[]

Hayat planı ve askerlik sorusu

Selam. 24 Erkek. 2 3 aya 25.90'lıyım yani. Yeni mezun mühendisim.

Askere gitmemeye karar verdim. 2 sene tecil hakkımı kullanacağım. onun bitiminde bedelli bana vurmamışsa veya çıkmamışsa, yüksek lisans yapacağım.

1: sizce bu benim işe girişimde veya iş hayatına devam edişimde sorun yaratır mı?
2: sizce bu şekilde bedelliyi yakalar mıyım?
3: sizce bunu (neden) yapmalı mıyım?
4: bir yaş sınırı var mı. yani şu yaştan sonra doktora bile olsa geleceksin askere falan diye.

 
4- yaş sınırı var. 29 yaşına bastığında her türlü geleceksin diyorlar. ne yaparsan yap fark etmez.


  • birisi.  (27.01.15 18:17:24) 
29'un 31 aralık'ı diyor sanırsam ama?

yain 1990 doğumlu biri, 31.12.2019'a kadar mı gitmeyebiliyorum.

www.asal.msb.gov.tr
  • brad pitt  (27.01.15 18:22:05 ~ 18:22:58) 
Eğer düzgün bir iş buluyorsanız askerden önce tecrübe yapmak iyidir.


  • nuisance  (27.01.15 18:23:07) 
Askerlik yoksa biz sizi arariz veya askerligini yapmis eleman ariyoruz. Kariyerin acisindan bunu yapmamalisin. Firmalar mühendis alirken yeni mezun askerligini yapmis 24-25 yasinda adam tercih ediyorlar. Cunku gelisme cagindasin su an. Uc sene sonra gelisme caginin sonlarina geliyorsun ve bu handikap oluşturuyor.


  • insanlik icin buyuk bir adim  (27.01.15 18:54:45) 
Beyler 29 a kadar lisans ile 34 e kadar yl ve doktora ile erteleniyor askerlik.


  • enkolaykullaniciadi  (27.01.15 19:00:02) 
aynı ikilemde kalmış biri olarak konuşuyorum;
ben gitmedim, tecil ettirdim. okuldan sonra 1-2 ay goygoy yaptım, biraz dinleneyim dedim. sonra iş aramaya başladım. 3 ay iş bulamadım herkesin dilinde de aynı şey; ama askerlik nolcak? benden askere gitmeyiver kaçarsın bi şekil diyen de oldu, 4 senelik kontrat imzalatmak istiyoruz diyen de oldu, askerliğini yapmayan adayları değerlendirmeye almıyoruz diyen de oldu. 4 senelik iş fena olmamasına rağmen kabul etmedim bari askere gideyim dedim.

bilmiyorsan şimdi öğrenirsin; askere gitmeden 3 ay önce başvurman gerekiyor. örneğin mayısta gitmek için şubattan başvurunu yapman gerekiyor bu da +3 ay boş boş oturmak demek oluyor, ne iş bulabilirsin ne uzun süreli başka bir şey ile ilgilenebilirsin. sonrası 6 ay askerlik, geri dönünce de öyle amcan dayın yoksa 3-4 ay iş arama ile geçeceği için kafadan 1 senen çöpe gidiyor. kısa dönem askerlik tamam 6 ay ama reelde seni işinden gücünden koparacağı süre 1 seneyi buluyor.

askerde geçirdiğim sürede senin gibi düşünen çok kişiyle de tanıştım, evini barkını kurmuş aile babaları da vardı, yüksek lisansını yakan, nalet olsun atom profesörlüğüne diyip askere gelen de vardı. askerden eylül'de gelmiş ve bir kısa dönemin yapabileceği en zor askerliklerden birini yapmış biri olarak diyorum ki tamam içinde sıkılıyosun ediyosun ama şu an sanki yıllar önce gitmişim gibi geliyor, etkisi yok yani. korkmanı gerektircek, yapamam diyebileceğin bir şey yok.

son olarak tavsiyem. zaman kaybetmeden askere git.
  • ilkot  (27.01.15 19:15:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.