[]

hangi laptopu alayım

birinci seçeneğim bu www.hepsiburada.com

ikinci seçeneğim bu. www.ebrarbilgisayar.com

ilkinin avantajları: metal kasa(özellikle bu çekti beni), windowsu var ve fiyatı daha ucuz. dezavantajı donanım olarak daha kötü.

ikincinin avantajları: donanım olarak çok daha iyi. dezavantajı: plastik kasa(ama ısınma sorunu olmuyor dediler), harddiski 500 gb(şu an kullandığım laptop 750gb anca yetiyor), ayrıca windowsu yok. çok sorun olmaz korsan olarak yükletirim ama sıkıldım senelerdir korsan windowstan.

hangisini alayım sizce? oyun çok aşırı olmasa da oynarım. assasins creed'in yenisi çıkınca oynuyorum genelde, nba 2k serisini oynarım. onun dışında gta5i oynamak isterim güzel bir şekilde.

aga onu değil bunu al tekliflerine de açığım. marka olarak asus ve lenova baktım genelde. vatanda satıcı acer önerdi baya ama güven vermedi bana pek. fiyatı bunları geçmezse sevinirim limitimi ilk laptop seviyesinde belirlemiştim.

 
Oyun diyorsan ebrardaki modelden daha iyi ekran karti olan bi model yok onu al. Ayrica metal kasanin da hicbir avantaji yok.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (27.01.15 03:15:21) 
Daha iyi ekran kartli model yok derken o paralara demek istemistim tabii.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (27.01.15 03:28:09) 
şu an dell kullanıyorum yaklaşık 3 senelik falan. aşırı ısınıyor laptop 2 kere soğutucusunun değişmesine rağmen. kasası da plastik bazı yerleri aşındı sıcaktan üstündeki kaplaması eridi falan. hoş ısınma genel olarak bu modelde sıkıntıydı. bir sonraki de böyle olmasın istediğimden metal kasa çok çekti beni.

oyun diyorum da yazdığım kadar diyorum 840m de fena ekran kartı değil yetmez mi bana?
  • jjwa  (27.01.15 03:33:37) 
O da yetebilir farklarini pek bilmiyorum mobil oldugum icin de detayli bakamiyorum yarin bakar karsilastirir yazarim. Ama metal kasa gercekten bi arti degil bir de digeri de metal gibi gorunuyor gri plastik miymis o?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (27.01.15 03:36:19) 
evet öyle sanırım ben de çok benzettim metale ama sitedeki canlı destek plastik dedi direk. teşekkürler ilginiz için.


  • jjwa  (27.01.15 03:47:27) 
Metal kasa arti degil bir eksi. Bilgisayar ileykenlik yuzunden alev alir.


  • joy luck club  (27.01.15 06:55:42) 
metal kasa kardeşiminki plastik benimki. ben ofis odaklı çalıştığım için belirteyim tuşları daha çıkık ve bi kuple taha tıkırtı sesi geliyor. ayrıca dış kapağı desenli plastik olduğu için çiziliyor. metal olan her daim serin ve leke çizilme problemi olmadı. klavye çok sessiz ve tuşlar gömülü. ikisinin de ısınma problemi yok ama metal kesin iyice soğuk.


  • shubulubapshubaptishaluva  (27.01.15 09:26:04) 
2. kesinlikle. ilkinin işlemcisi enerji tasarruflu dolayısıyla daha güçsüz. ayrıca ekran kartı da bayağı önde.

illa metal kasa demiyorsan ikincisi çok daha mantıklı.
  • mattiadestro  (27.01.15 10:10:30) 
Ben olsam ikinciyi alırdım. Lenovo'ya tekrar bak, bu ayarda daha uygun makinalar vardı geçen ay.

Ayrıca metal kasa iletkenlik yüzünden alev alır diye yorum yapan arkadaşı hayal gücünden ötürü tebrik ediyorum. Düzgün tasarlanmış bir metal kasanın soğutma performansı her zaman daha iyidir.
  • kimlanbu  (27.01.15 10:39:59) 
arkadaşlar 2. daha performanslı ben de farkındayım ama harddisk kapasitesi az büyük bir sorun benim için. ne kadar daha performanslı olduğunu bilmiyorum eğer çok fark var derseniz 2.yi alıcam ama azıcık daha performanslıysa sadece ilkini alıcam. çok saçma şeyler söylüyorum şu an farkındayım ama çok arada kaldım.


  • jjwa  (27.01.15 15:01:19) 
İkinciyi Alıp bir de SSD takacaksın, alet uçacak. 5 yıl götürür.


  • yirmisantim  (27.01.15 15:09:18) 
şöyle düşün, harddiski değiştirebilirsin ancak işlemciyi ve grafik kartını değiştiremezsin. (evet değiştirebilir demeyin, zahmetli ve az alternatifli bir işlem)

www.notebookcheck.net

buradan ikisi arasındaki ekran kartı farkını görebilirsin. biri 50. sırada, diğeri 100 küsür. işlemci hakeza öyle.
  • mattiadestro  (27.01.15 15:28:16) 
hard disk hard disk dediğin nedir gülüm iki vida bi tornavida.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (27.01.15 16:11:06) 
Hocam www.bulabilirim.com

Çok iyi fiyat üründe çok iyi inceleyin isterseniz..
  • white35  (02.02.15 21:01:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.