[]

anonim olarak sormak istediğiniz sorunuz var mı?

hiç "duyurunun anonimlik özelliği olsa da şu soruyu sorsam." dediğiniz sorunuz var mı?

benim var da, sizinkini merak ettim.


 
duyuru yeterınce anonım bence


  • dusmanimizkindirbizim  (27.01.15 22:19:58) 
bençede yeterince anonimiz.


  • anonymice  (27.01.15 22:25:29) 
Anonim değil miydik?
blogs.discovery.com

  • aychovsky  (27.01.15 22:28:56) 
duyuru yeterince anonim değil. tabi bu bizim hatamızda olabilir ancak değil. o yüzden evet anonimlik özelliği son derece gerekli bir özellik. sonuçta burada da belli bir arkadaş 'çevresi' oluşuyor. belli bir süre duyuruda takıldıktan sonra insanlar seni tanımaya ve gerek duyuru gerek özel mesajlarla belli bir tanışıklık sağlanıyor. bu duyurunun kaçınılmaz bir etkisi. bu yüzden bir süre sonra soracağın sorularla ilgili kendini sansürlemeye başlıyorsun ve sormak istediğin 'özel' sorularını soramıyorsun.

bunu sormuyorsun şu anda ancak duyuruya bu özellik getirilmeli :)

not: benim yok canım öyle sorularım, gayet şeffafım ben 1!11!
  • air  (27.01.15 22:30:29) 
benim var ama soramiyorum, anonimligimi kaybettim, buradan gercek hayatta da gorustugum insanlar oldugu icin :(


  • yuzır  (27.01.15 23:06:10) 
İlla ki.


  • yirmisantim  (27.01.15 23:49:06) 
benim anonim sorular için başka hesabım var.


  • yatagants  (27.01.15 23:55:01) 
ikide bir ifşa yok mu, ifşa olsun, hadi buluşalim falan derseniz tabii anonimlik kalmaz, sonra böyle kakalak gibi kalirsiniz.

ben cok anonim kalmak istersem, yeni hesap aliyorum. diger hesaplarımı tarihe gömüyorum.
  • jaygatsby  (28.01.15 00:06:50) 
Normalde zaten anonim olmamiz gerekiyordu.


  • delifaruk  (28.01.15 00:08:20) 
tabii ki normalde anonim kalmamız gerekiyordu ama bazen milletin önyargıyla bakacağı sorularımız oluyor. mesela, bir duyuru yüzünden, o kullanıcıya "o malum duyurudan önce", "o malum duyurudan sonra" diye değişik davranılacaksa anonimlik şart gibi.


  • m e b  (28.01.15 00:14:50) 
sözlük yazarlarının çoğunun vardır.

anonim bile olsak anonim kimliklerimiz de oldu sözlük nicklerimiz sayesinde :) anonim olmanın amacı o soruyu soranın sen olduğunun bilinmemesidir. Ama biliniyor işte. TC numaran adın soyadın bilinmese de burberry'nin sorduğu biliniyor.

çat diye yeni bir sözlük hesabı alamayacağın için de, evet, bazen keşke olsa diyorum :)
  • burberry  (28.01.15 00:19:06) 
@jaygatsby

tutumun hiç hoş değil. kendi üzerimden konuşacak olursam ben hiçbir zaman ifşalara katılmamış ve halihazırda yazar hesabı ve birden fazla duyuru hesabı olan biri olarak böyle bir yazı yazdım. ne kadar hesabın olursa olsun kimi zaman öyle şeyler oluyor ki o bilgi ile tanınmak, hatırlanmak istemeyebiliyorsun. ne zaman ifşa olacağın belli olmaz. bu kullandığım 'air' hesabı benim yedek/anonim hesabımken ana yazar hesabımda yolunda gitmeyen şeyler oldu ve bu hesabım ön plana çıktı ve bu hesabımla belli bir arkadaşlık ilişkileri kurdum. şimdi eğer bu hesabımla daha önce bir şey yazmış olsaydım şu anda sıkıntı yaşayabilirdim. diğer hesaplarımıza da ne zaman ne olacağı belli olmuyor.

ayrıca anonimlik sadece soru sorarken olmamalı. bazen öyle duyurular oluyor ki cevabını biliyorsun ancak (cevap ne kadar soranın işine yarayacak olsa da) o cevabı veren kişi olmak istemiyorsun. ben bu sebeple bir çok cevap veremediğim duyuru biliyorum.
  • air  (28.01.15 00:38:48 ~ 01:19:56) 
Ben bu konuda karar veremiyorum.

Kendim olarak soru sorarsam cevapların beni bilenler için daha doğruya yaklaşık olacağını biliyorum. Keza cevap verirken de duyurucu hakkında az çok fikrim varsa cevap vermek kolaylaşıyor. Afaki, havada kalan şeyler yazma olasılığı düşüyor.
En basitinden ele alalım, bir sivilce sorusu, bir yemek tarifinde bile geçerli bu durum. Atıyorum, coyote sorduysa başka türlü, ciğerdelen sorduysa başka türlü anlatırım yemek tarifini ya da sivilce ilacını.

Anonim olarak soru sorar mıyım? Evet, sorabilirim. Örneğin ailevi hukuksal bir durum vardır sorabilirim. Benden başka kişilerin de içinde olduğu konular olur, onların adına bilgi paylaşmak istemem sorabilirim. Kendime ilişkin kimsenin bilmesini istemediğim konular olur sorabilirim. İşte burada cevapların beni bilerek verilmediğinin ayrımında olmam lazım. Cevapların doğruluk payı düşebilir. O zaman da duyuru bu anlamda asıl görevini yapmamış olur. Duyuru, doğru cevabı aradığımız bir yer çünkü.

Diyelim anonim olarak bir soru sordum, ve cevaplar geldi. Aslında o cevaplar benim için geçerli değil ve ben içlerinden birini ikisini doğru kabul ettim. O cevaplar benim için yalancı emzik gibi olacak açlıktan kıvranana kadar beni oyalayacak. Belki de beni üzecek.

Birkaç yıl önce burada kendimi iyi hissedeceğim filmler filan istediğim bir duyuru açmıştım. Buradan kimseye o zamanlar kanserle mücadele ettiğimi söylememiştim. gelen duyurudaki videoda konuşmacı " hastanedesiniz diyelim bla bla bla yan odada da kanserli bir hasta yatıyor... " siz o değilsiniz kendinizi iyi hissedin gibi bir şeyler anlatıyordu. Arkadaşa kızmadım, kendim açık olmadığım için doğru cevabı alamamıştım. ( Atlattım şimdi iyiyim. Fırsatını bulmuşken "kanserden korkmayın, geç kalmaktan korkun" spotumu da hemen yapıştırayım buracığa :P)

Neyse işte, anonimlik olabilir, olsa iyi olabilir. Ancak doğru kullanmayı bilemezsek duyuru görevini hakkıyla yapamaz. Bunu bilmek çok önemli. Herkes bilebilir mi? Emin değilim.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (28.01.15 09:01:12 ~ 18:23:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.