[]

kız arkadaşa diyet programı hazırlamaca

merhaba abiler ablalar

kız arkadaşım kilo problemi olduğunu düşünüp feci bir beslenmeye kalkıştı. kilo vermek istediği için çok çok az yiyor. günlük 1000 kalori gibi bir şey alıyor bir süredir. dengesiz, sağlıksız besleniyor kısaca. hatta beslenmiyor. kilo problemi de yok aslında, 1.70e 56 kilo falan olması lazım

beslenme konusunda bilgili sayılırım. ben de ona yardım edebileceğimi, sözümü dinleyip adam gibi beslenmeye başlarsa kısa vadede kilo alacağını ama sonra da onları verebileceğini söyledim. metabolizmasının çok yavaşladığını düşünüyorum (kas ağrıları geç iyileşiyor, ara ara bayılıyor, kansızlık sorunu var vs), o yüzden besin alımını ve günlük hareketini arttırarak metabolizmasını hızlandırmak gerektiğini düşünüyorum.

günde 1,5 öğün yemek yiyen birisi olduğu için 3 öğün+ara öğünlerle kilo alacağını düşünüyorum başlarda (gerçi sporla dengeleyebilir). zaman geçtikçe de aynı beslenmenin üstüne sporda da katedeceği mesafeyle birlikte daha sağlıklı olabileceğini düşünüyorum.

özetle, önce bünyesini hızlandırıp sonra sporu yoğunlaştırmayı ve önce birkaç kilo alıp sonra aldıklarından bir veya iki fazlasını vererek sağlıklı bir beslenmeye kavuşması arzusundayız.

bu konuda anlattıklarım kafanıza yattı mı, tavsiyeleriniz nelerdir?

 
ara öğün yemesin. 2 ya da 3 öğün yeter


  • sta  (26.01.15 16:40:40) 
jugador +1


  • reyals  (26.01.15 16:56:17) 
@anneboleyn, dedim ben de öyle olduğunu zaten de o konu uzun. kendi haline bıraksam açlık grevinde gibi davranacak.


  • reavelyn  (26.01.15 17:07:09) 
kiloda hic bi sorun yok. cok dert ettiyse spor yapsin, hatta beraber yapin.


  • shi aila  (26.01.15 17:09:57) 
kilosu gerçekten de çok iyiymiş, ama kilo takıntısı var galiba kendini şişman hissediyor herhalde. kendini hasta etmiş. ne kadar zayıf o kadar güzel ve sağlıklı olmak demek değildir. diyetisyene gitsin hiç değilse, diyetisyen de söyler zaten ona.


  • rock n roll  (26.01.15 17:17:10) 
saygıdeğer insanlar kiloda sorun olmadığını kabul ettiremedim kendisine. takıntı durumu var yani biraz. şu anki halinde devam etmesi çok sağlıksız olduğundan bu tarz bi değişikliğe ikna edebildim ancak.


  • reavelyn  (26.01.15 17:19:07) 
belki de sorun kilosunda değil yağ oranında. belliki vücudu fit değil, bıngıl bıngıl. kendisi belki de göbeğim var diyordur. bu durumda karbonhidrarı kesip spor yapması lazım sadece rejimle olmaz o iş


  • sta  (26.01.15 17:21:48) 
sağlık ocaklarına bile haftada bir gün diyetisyen geliyor ücretsiz olarak görünebilirsiniz. öyle kafanıza göre olmaz ki o iş. hele de günde 1,5 öğünle hasta olur başka bişey olmaz. ben 125 kiloydum bana bile 1800 kaloriyle başlattılar diyete 1000 neymiş.


  • genc irisi  (26.01.15 17:42:28) 
sta+1
bence pilates yapsın. Yağlar kasa en hızlı öyle dönüşür ve salondaki hocalardan yardım alsın tabi işinin ehli olan bir yer olsun. pilatesle hem kas oranı artar hem incelir. Bunların sonrasında da aynı şekilde takıntılı ise bir psikoloğa götür

  • eksi sozlugun tatli insani  (26.01.15 19:04:46) 
Sevgilinizin göbeği varsa, ki kendisi olduğunu söylüyorsa vardır, muhtemelen skinny fat tipi bir vücut yapısı olduğundandır. Yani kas oranı düşük, yağ oranı görece olarak fazladır. Yani boyunun 1.70 kilosunun 56 olması bir şey değiştirmiyor. Zira vücut kitle indeksi dediğimiz sistem bugün tüm geçerliliğini yitirmiş bir sistemdir. Sağlıklı sonuç vermez. Boyu 1.70 kilosu 65 çok olan fit kadınlar var. Tartı ağırlığı referans alınmamalı.

Bu durumda önerilerim şunlar olacaktır:

Diyetisyene gitmesin. Diyetisyene sadece kendini çok parası olup bunu müsrifçe harcamaya çalışan çaresiz insanlar gider. Diyetisyenlik müessesesi yaşam koçluğu gibi sadece para kazanmaya odaklı kimseye bir faydası olmayan bir müessesedir. Bir insana kibrit kutusu büyüklüğünde peynir yedirip çorba içirirsen o insan zayıflar. Zayıflar ama nasıl zayıflar? Ya da kilo almaya çalışan birine günde yarım kilo pilav ye diyen bir insan ne kadar güvenilir olabilir. Ki bu duyuruda bunun çok örneğine rastladık. O nedenle tavsiye etmem. Gidip de sağlığınızdan olmayın.

