[]

motor kurye

İş yerimde(restoran) paket servis için çalışan kurye arkadaşla önemli bir problemim var yol gösterin lütfen.
Öncelikle bu arkadaş 3 seneden beri bizimle çalışmakta orta yaşlarda efendi evli barklı düzgün bir adam fakat çok önemli bir kusuru var ki o da motoru hızlı ve tehlikeli kullanması.Defalarca sözlü uyarmama rağmen bu arkadaşda değişen bir şey yok.Hızlı gitmekte ve ufak tefek kazalar atlatmakta.Hep uyardım hızlı gitme.paketler geç kalsın önemli değil.Yok bu arkadaş sürekli hızlı gitmekte.Görevine son vermek çok da içimden gelmiyor çünkü hem ihtiyaç sahibi hemde iyi biri.Ben işten göndersem başka yerde yine kuryelik yapacak ve yine hızlı gidecek.Sorun aynı kalacak.Honda scooter motora hız sınırı koyabilir miyim?mesela 50 yi geçemesin.Ya da başka bir fikri olan var mı?



 
eğer gerçekten yardımcı olmak istiyorsan sadece şirkete ait motoru kullanarak çalışabileceğini söyle, motoru da değiştirip özellikle yavaş giden bir model al. hız yapmak keyif vermesin.

motora herhangi bir ayar çekilebileceğini sanmıyorum, yapılabilse bile neticede adam motorcu olduğu için daha kolay bir şekilde ekarte edebilir.
  • emfuzi  (26.01.15 21:08:11) 
sürüş eğitimine göndertebilirsin, bilinçlenmesi açısından faydalı olacaktır


  • mirty  (26.01.15 21:10:33) 
sigortasi neyim yap olurse basina bela olmasin


  • from potomac to kuban  (26.01.15 21:39:57) 
çalıian arkadaşın a2 ehliyeti var.şirket motorunu kullanıyor ve sigortalı.motor eğitimine göndermek iyi fikir ama


  • grinito  (26.01.15 21:49:22) 
bende çok kuryelik yaptım bir pizza şirketinde, onun hız yapmasını engelleyemezsin ki sen ne kadar paketin geç kalması önemli desen bile aslında önemli. müşteri memnuniyeti ve paketin sıcak gitmesi için önemli. geç kaldığında vs. azarı ilk kuryeler yer maalesef
ayrıca motor sürüyor araba değil amaç zaten trafiğe takılmadan gitmek aralardan geçmek vs. kolay kolay kaza yapmaz merak etme.
ama deli sürmek vardır hızlı ve düzgün sürmek vardır bu ince çizgiyi bozmasın yeter
  • Thunderbirds  (26.01.15 21:49:39 ~ 21:50:37) 
Eğitimler şurada safetyturkiye.com
Eğitimde alması gerekeni alan insanlar gerçekten daha mantıklı hareket etmeye başlıyorlar. Özellikle motosiklette bilinç düzeyi arttıkça hem daha sakin, hem de tüm tedbirleri alarak kullanıyorsunuz.

  • Fahrrad  (26.01.15 23:25:58) 
Egitim ise yaramaz. Adam kurye ise ikiteker uzerinde yeterince vakit gecirmistir, vizyonu oyledir. Yapacagin sey en ufak kazasinda tum masrafi ona yuklemek. Motorun kenarini mi surttu, komple degistirip maasindan kes bakalim bi daha yapiyo mu. Veya basina bi is gelince, kolu bacagi kirilinca anlayacak o zaman gec olacak. Kaybettiklerini parayla da geri alamayacak. Egitime giderse sadece daha kontrollu sekilde daha fazla hiz yapar. Dedigim gibi vizyonla alakali


  • icim urperiyor  (27.01.15 02:43:29) 
@icim urperiyor Eğitim her zaman işe yarar.
Linkteki eğitim hızlı motosiklet kullanma eğitimi değil, güvenli sürüş eğitimidir. Motosiklet kullanıcılarının bilinç düzeyleri arttıkça hızları düşer. Çünkü gerçek sınırlarını anlamaya başlarlar. Cahil cesareti ile hareket etmezler.
Kaza yapıp hayatını kaybeden olursa masrafları kimden alabilirsin?
  • Fahrrad  (28.01.15 15:13:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.