[]

dogal gaz kullanimi

Yeni buderus marka yogusmasiz kombi taktirdik ilk defa dogalgaz kullanicaz.80m2 evde yaşıyoruz. Aksam geldiğimiz için gündüz kapali tutuyoruz.simdi bu kombiyi sabahtan düşük ayarda birakmak daha ucuz yazar demişler.biz 30 35 derecede birakiyoruz ama bu sesefer kaloriferler bur süre sonra sönüyor. Buderus kullanan var mi cikamadik isin içinden :$ napsak netsek




 
30-35 derece zaten soğuk. insan vücutu 36.5 derecedir. çoğu kombinin 40 derecenin altında yanma fonksiyonu yok. 40 derecenin altında çoğu yaz moduna geçer. o yüzden peteklerin soğuk olması normal.

petekleri tamamen kapatıp akşam açarsanız daha çok doğalgaz tüketirsiniz. doğru demişler. o yüzden 40-45 derece aralığına ayarlayın. aslında işin esprisi şu. gündüz evde değilken evin fazla soğumamasını sağlamanız gerekiyor. örneğin akşam 23 derecedeki oda sıcaklığını gündüz 20 derecede tutabilirsiniz. akşam gelince tekrar 23 dereceye çıkarabilirsiniz. bu tasarruf sağlar. fakat gündüz kapatıp oda sıcaklığını 13-15 derecelere düşürüp akşam da 23 derece yükseltmek isterseniz kombi yüksek miktarda enerji tüketmek zorunda kalacaktır ve tam performans çalışıp doğalgaz faturasını yükseltecektir. o yüzden sabah kapatıp akşam açmak mantıklı değil. ancak 2 günden uzun süre eve uğramayacaksanız kapatabilirsiniz.

bunu yapmanın da en kolay yolu oda termostatı almaktır. oda termostatını eve geldiğinizde en çok vakit geçirdiğiniz odaya yerleştirin. sıcaklığını da rahat ettiğiniz bir sıcaklığa ayarlayın. sabah işe giderken 3 derece kadar düşürüp gidin akşam gelince de aynı sıcaklığa ayarlayın. olay bu. kombiyi fazla kurcalamayın yani. oda termostatı ayarladındığı sıcaklıkta kalacak şekilde odanın sıcaklığını fixler. oldukça yüksek bir tasarruf sağlar. fiyatı da 50 lira falandır.

bir diğer yolu da termostatik vana almaktır. yalnız bu oda termostatına göre biraz daha pahalı ve işçiliği daha fazla olan bir işlemdir. her petek başına 1 adet dereceli termostatik vana alıp her odanın sıcaklığını ayrı ayrı ayarlamanız mümkün oluyor. 80 metrekare bir evde buna çok da ihtiyaç yok ama yaptırmak isterseniz de yaptırın.

son olarak eğer kombiniz destekliyorsa şiddetle oda termostatı taktırmanızı tavsiye ederim. petek suyu sıcaklını ayarlayarak evin sıcaklığını manuel olarak dengelemeniz çok zor. çünkü güneş açıyor sıcak basıyor, ayaz çıkıyor donuyorsunuz. gündüzü farklı gecesi farklı. dış etmenler sürekli değişiyor.bırakın bunu oda termostati 7/24 kesintisiz bi şekilde halletsin. bunların programlanabilir olanları da var. işte olduğunuz ve evde olduğunuz saatleri girip işte olduğunuz saatlerde oda 20 derece evde olduğunuz saatlerde 23 derece gece yatınca 21 derece olsun pazar günleri full 23 derece olsun diye ayarlayıp bırakıyorsunuz. o saat saat odanın sıcaklığını ayarlıyor.
  • maxhoper  (27.01.15 21:08:26 ~ 21:24:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.