[]

Matkap kullanmak

Cok mu guc ister? Zor mudur? Evde matkap var, benim de ihtiyacim var ama yardim eden yok. Kendim yapsam diyorum, olmaz mi? Nelere dikkat etmem lazim?

Bu arada sevincimi paylasayim odama koltuk aldim negzelmis ya koltukta oturmak. Sandalye ustunde tuneye tuneye rahat oturmayi unutmusum. Rahat evlerinizin odalarinizin kiymetini bilin.


 
son 5 yıldır bilgisyar sandalyelerine karşı koltuk miyonerliği yapıyorum, kıymetim bilinmedi!

hiç zor değil, sıkıca tutmak yeterli. Zaten cihaz gücü tek bir noktaya odaklamak için tasarlanmış, biraz bastırarak kullandığın vakit herhangi bir sorun yok. Nereye ne yapmak istediğini anlatırsan veya fotografını çekersen yardım ederiz. Ama elini korkak alıştırma, atla deve değil.
  • rygard  (26.01.15 23:15:02) 
Sarjli matkap ise iki elinle sikica kavrarsan you can handle. Elektrikliyse daha gucludur, duvar delerken bir kadin icin tehlikeli. eger kullanirsan ilk temasta dusuk devirde calistir, yavas yavas hizlan. Tetige direk sonuna kadar basma. Bilegini burkarsin.

Edit: Koltuk monte etmek icin kullanacaksan hic cekinme yahu:)
  • delifaruk  (26.01.15 23:15:56 ~ 23:17:04) 
zor değil, nereyi delecek olacağına bağlı. öğren, her zaman bu işler için birileri olmayabilir yanında.


  • devorgilla the gunslinger  (26.01.15 23:16:05) 
çok güç istemiyor ben hep kullanıorum.


  • sta  (26.01.15 23:16:26) 
Hayırlı olsun koltuğun.
Matkap kullanmak da zor iş değil. Sadece kullandığın alana göre çok pislik çıkartabilir. Misal beton delerken çok toz olmaması için eş zamanlı olarak deldiğin yere süpürge tutabilirsin.

  • buff  (26.01.15 23:16:28) 
Yapacagim sey duvara ikeanin lack raflarindan asmak. Yalniz bizim duvarlarin bi pisligi var, ev arkadasim ne zaman delik acmaya calissa koca duvarda sansina hep celik gibi bir seye denk geldi. Evdeki alet de elektrikli, boschun bi urunu ama hangi model bilmiyorum. O zaman vaktim oldugunda ilk is duvarlara saldirmak olacak. Tesekkuur! :)


  • letheavendangered  (26.01.15 23:27:54) 
çok güç isteyen bir şey değil.
birkaç tüyo vereyim. işaretlediğiniz yere önce çivi ile kalem ucu girecek kadar bir delik açın. bu şekilde matkabın ucu delmeye başlarken sağa sola kaçmaz. başladığınızda tereddüt etmeyin kontrol sizde olsun. orta kuvvet yüklenin. arada deviri düşürüp matkap ucunun biriken tozu talaşı dışarı atması için biraz geri çekip tekrar yüklenin. son olarak çelik demir o kadar mesele değil de deleceğiniz yerde eğer varsa çeşmelerin konumuna bakarak tesisat borularının yerini az çok tahmin etmeye çalışın. gidip bir boruyu delmek hiç hoş olmaz.

  • lazpalle  (26.01.15 23:36:18 ~ 23:41:36) 
normalde bunun baska aletleri vardir da neyse, cok güclü miknatisin varsa gezin duvar üzerinde. yüzeye yakin metal var mi? ana kolonlardan genel olarak uzak dur, ses yalitimi varsa, iceri disari pek ses gecmiyorsa gene dikkat et, düsük devirde ac, yeri önce hafifce isaretle, sikica tutarak ilk yuvayi ac, delerken dikkat etmen gereken, ilk hamlede cok sabit tutman, sonrasinda da bastirman, bu sirada yamulursa öyle gidebilir, ona dikkat, uygun bas kullan, madreni iyice sik.

ikinci biri elektrik süpürgesi dayayabilir ya da söyle yapabilirsin.
i.kinja-img.com

cok derine gidip gitmemen gerektigine dikkat et, dübelini hazir et, iceri girdikten sonra asla ve asla icerideyken aletin agirligini birakma, ucu kirar ya da yuvayi genisletirsin, icerideyken dik konumunu sabit tut.

eger asacagin sey cok ama cok agirsa duvara 85 derece falanla gir agirligini kurtarsin, ama gerek yok öyle ince seylere normal durumlarda.

baska da bir sey bilmiyorum aklima gelmiyor dikkat et diyecek. korkmaya gerilmeye gerek yok, basit bir sey.

unutmadan su borulari kadar elektrik hatti da mühim.
  • wiillii  (26.01.15 23:42:03 ~ 23:43:38) 
istanbul anadolu yakasında ise 28'inde veya ayın 30'unda yardımcı olabilirim.


  • c1b2k3  (27.01.15 00:36:44) 
c1b2k3 teşekkürler, ama türkiyede bile değilim.


  • letheavendangered  (27.01.15 00:41:45) 
ayın 3'ünden sonra almanya bielefeld'e dönüyorum, hala şansınız var :D


  • c1b2k3  (27.01.15 00:45:28) 
yok yine çok terste kaldı. bayerndeyim ben :)


  • letheavendangered  (27.01.15 00:48:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.