Havaalaninda oy kullaninca o oy hangi il/ilce icin kullanilmis oluyor? Ayrica bunlarla ilgili onceden bir islem, bir basvuru gerekiyor mu bir yerlere? Yoksa hersey havaalaninda mi halloluyor?
Havaalaninda oy kullaninca o oy hangi il/ilce icin kullanilmis oluyor? Ayrica bunlarla ilgili onceden bir islem, bir basvuru gerekiyor mu bir yerlere? Yoksa hersey havaalaninda mi halloluyor?
0
cok fikir sahibi degilim ama bildigim kadariyla herhangi bir sehire degil turkiye'nin genel oy dagilimina etki ediyor. mesela yuzde on barajina filan. ama belli bir sehrin milletvekili dagilimini etkilemiyordu galiba.
basvuru konusunu ise cok bilmiyorum.
0
muhtemelen seçmen kaydınızın olması lazım gümrükte kullanacağınıza dair. ysk bir sistem geliştirmiş, nerede oy kullanacağınızı öğrenebiliyordunuz netten. bu oylar ne oluyor sorusuna cevaben:
"Gümrük kapılarında kullanılan oylar, Türkiye barajının belirlenmesinde etkili olacak. Yüzde 10'luk Türkiye barajı, toplam geçerli oylara gümrük kapılarında kullanılan geçerli oylar eklenmek suretiyle belirlenecek. Gümrüklerde kullanılan oylar, 85 seçim çevresine ayrı ayrı yansıtılacak."
0
jose arcadio buendia
(
01.07.07)
benim bildiğim kadarıyla o yurtdışında yaşayan türklerin kullanabildiği bir sistem. yani ankara ili 1. bölge kayıtlı seçmeni tutup da ben giderken esenboğadan kullanayım diyemiyor. kayıtlı seçmen sadece 22 temmuz günü kullabiliyormuş.
0