[]

torpili meşru gören müslüman var mı?

sorum sadece dindar arkadaşlara. ben de müslümanım ve bazen ortada dönen dolabı aklım almıyor. yani torpil yeni bir şey değil memlekette ama aleni büyük bir günah, kul hakkı olan bu işi müslüman çevreler nasıl sindiriyor. çünkü baya örgütlü yapılan bir şey. partiye, cemaate, vakfa üye olunca hemencecik yükseliyorsunuz. vicdanını susturan demiyorum, ciddi ciddi meşru gören.

asıl sorum da şu, bu işe ciddi ciddi olur veren hoca var mı? torpil, adam kayırmayı kul hakkında girmek olarak görmeyen, meşru gören bir islam anlayışı(!) var mı memlekette? bildiğiniz hoca ismi, yazısı, videosu varsa görmek isterim.

not: malum cemaatin anlayışını biliyorum, onların zaten islam ile bir ilgisi yok.

not 2: ateyiz dostlar doluşup muhabbeti bulandırmasın, ciddi bir soru.

 
  • tescillimarka  (26.01.15 21:39:48) 
o çok kaçamak, yuvarlak bir savunma. hakkı olduğuna kim karar veriyor. ben daha ciddi ciddi bu işi savunan bir şey arıyorum. bunca olan bitene illaki vardır.


  • Aerdem  (26.01.15 21:41:47) 
yok mu ?


  • shotgunwoman  (26.01.15 21:56:59) 
orda kurduğu cümlenin başı sonunu tutmuyor ki. hakkını korumak diyor. yani öyle olacak ki sınavı ben kazanmış olacağım ama seni almaya kalkacaklar. sonra eşitseniz torpil yap diyor. hakettiyseniz falan muallak kavramlar, herkes hakettiğini düşünür.

islamda bu şekilde cevaz verilmesine imkan yok, bir sürü sahih hadis ve ayet var yasaklayan. gerçi bazı kafalar akrabaya yardımı emrediyor kuran diye nepotizmi meşrulaştırmaya çalışıyor da onlara lafım yok zaten :)
  • Aerdem  (26.01.15 22:00:12) 
diyanet işlerinde üst düzey memurlarından birine sordum.
-Kul Allah İman Kitap gırla gidiyor fekat tabi dopusdoğrudur tabi bu kurum, maşallah torpil felan hiç yoktur dimi? dedim.
+En çok torpil denen kurum dedi :(.
Atayizim daha da bulandırmayayım.
  • kahve kokusu  (26.01.15 22:01:07) 
@shotgunwoman meşru görmek başka vicdanı ötelemek başka. ciddi ciddi savunan bir görüş var mı diyorum. yoksa hiçbir dinden, düşünceden bunu yapmayan adam, hükümet yok memlekette biliyoruz.


  • Aerdem  (26.01.15 22:01:47) 
@kahve kokusu bulandırmak derken kötü bir şey olsun diye demedim. ben bunu yapan müslümanları savunmuyorum, yoksa para vermeden adamın selasını okumayan imamlar var. ama bunun kılıfı nasıl uydurulmulş merak ediyorum. çünkü dinim cevaz vermiyor.


  • Aerdem  (26.01.15 22:03:26 ~ 22:03:53) 
cidden merak ediyorsan bkz: harp fıkhı


  • dusmanimizkindirbizim  (26.01.15 22:05:05) 
görünürde torpile cevaz veren hoca yok. hiç bir arşivde bulamazsınız. fakat bazı cemaatler bizden olanı kollayın anlayışındalar...


  • gotic  (26.01.15 22:06:54) 
  • kahve kokusu  (26.01.15 22:19:04) 
bunlara bakıp neden dinden çıkılsın, sadece umut bağladığım, adalet getirir sandığım siyasetten soğuyorum. harp fıkhı ile üniversite birinci sınıf gençlerini kandırsınlar. ben failleri fazlaca yakından tanıyorum.

aksine dinime daha çok bağlanıyorum.
  • Aerdem  (26.01.15 22:24:21) 
sıradan bir müslüman olarak ben meşru görmüyorum. kul hakkı yemekten başka bir şey değil.
adam daha düşük vasıflarla sırf torpili yüzünden daha yüksek makamlara çıkıyorsa kul hakkı yiyordur işte.
işte şimdi öyle bir hal aldı ki adam başarılı olsa bile torpile ihtiyaç duyuyor.

allah torpile muhtaç etmesin inşallah.
  • m e b  (26.01.15 22:36:45) 
önemli olan meşru görüp görmemek değil. ben sağı solu, tanıdıgı arayıp torpil aramayan gormedim her kesim boyle.


  • partizan  (26.01.15 22:43:48) 
@partizan evet abi ona bir şey demiyorum da, islamda aleni şekilde yasakken örgütlü şekilde, hatta bizzat dini topluluklar tarafından yapıldığı için meşruiyetini sordum.


  • Aerdem  (26.01.15 22:45:04) 
kul hakkı mevzuu açıldı mı herkes cık cık der ama torpili öyle gormuyor insanlar, ne demişler insan rasyonalize eden bir varlıktır.
babamı sureklı arıyor akrabalar torpil bulması için hepsi de akpli ve dindar insanlar.

  • partizan  (26.01.15 22:54:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.