Onun dışında; kalori hesabı yapmasına gerek yok, isterse 1500 kalorilik yemek yesin. Yediği yemekler ağırlıklı olarak protein sebze ve yağ üstüneyse bunun zararı olmaz. Önemli olan kalorinin kaynağı. Düşük karbonhidrat, bol protein, bol yağ, bol sebze. Bu kadar. Günde 2 öğün yesin, doyana kadar yesin. Öğle ve akşam yemeğinde 150'şer gram et, salata ve sebze yiyip su içmeyi ihmal etmezse yağını yakar. Bunun dışında salona gidebiliyorsa ağırlık çalışsın, gidemiyorsa Youtube'a girip baksın vücut ağırlığıyla yapacağı yüzlerce egzersiz var, onlarla kaslarını güçlendirsin. Kaslarını güçlendirdikçe daha hızlı yağ yakar ve aynı zamanda hacimlenen kasları sayesinde daha fit bir görüntüsü olur.

Tüm bunlarla birlikte yinelemekte fayda var; bunları yaptığında tartı ağırlığı artar fakat yağ oranı düşüp kas ağırlığı da artar ve görüntüsü daha güzel olur. Geçmiş olsun.
  • angelus  (26.01.15 19:23:27) 
buradaki insanlari dinleme. nokta.

bmi gibi dunya capinda doktorlar tarafindan kabul gormus bir seyi "artik gecmiyo" diyen adami da hic dinleme. bmi, vucutcu veya sporcu degilsen gayet de gecerlidir.

gelgelelim kiz arkadasinin kilosuna.

www.nhlbi.nih.gov

19.4 bmiye sahip kiz arkadas normal kilo araliginda ama 2-3 kilo verirse normalin altina inecek.

kiz arkadasinin sorunu belki de vucudu degil kafasindadir, bir doktora danisin. yeme bozuklugu olabilir, olmayabilir de.

buradan alinacak tavsiye degil bu. kilosu normal oldugu halde zayiflamak isteyen insan icin buradan tavsiye alinmaz.

cevap: doktor.
  • annebenasikoldum  (26.01.15 19:41:58) 
@annebenasikoldum, ne doktoruna gidilir bunun için?


  • reavelyn  (26.01.15 22:49:12) 
annebenasikoldum eski duyurulaından gördüğüm kadarıyla öğrenci. doktor falan değil. kendisi de nasıl zayflarım falan diye duyuru açmış konuyla hiç ilgisi yok gibi yazmış burda da böyle yazmış. ben olsam ona güvenmezdim angelusun dediklerine sonuna kadar katılıyorum. sene olmuş 2015 hala bmi diyenler var.. bir önceki cevabımda da dediğim gibi sorun yağ oranıdır.


  • sta  (26.01.15 23:15:12) 
angelus + 1. BMI is bullshit.

Bütün vücut egzersizleriyle kas kütlesini biraz arttırırsa aynı kiloda hatta belki daha fazlasında bile istediği görüntüye kavuşur.
  • arnold schwarzeneger  (27.01.15 08:12:49) 
tamam. dünya sağlık örgütünün kabul ettiği şeyleri üç beş kafası çalışmayan adam "doğru değil" desin.

çok iyi düşünmüşsünüz kardeş. çünkü dünya sağlık örgütü bilmiyor ama siz biliyorsunuz.

zaten zayıf olan insanı zayıflatmaya çalışabilecek kadar da kafanız iyi çalışıyor.

kızın yağ oranını mı ölçtünüz? doktoru siz misiniz, diyetisyeni misiniz, daha görmeden "bıngıl bıngıl" filan diyebiliyorsunuz.

iyi günler size.

edit: kilo problemim olması, doktora gitmesini söylemem için engel değil. ben burada çok bilmişler gibi tavsiye vermiyorum. doktoru çözsün olayı diyorum.
  • annebenasikoldum  (29.01.15 14:54:29 ~ 14:57:01) 
üç beş kafası çalışmayan adamların kim olduğunu sen nerden biliyorsun?
ek olarak kendi adıma konuşayım zayıf olan kıza zayıflasın demedim. yağ oranı fazlaysa onu azaltsın dedim. ayrıca görüp de bıngıl bıngıl da demedim. eğer bu kiloya rağmen kendisini zayıf hissetmiyorsa büyük ihtimalle fit değildir göbeği vardır bıngıl bıngıldır o yüzden yağ oranını azaltsın dedim. ne saçmasapan insanlarla uğraşıyoruz ya.

  • sta  (29.01.15 19:30:01) 
bence problem sevgilinin diyetinde değil kendini algılayış biçiminde. diyetini değiştirmek yerine yeme bozuklukları konusunda deneyimli biriyle görüşmesini sağlayın. bu haliyle düzgün bir diyeti yapamayabilir

edit: verilen cevapları okudum
yeme bozukluklarında kişide beden algısı bozulmuştur. "göbeğim var" demesi kişinin göbeği olduğu anlamına gelmez. her anoreksik de 20 kilo değildir. kas ağrıları ciddi vitamin ve mineral eksikliklerine işaret. bayılmalar falan çok ciddi. bu kadar fiziksel semptoma rağmen az yemede ısrar ediyorsa bunun nedeninin araştırılması lazım
  • la noix  (29.01.15 19:35:22 ~ 19:38:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.