[]

2000lerin adventure oyunları

ben bunu buraya zilyon kez sordum ama bir türlü istediğimi bulamadım. tekrar soruyorum, bu sefer istediğimi bulamazsam bir sonraki ifşada resmini yayınlayan herkesin resimlerini teker teker basıp duvarlarıma asacağım, kırmızı marker ile suratlarını işaretleyeceğim, teker teker yerlerini tespit edeceğim ve sırası ile öldüreceğim bu kişileri.

şimdi efendim, doksanların sonu - iki binlerin başlarında çıkmış adventure oyunlarını arıyorum. misal bir harry potter and the sorcerer's stone, bir woody woodpecker: escape from buzz buzzard park... ulan işte bir tek bu ikisi geliyor aklıma, başka gelmiyor. böyle güzel oyunlardan önersenize bana, çok muhtacım.

zamane adventure oyunlarına da kafam girsin bu arada.

 
sanitarium, phantasmagoria, grim fandango, monkey island, broken sword? bunlar eski mi kaçıyor.


  • tepedeki psychedelic adam  (26.01.15 16:06:58 ~ 16:28:57) 
Taz WANTED süper oyundur tavsiye ederim. Tam istediğiniz gibi.


  • empat  (26.01.15 16:10:05) 
@adam: yok eski kaçmıyor, kapsıyor yine istediğim zamanı :) sanitarium'u denemiştim biraz ama tam istediğim gibi değil o sanırım. yamulmuyorsam point&click idi (değilse lütfen vurma). ben böyle bayağı ok tuşları ile ilerleyeyim, ateş edeyim (mümkünse dabanca olmasın) falan istiyorum. grim fandango da adventure tarzının atası derler hep, onu hemen deniyorum, iyi ki hatırlattın.

@empat: isme bakıyorum ve evet diyorum, bence tam aradığım tarzda bu.
  • knight of cydonia  (26.01.15 16:13:38) 
yani adventure diyosan elimizde bunlar var:) sanitarum harikadır, benim favorim.
bu eski oyunlar zaten genelde point and click, grim fandango da öyle. ama senin aradığın böyle şeyler değil demek.

söylediğin oyunları oynamadım ama bakınca sanki adventure'dan ziyade platform oyunlarıymış gibi duruyor.
  • tepedeki psychedelic adam  (26.01.15 16:20:20 ~ 16:29:42) 
gabriel knight serisi


  • simten  (26.01.15 16:21:00) 
Vampire: The Masquerade – Redemption
Vampire: The Masquerade - Bloodlines
buglu muglu ama hayvan gibi oynatıyor birde gun metal diye bir oyun var oda iyidir severim
edit: hayret rayman serisini kimse yazmamış veya sonic dx ler falan
  • Kozmik_Rakun  (26.01.15 16:25:07 ~ 16:25:34) 
kesinlikle aradigin sey su

www.youtube.com

the mummy
  • badamli  (26.01.15 16:39:49) 
lighthouse çok iyidir
en.wikipedia.org:_The_Dark_Being

  • baknedicem  (26.01.15 16:45:16 ~ 16:48:17) 
yanlış anlama ama adventure oyun tarzının ne demek olduğunu bilmiyorsun. bahsettiğin iki oyunun da gameplay'lerini izledim. woody woodpecker bildiğin 3d platform oyunu, harry potter da 3d platform-puzzle gibi bir türe sokulabilir. ikisinin de adventure'la ilgisi yok. adventure demek "oradan oraya zıplayıp arada bir basit bulmacalar çözüp ilerlemek" demek değil. o tür oyunlara platform ya da action demek daha doğru olur. sana buradan önerilen oyunlar gerçek adventure oyunları, muhtemelen aradığın şey bular değil.


  • sir gawain  (26.01.15 16:59:48 ~ 17:01:37) 
broken sword serisi
myst serisi
alone in the dark serisi
  • thracian  (26.01.15 17:06:18) 
abilerim ablalarım, adventure yazarken neyin etkisindeydim bilmiyorum ancak evet, action olacaktı o. platform demek özellikle istemedim, çünkü önceden platform olarak istediğimde pek mantıklı şeyler çıkmamıştı. ha adventure da olur bana, sorun değil. eski ve güzel olsun yeter benim için.


  • knight of cydonia  (26.01.15 18:24:44) 
bugs bunny & taz time busters iyi oyundu ya :p


  • patr  (26.01.15 20:10:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.