[]

kızkardeşe köpek hediye etmece

merhaba arkadaşlar...

kızkardeşim üniversite 3. sınıfta ve apartman dairesinde yaşıyor annemle birlikte. hayattaki en büyük hayali bir köpek :) şu ana kadar sevgili dostumuzla tam ilgilenemeyeceğimizi düşünüp bu işi hep ertelemiştik; ama artık zamanı geldi diye düşünüyorum.. kafamda birkaç soru var yalnız. şöyle ki;

1- apartman dairesi olması gerçekten çok sıkıntı mı?
2- ilk defa köpek besleyecek olması nasıl bir dezavantaj yaratır?
3- eğitimi konusunda baya iddialı kendisi ama sizden de görüş almak istiyorum.
4- cins konusuna gelince... ne dersiniz?
5- barınağa gidelim, değil mi?

çok teşekkürler.

 
köpeğim var. bugüne kadar beslemediğim hayvan kalmadı ama en zoru köpek. sürekli ilgi istiyor. belki günde birkaç kez dışarı çıkarması gerekecek. 7 aylık hatta bazen 1 yaşına kadar çok ısırıyor, benim köpeğim 3 aylık ve inanılmaz ısırıyor. çok hareketli, enerjisi hiç bitmiyor. gerçekten ilgilenebileceğinden emin olması lazım. öğrenci olduğunu söylüyorsun zaman ayırma konusunu iyice düşünmesi lazım.


  • rock n roll  (27.01.15 11:55:54) 
@rock n roll

şu zamana kadar beklememizin sebebi tek yaşamasıydı, haklısın. bu yıl anne de yanına gidince böyle bir şeye karar verdik... sizden de fikir alayım bakalım neler çıkacak.
  • mesudiyeli mesut  (27.01.15 11:58:37 ~ 11:59:46) 
15 yıl köpek besledim. hatun istiyor. evlenince alalım diye başımın etini yiyor ama ben istemiyorum. her şeyi dert.


  • zam sampiyonu domates  (27.01.15 12:04:45) 
küçük, fazla büyümeyen bir köpek olursa daha iyi olabilir. benim köpeğim çok büyük olacak, henüz 3 aylık ama 3 aylık gibi görünmüyor. hem çok hızlı büyüyor hem de 60 kiloya kadar çıkabiliyor. küçük olursa eğer daha kolay bakabilir.


  • rock n roll  (27.01.15 12:08:33) 
10 senedır kopek beslıyorum.

1apartman dairesi sıkıntı olmaz. apartmanda yasayan dıger ınsanlar ultra gıcık degıllerse tabı.
2herhangi bir dezavantajı oalcagını dusunmuyorum, millet anasının karnında ogrenmıyo kopek bakmayı.
3egıtım kopegın cınsıne baglı bırazcık ama bebeklıgınden ıtıbaren bakmaya baslarsanız butun kopekler ıyı ogrenırler. (kucuk kedı gıbı olan kopeklerden bahsetmıyorum onlar yarım akıllı).
4evde buyuk hayvan beslerım sorun olmaz dıyosanız golden yada labrador kesınlıkle
5barınaga kesınlıkle gıdın ordakı hayvanların gozlerıne bakınca bıle hepsını alası gelıyor ınsanın.

2 kısı olmaları buyuk avantaj, tek basına bazen zorladıgı oluyor cunku.
  • t joe  (27.01.15 12:12:21) 
evet, bizim düşüncemiz de fazla büyümeyen bir köpek almak arkadaşlar...


  • mesudiyeli mesut  (27.01.15 12:16:11) 
Apartman dairesi çok zor olmaz ama köpeğin enerjisini atması için özellikle ilk yıllarda gezmesine, oynamasına vakit ayırmak lazım, tuvalet eğitimini en fazla 3.ayda öğrenmiş olur, öncesinde biraz elde bez dolaşmak gerekebilir, ilk aylarda (yavru olduğunu var sayıyorum) evde zahiyata yol açabilir, bir gün kardeşin eve döndüğünde en sevdiği ayakkabısını kemirilmiş, ya da çok önemli bir kağıdı yenmiş olarak bulabilir, dikkatli olmak lazım ama tüm bunların yanında köpek sahibi olmak çok güzel bir duygu, hele de uzun zamandır istiyorsa, fedakarlık yapabilecek biriyse köpek sahibi olmasının zamanı gelmiş demektir.

