[]

kedimin disleri dokulmeye basladi!

bir tarafta sadece bir disi kaldi artik. kuru mamayi cignemeden yutan bir hayvan oldumolasi, o yuzden simdiye kadar bir sorun yasamamistik ama birkac dis kaybi daha olursa mama yemek cok zorlasacak onun icin.

kedisi dissiz olanlar, siz napiyorsunuz? surekli yas mama mi veriyorsunuz? yas mama besleyici degilmis gibi geliyor bana hep.:/ bir de cok pahali tabi dogal olarak, nereden aliyorsunuz yas mamayi falan?

cocugum sokak kedisi ve disleri ilk geldiginden beri cok kotu durumdaydi. kirk farkli veterinerde kirk farkli cozum denendi ama en sonunda dis kaybini onleyemeyecegimizi, sadece yavaslatabilecegimizi kabullenmek durumunda kaldik. yavaslatabildigimiz de bu kadar oldu sanirim, ikibucuk yasindaki cocugum disleribi kaybetmeye basladi... bu da dislerinin aciklamasi olsun.

 
sürekli ıslak mama veremiyorsan 2 yöntem daha var(ki bence bunlar daha ucuza gelir)

1- kuru mamasını sıcak su ile ıslatıp iyice püre haline getirip yiyip yemediğini kontrol edebilirsin. tane halinde kalırsa sindiremez kedicik. o yüzden yese de o halde verme bence bağırsak problemi yaşayabilir ilerde.

2- evde tavuk ciğerini ya da etini(ya da ikisi birden) kaynatıp suyuna havuç püresi, haşlanmış yumurtayı ezerek çorba haline getirip verebilirsin.

benim kedim tavuk ciğeri suyunu içip ciğeri yemezdi bile, suyunu seviyorlar.

hatta mamasını tavuk ciğeri suyuyla da ıslatabilirsin.

diğer kedi ve köpekler de ciğeri yer, tavuk ciğeri tavuğa göre daha ucuz.

edit: bir paket tek öğünlük ıslak mama nerdeyse 3,5 tl civarı aynı paraya 1 paket tavıuk ciğeri alır haşlarsın 3 öğünlük çorbası çıkar o sudan.
  • neferkitty  (26.01.15 20:24:08 ~ 20:26:58) 
Sürekli İslam mama vermek de yeterince besleyici olmuyor.
Mobilden çok rahat yazamiyorum

Çiğnemeden kuru mama yiyebiliyorsa aynen devam.
O şekilde basinin çaresine bakar.

Ciğer vs de olur, ama kuru mama yiyorsa düzenini bozma derim

Benim 11 yaşındaki dişsiz ve çiğnemeden yutmayi öğrendiği için hicbir sorun yok.
  • blatta hiberna  (26.01.15 20:28:02) 
İslam mama değil tabii, islak mama :))


  • blatta hiberna  (26.01.15 20:28:40) 
üzüldüm. demek ki geç kalınmıştı ilk geldiğinde de dişleri için...

ben misafir ettiğim dişsiz kediye -sallanan ve çürük dişlerini de çektirdikten sonra (durum ağırlaşmasın, enfeksiyon yayılmasın diye yapılmalıymış bu müdahale)- öncelikle -yanılmıyorsam- a/d mamalardan vermiştim. 10 gün kadar sadece bu mamadan yedi.

sonrasında kuru mama vermeye devam ettim. bazen içine biraz ılık su katarak, bazen de ıslak mama karıştırarak verdim ve kedinin ağzında sadece 3 kanin kalmış olmasına rağmen yemesinde bir sıkıntı olmadı. sahiplendirdiğim evde de mama yedirme sıkıntısı yaşamadılar. ara sıra ıslak, ara sıra da benim gibi hafifçe ıslatılmış kuru mama veriyorlardı. keyfi de gayet yerindeydi.

keşke olmasaymış böyle bir durum tabi ama endişelenme.

edit: islam mama güldürdü. :D
  • m e l t e m  (26.01.15 20:30:27 ~ 20:31:55) 
istiyorsan kemik kaynat, suyunu buz kalıplarına doldur buzluğa at. kuru mama vereceğin zaman 1-2 tane et suyunu cezvede ısıt, kuru mamayı onla ıslat öyle ver. zaten hemen yumuşuyor.

Bu arada dişi olmasa bile aç olduğu zaman o kuru mamaları yutar. zaten biliyorsun ağızlarında bizim gibi püre olana kadar çiğnemiyorlar, sadece 2 ye falan bölüp yutuyorlar kesici dişlerle. yani midesinde zaten sindirilir. suya değince hemen yumuşayan birşey kuru mama zaten.
  • innerbliss  (27.01.15 07:42:29) 
çok hayvana baktığın için ucuz olması önemli. evde püre yapabileceğin bir alet edevat varsa balıkçıdan alacağın balık kafalarını haşlayıp püre yapıp verebilirsin. balık mineral değeri yüksek olduğundan çok faydalı. balıkçılar o kafaları çöpe attıklarından ücretsiz veriyorlar. sürekli tavuk ürünleri verdiğinde tüylerde dökülme, ciltte kızarıklık, kaşıntı vb sorunlar oluyor.

geçmiş olsun
  • madarch  (27.01.15 10:41:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.