[]

müzik türlerini nasıl ayırt edebilirim?

şimdi ben bir müzik dinleyince onun blues mu, hip-hop mı, funk mı, ballad mı olduğunu anlamak istiyorum. elbette internette yazıyor anlamları ama ben daha pratik ve kolay bir şekilde olsun istiyorum.
hatta örnek olması açısından kahveye ait caps koydum.
yani o caps'te nasıl latte ile espresso arasındaki fark belirgin şekilde gösterilmişse, müzikte de öyle olsun istiyorum. var mı öyle bir görsel, örneklendirme vs. bir şey?

kendi önerileriniz de olabilir.

 
müzik sonuçta somut bişey değil. şöyle biraz gitar koyayım biraz da klavye attık mı tamam oldu gibi bişey yok. dinledikçe anlarsın.


  • tepedeki psychedelic adam  (26.01.15 14:24:27) 
müziğin kahve yapımı gibi olmağını düşünüyorum. birinde standartlar var diğeri ise tamamen hayal günüce kalmış. bol bol dinle ve dinlerken dinleğin ne tür müzik yapıyor intenetten bak. bir süre sonra tahmin etmeye başlarsın.


  • kuzey li  (26.01.15 14:34:12) 
çok müzik dinleyince oluyor o dediğin. bi de spor yap :))


  • aeroflot  (26.01.15 14:35:09) 
deneysel müzik yapan çok grup var o yüzden artık ayırt etmek gerçekten büyük yetenek istiyor.

metal adına konuşayım. adamlar öküz gibi böğürüp kayvan gibi riff basıyosa o %154325234 bilek metaldir. bi de pig squeals var ki onu duysan zaten anlarsın dsf
  • KidLazer  (26.01.15 16:20:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.