[]

köpeğimde pire problemi - veteriner (biraz acil)

günaydınlar.hastamız bu:)

köpeğimde pire problemi var ve yazdan bu yana başa çıkamadık. pire tasması, boynuna sürülen ilaç falan işe yaramadı hiç. parazit aşısıda yapılı durumda. hayvan iyice kaşınmaya başladı artık. hiç tüyleri dökülmemişti 3 senedir. 2 haftadır tüyde dökmeye başladı. kaşınırken kopartıyor sanırım. En son Çorluda veterinere gitmiştik tasma verdi gönderdi. bir hafta işe yarar gibi oldu sonra tekrar geri geldi sorun. ( tasmayı hiç ıslatmadık bu arada dikkat ettik). Bugünde istanbulda veterinere götürdüm. kapalıydı telefon açtım bana sadece muayene 70 lira dedi. bi sorun varsa üstüne masraflar falan. sadece muayene 70 çok değil mi? yoksa köpek kuaförüne götürüp tüyleri kestirip son bir ilaç + tasma denemesi mi yapsak? sonuçta veteriner 70 alıp bide pire tasması takması lazım derse sadece hoş olmaz. Sorum şu kısaca: bildiğiniz iyi ve kesin çözüm sunacak üsküdara yakın uygun bir veteriner var mı? yoksa veterinerden önce tüy kesimi + ilaç olayını mı deneyeyim? anlayan birinden bi fikir lazım...


 
o boynuna damlatılan ilaçların çeşitleri var. köpeğin büyüklüğüne ve duruma göre dozajı artırılıyor. bence dozu az gelmiştir. ben gidip eminönünden toptan alıyorum o damlayı her sene, sonra kendim yapıyorum yazın biraz daha fazla kışın biraz daha az bir şekilde.


  • Tears of Devil  (28.01.15 09:52:23) 
@tears vala dozajından ben anlamıyorum tabide veterinere sürdürülmüş zamanında. ben o sıralar gemide stajdaydım.


  • onursensoz  (28.01.15 10:01:12) 
geçmiş olsun kerataya :)
pire olduğuna emin misiniz? başka bir cilt problemi olabilir.
Muayene ücreti 70 lira çok fazla, başka veteriner bulun. ben kadıköy tarafındayım, üsküdar veterinerlerini pek bilmiyorum.

Bizde de var bunun boyunda ama ilaç çok fayda ediyor. üzerine sokaktan pire atlasa bile yerleşemiyor. yüzeye çıkıp ölüyor.
  • innerbliss  (28.01.15 10:14:17) 
@innerbliss eminim pireleri gördük çünkü. fazla sayıda hemde. bakalım bi tüyleri kestirip ilaç kullanıcam sanırım bir kez daha. daha sonra uygun bi veterinere götürücem.


  • onursensoz  (28.01.15 11:14:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.