Bence barınaktan alın. Kişisel tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki, köpek ne kadar küçükse,yani yaş olarak değil boyut olarak, o kadar şımarık oluyor, büyük köpekler daha sakin, enerjilerinin dorukte olduğu ilk aylar hariç.
  •   (27.01.15 13:05:47 ~ 13:11:59) 
yorkshire terrier ya da minyatür pinscher birebirde çok iyi anlaşabileceği ama sosyal olmayan bir köpektir. O nedenle apartmanda bakmak için idealdir.

evde küçük çocuk varsa, kardeşiniz spor yapmayı seviyorsa golden retriever.

bahçeli bir eviniz varsa, koruma amaçlı Labrador retriever alabilirsiniz.
  • teknikekip  (27.01.15 13:07:49) 
1- Çok da sıkıntı değil ama cinsine göre değişir
2- Kolay alışılıyor ama sıkılıp bunalmıcağından emin olması lazım.
4- English cocker öneriyorum apartman için.
5- Tabii ki parayla hayvan satın almaya karşıyız. Önce barınak.
  • shejia  (27.01.15 13:43:41) 
sorumluluk hediye ediyorsunuz, bu iyi bir şey.

benim de hayvanlarla aram iyidir, apartman dairesinde olmayacağını düşündüğümden karşıydım. yoğun ısrarlara dayanamayarak terier bir köpek sahiplendik, 6 ay sonra bir başkasına sahiplendirdik.

tanışma sürecimiz güzel geçti, zamanla el kol hareketleriyle bile anlaşmaya başladık. bir yere gittiğimizde aklımız hep evdeydi biz giderken başlarda anlamıyordu ama sonradan içten içe kızdığını, küstüğünü anlamaya başladık. gitmek dediğim, evde gündüz mutlaka 5-10 saat kimsenin olmadığı bir süre oluyordu. öncesi ve sonrası iyi ama o ara olmadı. dışarı çıkartıp salınca çok eğleniyor bunlar, hemen arkadaş buluyor, coşuyor. çok eğlenceli, zamanınız varsa.

diyelim akşam geç geldiniz, 12 de bile o arkadaş gezdirilecek. ondan sonra yatılacak. bunun yağmuru çamuru da var, yağmurda yürümek çok zevkli ama dönüşte arkadaşın kurulanması lazım.

başta yapmadı ama sonradan biz yokken çöpleri parçalayıp ortalığa saçmaya başladı. önlem almaya çalıştık, başka şeyler oldu.

bizi vazgeçiren koku oldu. bildiğin ıslak köpek kokusu, nefesi, maması, çözemedik. köpektir kokar, ama eve girdiğinde, ki devamlı havalandırılır, ev köpek gibi kokmaya başladı. gerçi köpeğine göre farkeder, meraklısı çok, biz o kadar meraklı değilmişiz, bunu anladık.

sahiplendirdikten sonra kurtulduğumuza seviniriz sanıyorduk, bir hafta kendimizde gelemedik, çok üzüldük, çok aradık. sonra aramaya korktuk başına bir şey gelmişse duymayalım diye.
böyleyken böyle.
  • transall  (27.01.15 14:36:45) 
anne yanına gelmiş ama bakalım anne köpek istiyor mu? çünkü kardeşiniz okuldayken köpek annenizin başına kalacak. ne var ki demeyin, tuvalet eğitimi verene kadar 3-5 boyunca heryere pisleyecek hayvan. anne biraz titiz temizse attırır köpeği evden söylemedi demeyin.

köpeğin en az sabah-akşam birer kere olmak üzere çiş-kaka için sokağa çıkması lazım. ayrıca hareketli köpeklerin golden-labrador-terrier vs sokağa çıkartılıp saatlerce koşturulması ve enerjilerini atmaları lazım yoksa evde yastık koltuk ne bulursa parçalar. kedi kendi kendine oynar, oyalanır ama köpek sürekli ilgi ister, oyun ister, sokağa çıkmak ister. kardeşiniz her gün bu ilgiyi verebilecek mi ona, sınav zamanı var, ders zamanı var, kar kış yağmur var. kardeşiniz yokken ilgileneceği ve yük ona kalacağı için annenizin de istekli ve hevesli olması lazım.
  • halanne  (27.01.15 14:54:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.