[]

youtube'daki videolar, şarkılar vs.

bir şarkıcının klibi değil de şarkısının buraya yüklenip yayınlanması, bir filmin tamamı ya da bi kısmının buraya yüklenmesi vs. bunlar yasal mı? yani yasal ki youtube'da varlar di mi? yani bi şarkıyı yükleyen bir kullanıcıya bi yaptırım olmuyor ama bu da mp3 gibi bişey değil mi sonuçta? bu işin telif hakkı konusu nasıl işliyor acaba? bir şarkı ile bir filmi buraya yüklemek arasında bu açıdan bi fark var mı?




 
telif hakları artık çok sık korunuyor. yapımcı / edisyon sahibi isterse eseri bir mail ile youtube'dan çekebilir. artık plak şirketleri otomatik tanımlamalar için içerikleri youtube'a bildiriyor ve o şekilde o içerikler yüklenemiyor.

keza bir film içerisinde geçen bir şarkı da yapımcının talebi üzerine videonun o kısmından kaldırılabilir (bknz: kolpaçino bomba'da apaçi müziği çok videoda duyulamaz vs.)
  • mrvengeance  (26.01.15 23:55:33) 
peki ama şu anda aradığımız herhangi bi şarkıyı çat diye dinleyebiliyoruz, bu nasıl oluyor? eserin sahibi şikayet etmediğ için mi? şikayet etse şarkıyı yükleyene ya da youtube'a bi yaptırımı olur mu?


  • tepedeki psychedelic adam  (27.01.15 00:15:00) 
youtube plak şirketlerine edisyonlar için telif hakkı ödüyor. türkiye'de önceden müyap topluyor idi avantayı şimdi farklı şirketler toplayıp eser sahibi, besteci, aranjör vs. şeklinde bölüştürerek ödeme yapıyor. istediğiniz şarkının çalmaları için youtube eser sahibine telif ediyor. neden kalkmıyor? çünkü o eserin telif hakkı edisyon sahibi firmaya ödeniyor. adam o eseri neden kaldırtır? adamın youtube'da official kanalı vardır, yorumları ve izlenmeleri takip etmek ister o zaman o videoyu ÇAT diye kaldıratabilir. şikayet ederse youtube videoyu kaldırır, 3. uyarıda kullanıcının hesabı fes edilir. yaptırım konusunda, firma yasal yollara giderse onu yükleyen abiyi 1 seneye kalmadan öpeller.


  • mrvengeance  (27.01.15 00:18:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.