[]

Gebeliği fark etmeden yapılan sağlıksız şeyler ne derece bebeği etkiler?

Bir arkadaşım (valla bir arkadaşım la) adet gecikmesi üzerine yaptığı gebelik testinin pozitif çıkması üzerine hamile olduğunu öğrendi.

Doktora gidildiğinde kesinlik kazanacak olsa da arkadaşım %90 hamile yani.

Çocuk tam bir kaza kurşunu, korunmalarına karşın olmuş fakat bir sorun yok; çiftimiz çocuğu dünyaya getirmek istiyor.

Yalnız kızımız bu süre içinde 2 gece sarhoş olacak kadar içmiş, bir de akşam muhabbet içkileri filan var... Sık kahve içtiği için de bol miktar kafein alımı var. Sigarası yok.

Doktor net bilgi verecektir ama şu anda feci endişeli. Bence bu kadar erken gebelikte alınan alkolün bebeğe çok da bir zararı olmayacaktır ama özellikle benzer durumlar yaşayan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa, gerekli önlemleri alabiliriz, belki de içini rahatlatırız.

Gebeliğin kalan kısmında alkol ve kafein almayacak tabii ki ama fark edilmeden geçen kısımdakilerin ciddi bir zararı var mıdır?

 
Konu ile ilgili tek bilgim "Bizim bir arkadaş da yaşamıştı" kadar. Arkadaşların çocuğu şu anda 2 yaşında ve sağlıklı.


  • aychovsky  (28.01.15 08:11:26) 
unutarak yada bilmeden içtiysen bozulmaz :))


  • aeroflot  (28.01.15 08:24:00) 
gebeliğin haftası önemli ama kimse bebeğin tam sağlıklı olacağına dair %100 garanti veremez.

(ha gebeliğin 4. haftasına kadar bu garantiyi verebilirim. gebelik hesaplaması son adet tarihinden itibaren oluyor, döllenme anından değil. son adetten sonraki 4 hafta (döllenmeden sonraki 2 hafta) ya hep ya hiç kuralı vardır. ters giden bir olayda gebelik sonlanır ya da devam eder ve sorun olmaz. bu dönem dışında garanti mümkün değil)
  • la noix  (28.01.15 08:51:23) 
Yani yüzdeyi arttıracak sadece fakat benim de yakın arkadaşımın hamile olduğunu bilmiyorduk ve birkaç gün boyunca sarhoş olana dek içmiştik hatta o sigara da içiyordu.

Sonu: Rüzgar çok sağlıklı ve şu an 5 yaşında bir oğlan.
  • teoridefeminist pratiktegeysa  (28.01.15 08:55:04) 
fark edene kadar melekler korur derler.

eşim hamile olduğunu öğrenmeden bir gün önce tramboline binip zıp zıp zıpladı, bişey olmadı.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (28.01.15 10:56:48) 
Ben de soyle duymustum, zaten farkedene kadar gecen surede o kadar minik bir olusumdan bahsediyoruz ki, organ gelişimi vs yok, zaten içki, sigara vs gibi etkenlerden etkilenecek olsa dusermis, tutunamazmıs yani.

Tutunmussa ve hala hamile ise anne adayı, demek ki bir sorun yok:) panik yapmayın.
  • honfleur  (28.01.15 22:15:54) 
annem bana hamile olduğunu bilmeden radyoaktif maddelerle çalışıyormuş iş gereği.
tabi bu da aychovski'ninki gibi biir şey ama yine de çok panik yapmasın arkadaşınız diye şeyettim.

  • physcos physcos  (29.01.15 01:11:37) 
döllenmeden itibaren ilk 14 günde hiçbir şey etkilemez çünkü embriyonun her yeri kök hücre ve özelleşmemiş halde, zarar gören hücrenin yerini hemen kök hücre gidip onarıyor diyebiliriz. 14 günden sonra pluripotent hücreler özelleşmeye başlıyor ve hasar halinde öyle kalıyor, artık özelleşmiş haldeler ve yerini kök hücre dolduramıyor.bundan sonra her şey etkileme riskine sahip.

14 günde henüz adet gecikmesi de olmadığı için anne adayı gebe olduğunu bile bilmeyebilir dolasıyla aldıgı alkol, radyasyon etkilemiyor.

rahme tutunmasını filan etkiler mi onu bilmem ama embriyo hücreleri bu sürede etkilenmiyor.
fizyoloji hocamız anlatmıstı.
  • neferkitty  (29.01.15 01:17:27 ~ 01:20:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.