[]

kitap alma sorusu

iyi geceler,

şimdi 3-4 tane kitap almaya niyetim var. babil.com ve idefix.com'u karşılaştırdım. babil daha ucuza geliyor, kitap başı 20 kuruştan 2 liraya türlü türlü ucuzlukları var.

fakat idefix gitmiş ithaki yayınlarında indirim yapmış, silmarillion'u da almayı düşünüyordum, babil'den 4 lira ucuz şuan. işte alsam mı almasam mı karar veremedim. hangi kitapları şimdi alsam hangilerini de sonraya bıraksam? siz olsanız ne yapardınız diye soruyorum kısaca, silmarillion'u almak için idefix'e mi geçeyim babil'de mi kalayım? kitaplar da şu şekilde;

1-fahim bey ve biz - abdülhak şinasi hisar- bu kitap listede sabit, ben okudum çok beğendim arkadaşıma hediye edeceğim.
2- düşüş - albert camus - yabancı'dan sonra ikinci bir camus kitabı okumak istiyorum bu da sabit sayılır.
3-sineklerin tanrısı - william golding - hala okumadım, arkadaşım da övdü, okumalıyım.
4- silmarillion - j.r.r tolkien - oldum olası hastasıyım, yüzüklerin efendisi'ni ortaokulda bitirdiğim halde nasıl oldu da yıllardır devamını getiremedim bilinmez. bunu mu alsam direk?
5- esir şehrin insanları - kemal tahir - bu da üçlemeymiş lisede edebiyat sınavında ilk kitaptan sorumluyduk okudum pek beğendim o zaman, devamını neden okumadım çünkü salağım, bunu mu alsam?

şimdi oğlum zaten araştırmışsın al birinden birini oku işte derseniz, dersiniz yani haklısınız ama ben epeydir doğru düzgün kitap da okuyamıyorum. eskisi gibi dikkatimi veremiyorum mesela evde karamazov kardeşler var, kalın diye korkuyorum başlayamıyorum gidip yeni kitap alıyorum. ince memed var ilk iki kitabı okudum arada erasmus'a gittim geldim ona da başlayamadım. böyle kitap alıp alıp da okumayan tiplerden birisine dönüşürüm diye de korkuyorum. ne yapsam? ağır tabir edilen kitaplardan kaçayım sevdiğim bilimkurguya falan geçeyim okuma alışkanlığım düzelsin diye düşündüm, zaman makinası'nı okudum. incecik zaten gün içinde bitirdim ama bi faydası olmadı gibi geldi.

hayattan ve çevremden de tiksindiğim bu dönemler varoluşçu abilerden uzak mı durmalıyım? neşeli şeyler mi okumalıyım? soru çok dağınık, ne istediğim belli değil, siz de kendi isteğinize göre cevap verebilirsiniz, listeden ya da değil kitap önerisi kabulümdür. kitap almalık site önerisi kabulümdür. haydi kafa karışıklığımı birlikte giderelim. iyi geceler.

 
Çok sıkıntı yapmışsın.

Düşüş ve Sinekler'in Tanrısı çok bilindik, ayağa düşmüş kitaplar dolayısıyla onları herhangi bir yerde indirimde falan bulma ihtimalin çok yüksek. O yüzden ben onları bırak diuorum. Silmarillion madem indirimdeymiş, madem de istiyormuşsun onu al, yanına da Fahim Bey ile Esir Şehrin İnsanları'nı al. Türk Edebiyatı iyidir.
  • buff  (27.01.15 21:05:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.