[]

burun üstündeki sivilceler

1 yıldır bundan müzdaribim. özellikle 3 noktada sürekli sivilce problemim oluyor. 2 noktada iltihabımsı sivilce, diğer nokta da bilindik kırmızı sivilce çıkıyor. yüzümü ve burnumu özellikle hergün yıkıyorum. clean and clear blackhead losyonunu kullanıyorum, arada kil maskesi yapıyorum ama fayda yok. cildim yağlı. ne yapacağımı şaşırdım iyice kötü bir hal almaya başladı...




 
Kullandığınız ürünleri + beslenme alışkanlığınızı değiştirseniz?


  • littlejack  (27.01.15 17:29:13) 
Dermatolog kontrolunde hap kullaniniz


  • photo85  (27.01.15 17:29:22) 
O ürünü kullanmayın bence kaliteli birşey değil, sebebi o olabilir.


  • strangerinhere  (27.01.15 17:32:43) 
yaşım geçmesine rağmen arada bende de ortaya çıkıyorlar. M/24

öncelikle beslenme doğrudan etkili oluyor. yağlı, baharatlı, vücudu zorlayacak besinler yemeyi kesmek gerekiyor ve günde en az 2,5 litre su içmek lazım.

şimdi sana bi reçete yazıyorum(doktor değilim), uzun süredir kullandığım ürünler bunlar.
1-nilera okyanus sabun, yüz temizleme sabunu. 10 küsür lira eczanelerde. cildin yağ dengesini düzenliyor gözle görülür şekilde azaltıyor.

2-azitro 500 mg veya 250 mg 3 kutu (antibiyotiktir). bir kutusu 10 tl civarı(reçetesiz). doktor yazınca ucuza alabiliyorsun. kullanımı 3 hafta boyunca 3 gün arka arkaya yemekten 2 saat sonra. pzt-salı-çarş, pzt-salı-çarş, pzt-salı-çarş gibi..(kullanmadan önce doktora danışın.)

3-clindoxyl krem, aktif sivilceler ve lekeler için krem. reçetesiz 26 tl yine reçeteli olunca uyguna geliyor. gece yatarken bir-iki nohut tanesi kadar gerekli bölgelere sürüyorsun, çok ince bir tabaka olması lazım.(başlarda yanma kızarıklık görülebilir.)(kullanmadan önce doktora danışın.)

4-nemlendirici olarak, su bazlı nemlendirici kullanmak gerek. ben neutrogena greyfutlu nemlendirici kullanıyorum.
  • zebragibi  (27.01.15 17:42:49) 
Sürekli aynı yerde çıkıyorsa bu sivilceler, o noktalardaki hücre/kıl kökü yapısında ve işleyişinde bozulma olmuş olabilir. Ağızdan alınan ilaçlar yerine öncelikle topikal bazı kremler deneyebilirsin. Mesela alerjin yoksa içinde benzoil peroksit olan bir krem, düzenli kullanımda iyi gelebilir. Aynı şekilde retinoid ve antibiyotik içeren jel/kremler de faydalı olabilir.

Buradaki esas mesele, o noktadaki ölü deri ve hücrelerden kurtulmak olmalı ilk etapta. Özellikle retinoid içeren kremlerin böyle bir soyucu etkisi vardır. Aynı zamanda, hassasiyeti artırmayacak şekilde düzenli peeling yapmak da etkili olur bu aşamada. Bir de gözenek tıkayıcı, hassasiyet oluşturan, kimyasal içeriği bol kozmetiklerden de uzak durmalısın. Mesela clean&clear bunlardan birisi. Bunun yerine cildindeki doğal yağ tabakasını söküp atmayacak oranda yumuşak ve hatta salisilik asit içeren temizleyiciler (içinde özellikle SLS ve SLES barındırmayan) kullanıp, ardından hafif bir nemlendirici uygulayabilirsin. Her ne kadar aksi düşünülse de, sivilce durumunda cildi nemlendirmek çok önemli çünkü nemlendirme olmayınca cilt daha fazla sebum salgılayıp yağlanmayı artırıyor.
  • Thredith  (27.01.15 18:08:01) 
bütün cevapları okuyamadım ancak şunu söyleyeceğim;

Kil maskesi tam tersine yüzü daha çok yağlandırır, çünkü ilk başta yağı kuruttuğu için cilt kaybettiği yağı geri kazanmak için daha çok yağ salgılamaya başlar.
  • innerbliss  (28.01.15 07:36:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.