[]

kedide böbrek taşı - fus

merhaba,

son zamanlarda kedim sık sık tuvalete gitmeye başlamıştı ve dün damla damla çiş yapmaya başladı. yatağa, koltuğa, çantalara, bulduğu her yere. sabahı bekleyip veterinere götürmeye karar verdik ancak sonra idrarında kan gördük ve 7/24 açık olan veterinere götürdük necip'i gecenin bir vakti. orada hayvancağızın böbrek taşı döktüğü anlaşıldı ve sondalama yapıldı, idrar kesesi boşaltıldı ve taşların kendi kendilerine kırılıp küçülmeleri için c vitamini enjekte edildi. fus tanısı koydular ve nüksederse, iyileşme göstermezse dişileştirme ameliyatı olması gerekeceği söylendi bize. iyileşme sürecinde de beş günlük bir antibiyotik ve on günlük bir kapsül verdiler. bundan sonra da ur mama kullanmamız gerekiyormuş. 1,5 kiloluk purina ur mama aldık biz de. şimdi sorular:

1) tedavisinde doğru bir yöntem işlenmiş mi? başka bir veterinere götürmek gerekir mi?
2) bu prosedür istanbul avrupa yakasında bir veterinerde kaç para tutar sizce normalde? fazla mı az mı verdiğimizi anlayamadım.
3) kedisi bu sorundan muzdarip olup (ya da olmuş olup) iyileşme gösteren, iyileşen var mı? nasıl geçirdiniz?
4) iyileşmeyen var mı aynı şekilde, kötüye giden, dişileştirme ameliyatı vs. olması gereken? dişileştirme ameliyatı ne ki zaten?
5) bu purina ur mama'nın 15 kiloluğu falan yok mu acaba? 1,5 kilosu 55 liraymış, elim titredi alırken, her hafta 55 lira mamaya nasıl vereceğim bilmiyorum. 15 kiloluğu varsa toptan alıp rahat edeyim dedim ama hiçbir yerde bulamadım. başka markaların ur mamaları da olabilir, toptan satılan ur mama tavsiyesi arıyorum.
6) benim necip'e (necip kedi bu arada. anlamışsınızdır zaten ama ne bileyim) şu an yapmam gereken ekstra bir şey var mı? işte su içerken tepesinde bekle, çişini kontrol et, mesanesine masaj yap vs. gibi.
7) bu necip'in hayatını tam olarak ne şekilde değiştirecek?

 
Benim kedim dişi ve bu şekilde bir idrar problemi yaşadığında (çok sık tuvalete gitme ama yapamama veya sadece birkaç damla yapabilme, kanlı idrar gibi) veterinerlik fakültesinin polikliniğine götürmüştüm. İdrar yolunda kristalleşme ve enfeksiyon olduğunu söyleyip 1 haftalık serum, antibiyotik ve vitamin tedavisi vermişti hekim. Bu yüzden kediyi 1 hafta polikliniğe taşımıştık günlük 1 saatlik serum tedavisi ve enjeksiyonlar için. Sonradan düzeldi fakat aralıklarla da nüksetti maalesef bir süre. Şu anda herhangi bir problemi yok. Sizinki de böbrek taşı değil de böyle bir şey olabilir mi acaba? Erkek kedilerde daha sık yaşanan bir problem diye biliyorum kristalleşme olayının. Böbrek taşı sanki daha ciddi bazı semptomlar gösterirdi gibi geliyor.


  • Thredith  (27.01.15 15:14:44) 
Benim kedimde de aynı sorun vardı, necip'e uygulanan yöntem doğru bir yöntem kristallerin yok olması için, aynısı uygulanmıştı benimkine de.

Fakat aklınızda olsun, bu gibi durumlarda kedilerde kana üre karışma olayı çok oluyor. Ve tekrarlaması kötüye işaret, eğer böbrek yetmezliği gibi bir durum var ise buna karşı önlem alınmalı, aksi halde kana fazla üre karışacağından kedinin ölümüne yol açabilir.

Belirttiğiniz mamalar dışında mama kullanmanız da kristalleşme riskini çoğaltır, hastalık tekrarlar. Bundan sonra malesef kedilerinize bu tip mamalar tercih etmek zorundasınız.
  • electronicblueeyes  (27.01.15 15:26:03) 
taş olduğu kesin maalesef. gördüm hatta çıkan taşları. :/


  • lucy in the sky  (27.01.15 15:28:19) 
öncelikle geçmiş olsun,

geçtiğimiz yıl aynı belirtilerle ben de 5 yaşındaki erkek kedimi veterinere götürdüm ancak onun problemi taş değil kristalleşmeye bağlı idrar yolu tıkanmasıydı. sorunu anlamak için yanlış hatırlamıyorsam idrar örneğini laboratuarında incelemişlerdi.

bir hafta kullanmak üzere antibiyotik vermişlerdi bize de. son 1 senedir hastalığı tekrarlamadı çok şükür. ancak o günden beri sterilized mama kullanıyorum.

1.,3. ve 4. sorulara hastalık aynı olmadığı için yorum yapamıyorum.

2. geçtiğimiz sene idrar yolu enfeksiyon tahlili artı antibiyotikler için 150 tl civarı ödemiştim. şehir izmir.

5. o mamaların 15 kiloluğu malesef olmuyor. bu hastalık olduğunda bana da hills c/d prescription mama kullanmamı söylemişlerdi ki onun da 1.5 kilosu 60 tl falandı. şimdi size sunulan mamayı araştırdım ve anladığım kadarıyla birbirinin muadili mamalar. veterinerim c/d mamaların tedavi amaçlı olduğunu ve yalnızca tedavi süresince kullanılması gerektiğini söylemişti. bu sebeple jude(benim kedi)hastalığı atlattıktan sonra ben c/d ile değil sterilize mama ile beslemeye devam ettim.

6. işte necip'e dikkat edeceksiniz, bu süre içerisinde kumunu normalden daha sık temizleyin/değiştirin. çişini ne kadar/ ne sıklıkta ve nereye yapıyor bunları takip edin. bir de tedavi bitiminden sonra kedilerde mantar oluşumu gözlenebiliyor. bir başka hastalık geçiren ve antibiyotik alan diğer kedimin sırtında da mantar türedi. derisine de bakmayı ihmal etmeyin.

7. mamayı değiştirdiğim için eskisinden daha sağlıklı bir kedi oldu. her ay mama masrafımız arttı doğal olarak ancak sağlığı çok daha önemli.
  • niphrodel  (27.01.15 15:43:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.