[]

ankastre ürünler her eve oluyor mu?

kafamda deli sorular!!

ankastre nedir? sadece gri renk olması değil sanırım peki ne?

şimdi boschdan fırın davlumbaz ocak bulaşık makinası vs beğendim. ama kirada oturacağım ve kendi evime 2 yıl sonra taşınacağım.

merak ettiğim bu ürünleri başka yere taşındığımızda kolayca oraya götürebilir miyiz? yoksa bunlara özel kesme gömme falan mı yapılmalı?

ayrıca bosch dışında çok el yakmayacak markalar tavsiye etsenize.

 
ankastre, bi nevi "gömme" demek. bahsettiğiniz bağlam için pratik bi tarif olarak; cihazın sadece kapağı görünecek, bazen o bile görünmeyecek şekilde yerleştirmeye ve gerekiyorsa mobilya ile aynı kapak eklenerek kamufle edilmeye müsait olması diyebiliriz. dolayısıyla gri renk bambaşka bi konu, onu geçiyorum.

bakın mesela bu tam ankastre bir bulaşık makinesi. dışarıdan bakıldığında, mutfak dolabının bir hücresi olarak görünür, kapağı açınca bi bakarsınız, içeride bulaşıl makinesi var: www.tekzen.com.tr

bu da yarım ankastre bulaşık makinesi. dışarıdan kapağın sadece düğmeli ve göstergeli kısımları görünüyor, beyaz kısım ise mutfak dolabı mobilyasından (bu örnekte beyaz olduğu için mobilya değilmiş gibi görünebilir ama mobilyanızın kapakları nasılsa bunun beyaz kısmı da aynı malzemeden oluyor) ekleniyor. mutfak dolabının devamlılığı bozulmuyor: www.arcesdtm.com

bu şekilde buzdolapları ve mikrodalga fırınlar da mevcut. fakat ankastre ürünler, aynı ölçüde ankastre olmayan muadillerine göre % 40-50 daha pahalı oluyor genelde.

evet, bu ürünleri istediğiniz zaman söküp başka yerde kullanabilirsiniz. fakat gideceğiniz yerde, sizin ürüne uygun bir boşluk olmalı elbette. bu durumda sadece kapağın üzerindeki mobilya kısmını değiştirirsiniz, olur biter.

fırın davlumbaz ocak üçlüsünde durum biraz daha basit. bunların ölçüleri genelde standart ve mobilya ile entegrasyon gerekmiyor. taşındığınızda, yeni gittiğiniz yerde sadece deliklerinin açılmış olması yeterli. yani şuna benzer bir bölge olmalı: images.hepsiburada.net
  • nereye bu gidis  (28.01.15 09:26:27 ~ 09:27:19) 
www.google.com.tr

burada bayağı güzel şık örnekleri var. her marka bakabilirsiniz ankastre ürün için, arçelik filan var bosch'a ek.
  • kaputt  (28.01.15 10:01:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.