[]

green card

gc cekilisine basvurmustum kasim ayinda yanilmiyorsam. sanirim 2016 icin olan cekilis bu. neyse mayis ayinda aciklanacak diye biliyorum. simdi bu cekilis icin istenen bilgiler bana cok sacma geldi. yani cok az soru vardi ve sorularin beni tanimaya, anlamaya yeterli olacagini dusunmuyorum. mesela lisans mezunu oldugumu belirtiyorum ama ihtisas alanim sorulmuyordu. beni neye gore alacak bu adamlar? sistem gayet fake bi basvuru yapmaya acik gibi geldi.

gc cekilisi dusuk ihtimalli bi cekilis midir? bi de gc cikti diyelim tam olarak avantajlari nelerdir?

not: kusura bakmayin arkadasimin teklifi uzerine ben de basvuru yaptim da pek bir bilgim yok o yuzden.

 
gc olayında senin ne olduğunun ilk aşamada hiçbir önemi yok. sonrasında da aslında pek önemi yok. adı üstünde lotarya, çekiliş, kura. şansa bakıyor, sana değil.


  • entrapmen  (26.01.15 23:40:57) 
@entrapmen abi tamam da hic egitim gormemis afganistanli, celimsiz, 52 yasinda bi adam ve ben ayni sansa mi sahibiz? bireysel yeterlilklerimizin hic mi onemi yok?


  • the feel good  (26.01.15 23:45:21) 
en.wikipedia.org

Also, there have been arguments by long time temporary legal residents in the United States against the fairness of the DV program. A situation where high skilled (H-1B and L-1 visas) workers and taxpayers remain on temporary visas in the US for years (in some cases, more than a decade) with no clear path to becoming permanent residents while 50,000 random people are picked around the world and handed permanent resident status questions the fairness of the US immigration system. The odds of winning a diversity immigration visa is based on national origin of current U.S. residents descended from such countries. Hence, for example, Asia has a small quota since countries with large populations (China, India, Pakistan) are excluded.

Yani diyor ki her sene 50,000 kisi rastgele kurayla cekilir. Bazi ulkeler kura disinda kalabilir veya az kontenjan sahibi olabilirler.

Buyuk ihtimal ulkedeki gocmen cesitliligini esitleyip, gocmenlerle ilgili cikabilecek sorunlarda tansiyonu minimumda tutmak istiyorlar. Adam icin senin niteligin onemli degil ki zaten nitelikli is ve beyin gucunu cekme sorunu da yok. Nitelikli insanlar genelde green card'a ihtiyac duymadan abd'ye gidebiliyorlar.
  • morinyo  (27.01.15 00:02:02) 
Evet, afganistanli celimsiz 52 yasinda bir adamla benzer bir sansin var (bildigim kadariyla ulkelerin kotalari farkli, ama rastgele iste). Ama egitimsiz olmasi olmaz, en az lise mezunu olmasi gerekiyor (veya en az 2 yil egitim gerektiren bir iste 2 senelik tecrubesi olmasi gerekiyor).

Bunun ismi "diversity visa". Neden boyle bir seyi acik tuttuklari, ulkelerine pozitif bir etkisi olup olmadigi mechul. Ancak evet, kim oldugunun hakkaten bir onemi yok. Adamlar ingilizce bilme sarti dahi aramiyorlar. Aslina bakarsan basvurularini elden inceleyen bir insan oldugunu dahi sanmiyorum. Lotoyu kazanirsan ve gorusmeye cagirilacak olursan tabii ki seceren incelenecektir. Ulke icin tehlikeli olduguna kanaat getirilirse kabul edilmeyeceksin (sabikan temiz degilse falan da ayni zamanda).

Yani once Amerika'ya gitmek isteyen kisilerin listesini aliyorlar (basvurular). Sonra aralarindan rastgele seciyorlar. Sonra bu secimlerini on elemelerden gecirip suzuyorlar. Kalanlari gorusmeye cagiriyorlar. Begendiklerini aliyorlar.

Ihtimallere gelince: Guncel rakamlara (kontenjan / basvuru) gore bir bireyin sansi %1 civarinda. Sayisal Lotoyla falan karsilastirirsan garanti gibi bir sey (sayisal lotoda 6 tutturma ihtimalin 13983816 de 1, green cardda 100 de 1). Ozellikle evliysen esinle beraber ayri ayri basvuru yapabiliyorsun ve biriniz kazanirsaniz ikiniz de kazanmissiniz gibi oluyor. Bu yuzden evliysen %2 diyebilirsin sansina kabaca.

Avantaji: Gecersen butun asamalari once yerlesme vizen oluyor ve bundan bir kac sene sonra da kalici vatandas olabiliyorsun. Amerika vatandasligi altin bilezik malumunuz. Eger bir sekilde gidip orada kalici yerlesme veya vatandas olma amacin varsa, diger yollara kiyasla surecten en az bi 10 sene kesen bir surec bu.
  • robokot  (27.01.15 01:14:52 ~ 01:18:12) 
çekilişi kazananlara mülakat var zaten, ilk etapta herkesin şansı eşit.
ama sinir oldum şuan ne olduğunu bile bilmediğin, umursamadığın, senin için gerekli olmayan bir çekilişe girip diğer adayların şansını düşürdüğün için...

  • ucan spagetticanavari  (27.01.15 02:00:58) 
bir de cekilisi kazandik diye green card'i almaya 100% hak kazandik diye de bakmamak lazim. cekilisle secilen kisiler arasindan mulakata sirayla cagiriliyorsun. her sene, green card verilecek kisi sayisindan fazlasina hak taniniyor ve bir numaran oluyor bolgeye gore. daha sonra ekim ayindan itibaren bolge ve numaraya gore adam cagiriyorlar. misal ekimde eu 0-3000, kasim eu 3000-6000 vs vs. eger ki sana sira gelmeden green card kotasi dolarsa, kart mart alamiyorsun.

fake basvuru kismi ise seni tamamen eler, cekilisi kazandiktan sonra bir ton belge dolduruyorsun, bunlar kontrol ediliyor. eger ki yanlis bilgi verdigin ortaya cikarsa tamamen ban yersin.
  • yetersiz veri  (27.01.15 04:40:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.