[]

Ailede Miras Problemi Olanlar

Anne tarafında da, baba tarafında da dededen nineden miras kavgası var.
bütün küçüklüğüm ailesel/mirassal dedikodu ve çatışmalar arasında geçti.
(mahkemeler, laf dalaşları, dedikodular vb vb..)
Bizim ailede mi problem var, yoksa sizin ailelerde de var mı miras kavgası?

gerçi arkadaşların aileleri de hep kavgalı.
bu bizim ata sporumuz sanırım.

* biz de olmaz çok iyiyiz derdik. babam ölünce abilerim resmen mal kavgasına girişti. ayrı aile kuranın dünyası da ayrılıyor sanırım.

 
bi tarafta var. hepsini alın sokun bi tarafınıza dedi bizimkiler. diğer tarafta yok, zira miras yok. çok ufak bi şey vardı, en çok ihtiyacı olan kardeşe verildi. ama sanmıyorum ki dünyalar kalsa bile sorun olacağını. bu taraftaki kardeşler birbirlerine çok saygılı insanlar komple. diğer taraftakilerden 2 tanesi bozuk çıktı, onları da sildiler zaten diğerleri.


  • icim urperiyor  (26.01.15 13:48:51 ~ 13:49:53) 
Ya yüklü miras olup da kavga çıkmayan sülale yoktur. Gerçi yüklü olmasına bile gerek yok. HEr ailede çıkıyor böyle tipler.

Benim anne tarafında da baba tarafında da miras kavgası yok çünkü miras yok :D ama olsaydı kesin kavga çıkardı. Bu devirde boyle.
  • elorelia  (26.01.15 13:51:37) 
bizde 25 sene suren davalar oldu.


  • kartonpiyer  (26.01.15 13:52:34) 
@purplee
benim annemin annesi de tüm mirası tek oğluna bıraktı.
üstelik dedem kasabanın sayıl zenginlerindendi.
ama oğlan tüm malları yedi, iflas etti. nineme de bakmadı biz baktık.
  • titiraprap  (26.01.15 13:53:28 ~ 14:01:39) 
bizim iki taraf zaten akraba
ikisi de köylü, miras olarak bi tek köyde tarlalar vardı, 8er kardeşe nasıl gerekiyorsa (tarlanın yerine göre m2 ayarlayarak vs) bölüştürdüler. kavga gürültü olmadı.
annem de babam da gerekirse feragat ederlerdi bizimkiler akrabayla böyle şeyler için küsüp, kavga etmez. kavga potansiyeli olan yengemler vardı onlara da fırsat vermediler.
  • niye ama  (26.01.15 13:58:18 ~ 13:58:59) 
zamanında babaannemin amcası babaanneme ve onun kardeşlerine kalan tüm malları üzerine geçirmiş. yıllar sonra okuyup para kazanınca bizimkiler dava açıp kazanmışlar. galiba hala devam eden bir dava daha var onunla ilgili ama bilmiyorum.

baba tarafımdam sadece 1 ev kalacaktı onuda yıllar babaannem her çocuğuna bir daire verdi. miras yok kavga yok.

anne tarafımda is annem ve dayılarım iyi anlaşır birlikte konuşurlar şunu satalım bunu böyle yapalım diyip karr veriyorlar, satıştan sonra para bölünür. hala ortak tapu ayırmadılar, bu gidişle ayıracaklar gibi de görünmüyor.
  • kuzey li  (26.01.15 14:02:48) 
bizde problem var da konuşulmuyor. miras kalan ev de boş duruyor, tarla da kaç dönümdü bilmiyorum ama öyle duruyor, kimse ne kullanmak istiyor ne satmayı düşünüyor. herkesin maddi durumu yeterli olunca kalan malı umursamıyorlar sanırım.


  • ucan spagetticanavari  (26.01.15 14:07:37) 
bende yakında bekliyorum bizimkilerden. babaannem vardı işte herkesi bir arada tutan. onu kaybettikten sonra hepsi ayrıldı. şuan oturduğumuz ev aile apartmanı. 3 daire var ama 4 çocuk var. nasıl olacak bilmiyorum. hani bu evi satmaya kalkacak adam karşısında beni bulur, öldürürüm, gebertirim tarzı laflar falan. gereksiz, boş işler ya. bizimkilerin durumunu anlatsam roman olur öyle söyleyeyim. nefret ediyorum hepsinden ayrı ayrı...


  • synche  (26.01.15 14:08:08 ~ 14:08:43) 
bizde de yakında başlıyor.
hiç öyle tipler değillerdi ama işin içine para girince insan değişyiyor.
bayaa mahkemelik olacağız.
  • enkolaykullaniciadi  (26.01.15 14:10:03) 
en son bir kaç kuzenim kendi dayı ve teyzelerine dava açtı. mart ayında babam da onların dayısı olduğu için miras için mahkemesi var. babanem ölünce onun üzerine olan dedemin yaptığı binaları o kuzen tayfası satmak istiyor. babam dedemin anısı olduğu için istemiyor. öyle birbirine dava açan bir aile yani. babam bütün diğer 7 ablasına ve abisine para bile teklif etti ben size parasını veriyim napıyorsanız yapın diye parayı az buldular. şimdi mahkemeden sonra umarım değerinden ucuz satılır :/


  • disardayim  (26.01.15 17:22:47) 
miras yok kavga yok durumu bizde de. anne tarafımdan bir ev kaldı onda da durumu iyi olmayan teyzemle dayım oturuyor, kimsenin de bir şikayeti yok.


  • physcos physcos  (26.01.15 17:38:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.