[]

yamuk oturmak..

bilgisayar başında fazla vakit geçirdiğim için senelerdir yamuk oturmaya alıştım. dik durmaya çalışıyorum zorlanıyorum. çok fazla oturdugum zaman kalkınca bel ağrısı oluyor. hatta bazen ani hareket ve koşarken de oluyor bu ağrı. kurtulmak için ne yapmalıyım? dik oturmaya çalış demeyin nasıl becereciğim bilmiyorum. ayrıca hep öyle oturmaya çalışsam belli bir süre içinde düzelir mi? yani bu sırttaki omurilik kemğinin yapısını hayli merak etmekteyim.

iyi bi koltuk çözüm olur mu. plaj sandalyesi var da şu an.

anatomi bilenler,ortopedistler,hekimler cevaplarsa sevinirim.

 
iyi bir koltuk diyecektim ki sen yazmışsın zaten.
sonra kendi koltuğuma baktım ve bu fikrinde aslında hiç işe yaramadığını farkettim. aynı sorun sebebiyle gidip şu cici ofis koltuklarından almıştım. gene eğreti oturuyorum üstünde.

  • can see  (02.07.07 00:09:38) 
oturmadığın zamanlarda kültür fizik hareketleri yap.. bayağı faydasını görürsün.
onun haricinde bel hizasını desteksiz bırakma, monitöre öne eğilerek bakıyorsan bu alışkanlığından vazgeçmeye çalış..

aynı dert bende de var. öyle olunca 2 gün uzak duruyorum bilgisayardan.
  • gxix  (02.07.07 01:27:51) 
sandalyem dahil aynı pozisyondayız nihil. ben de çözüm bulamıyorum. kimi zaman yatar gibi duruyorum falan sandalyede.


  • cha  (02.07.07 02:48:43) 
duzenli spor yapmaya calis, surekli ekran karsisinda kalma 20-25 dakikada bir ayaga kalk, cay almaya git birseyler yap.

bir de su var ise yarar; sert bir zeminde sirt uztu uzaniyosun, normalde belinle zemin arasinda bir bosluk kalir, bu boslugu sifirlayacak sekilde durmaya calisiyosun yani butun sirtin zemine temas edecek. bunu her gun yap ara ara, sirt kaslarini guclendirir, cildi guzellestirir, cinsel performansi arttirir...
  • alpinsamuray  (02.07.07 10:29:00) 
sonuç : sevgilim bilgisayar koltugu aldı, dönenlerinden. mutluyum.


  • nihilanth  (21.03.08 04:01:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.