var  (28.01.15 18:02:35) 
@angelus amacım kesinlikle tartışmak değil ama sürekli gıda konusunda yorumlar yazıyorsun, mesleğin mi yoksa ilgi alanın okudun öğrendin mi? dediğin bir çok şeyi ilk kez duyuyorum.(mesleğim değil sadece yediklerime dikkat ediyorum)

örn:dondurulmuş gıda katkı maddesi
  • kuzey li  (28.01.15 18:07:04) 
Benim de mesleğim değil, ben de ne yediğime dikkat ediyorum. Kaldı ki benim hiçbir konuda iddiam yok; yani bu illa böyledir demiyorum. Araştırdıklarımdan aklıma, yatan bana doğru gelen neyse onu söylüyorum. Yani "Ben kesin doğru söylüyorum bana inanın" gibi bir derdim yok. Yalan da söylüyor olabilirim.


  • angelus  (28.01.15 18:10:21) 
içindekiler kısmında iglo'da sadece bezelye yazıyor, superfresh'de yıkanmış, ayıklanmış bezelye yazıyor.

iglo'nun üzerinde toplandıktan sonra 2,5 saat içerisinde -40 derecede dondurulmuştur diyor.
  • mea maxima culpa  (28.01.15 19:06:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.