[]

Lisans mezunu mühendis için KPSS VE E-yabancı dil sınavı

1: Merhaba. Galiba lisans mezunu bir mühendis, 2016 da kpss ye girebilir öyle mi? Bir de yani 2015'te olan şu 2 sınava girebilir miyim. Bunlar ne oluyor?


Kamu Personel Seçme Sınavı
2015-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik


Kamu Personel Seçme Sınavı
2015-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT)

İlki ne, ikincisi ne. Uzman yardımcılığı diye bir şey duydum. O bunların hangisinde oluyor, kaç almam lazım, sadece bu sınavla alınan puanla mı oluyor uzman yardımcılığı, yoksa yabancı dil vs de mi gerekli. Bir de uzman yardımcılığı ne oluyor, kazanırsam ne olurum ben.

------

2: Elektronik yabancı dil sınavı varmış. Her ay var galiba. Bu şimdi yds ile aynı şey mi? Nasıl oluyor? Buradan kaç puan almak lazım ve ne işe yarıyor. Anlatabilir misiniz?

Teşekkürler.

 
arkadaşlar var mı yardım?


  • brad pitt  (27.01.15 11:57:09) 
evet sen 2016da gireceksin.

2015de saydıklarından biri iibf ve hukuk mezunlarının girdiği sınav, biri de öğretmenlerin girdiği sınav. dolayısı ile senin işine yaramaz. alan bilgisi önemli burada.

bi ara mühendislik mezunlarına da vergi müfettiş yardımcısı olma imkanı tanıdılar. ama bunun için kpssde iktisat, hukuk, muhasebe vs çözmen, puanın yeterse kurum sınavına girmen sonra da mülakatı geçmen lazım. bu senin işine yaramaz sanırım. 2014 bu şekilde müfettiş yardımcısı olan mühendisler var ama çoğu yeterlilikte vs elenmiş zaten. bu yüzden kurum 2015deki alımda mühendislere yer vermedi.

bunun dışında benim bildiğim mühendislikler zaten uzman yardımcısı gibi oluyor. düz memur olmuyorsun sonuçta. ama kpssden çok iyi puan alman lazım. mühendis alımı az oluyor çünkü. 90+ alman lazım. hatta belki 95+. önceki alımların taban puanlarına bakabilirsin. ayrıca mühendislere kurum sınavı yapılıyor mu bilmiyoorum. bakanlıklar falan arada üç beş kişilik alıma çıkıyolar. tabi o mülakatlı olur.

bu toplu alımlarda yds aranmaz heralde. ama bahsettiğim bakanlıkların falan kendi açtıkları ilanda yds şartı aranabilir. kimisi en az 50 ister kimisi en az 70. belli olmaz. o yüzden yds'ye girip iyi bi puan almak yararına. ancak yds'ye kpss'den önce girmen lazım. yani 2016 temmmuz kpss'ye gireceksin ya 2016 nisandaki ydsye girmelisin mesela.

elektronik yds ise bildiğimiz yds ile aynı. ama 120 tl. diğer yds 50 tl. bu elektronik çok acil yds puanına ihtiyacın varsa işe yarar. onun dışına boşuna para verip buna girmeye gerek yok.
  • elorelia  (27.01.15 12:08:49) 
Devkette uzman yardimciligi ve mufettislik iyidir ama kurumlar kendi sibavlarini yaptiklarindan iceriden cogu zaman tsnidik gerekir. Yoksa kurumun yaptigi sinavda veya mulakatta elerler sizi


  • joy luck club  (27.01.15 12:10:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.