[]

yabancı kız arkadaş türkiye'de ne iş yapabilir?

türkçe bilmediği için alternatiflerimizin oldukça kısıtlı olduğunu biliyorum, bu yüzden fikir almak istiyorum.

kendisi türkiye'ye yerleşmeyi düşünüyor, mesleği petrol ve rafineri mühendisliği ama burada o işi yapabilir mi bilmiyorum, zaten bildiğim birkaç firma var onlarla görüştük ama cv gönderin bakalım falan dediler, pek ilgilenmediler açıkcası.

anadili rusça, ingilizcesi gayet güzel. bunun yanında tatarca ve başkurtça gibi dilleri de biliyor ama bilmiyorum faydası olur mu. burada birkaç otele sordum 800 lira maaş+kalacak yer sağlıyorlar bu iş daha çok kaçak köçek yaşayan sığınmacılar için gibi geldi. biz daha eli yüzü düzgün bir iş bakıyoruz. bu arada kendi mesleğini yapsa 6-7 bin lira maaşı olacak ama başta belirttiğim gibi hem türkçesi yok hemde içeriden adam lazım sanırım.

bunun dışında ne iş yapabilir sizce? hangi alanları araştıralım? çevrenizde benzer durumda olanlar var mı?

 
dersahanelerde öğretmenlik yapabilir.ing veya rusça olarak.veya tekstil üzerine satış departmanları kabul eder.sonuçta rusça bilmesi önemli faktör.otelde çalışmasın bence.
tekstil derken bu arada merterdeki dükkanlar değil de ofis tarzı yerler,kurumsal firmalar ı araştırın derim

  • high hopes of the sozluk  (26.01.15 13:34:48 ~ 13:36:11) 
ne oteli ya?
yok mu petrol ofisi gibi sirketler o pozisyonda eleman arayan? ingilizce konusur is arkadaslariyla da. oralarda calisanlarin cogu biliyodur heralde ingilizce. zaten is ilanlarinda ingilizce bilmeyenle görüsmüyolarmis bile gibi bi havalari var hepsinin. madem öyle hadi bakalim?

  • kucukharfler  (26.01.15 13:42:53) 
rusya ile iş yapan bi şirkette iş bulabilir. ama çalışma izni vs gibi süreçler nasıl işler orasını araştırmak lazım.


  • prezarlatif  (26.01.15 13:43:02) 
Otel falan unut hacı. En kötü çocuk bakar, otel alternatif bile olmamalı.

Gerisini bilemiyorum :/
  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (26.01.15 13:46:31) 
bence yurtdisinda is bulsun, burda verilen paraya degmez, sen bakacaksan o ayri tabii de, yani uzun sureli bi planiniz varsa, yurtdisina bakin derim.


  • tresrichesheures  (26.01.15 13:46:55) 
yerleşmeyi düşünyorsa türkçe öğrenmesi şart. Türkçe öğrenene kadar avm'lerdeki Zara vb. magazalarda çalışabilir.


  • accorbite  (26.01.15 13:47:19) 
Yok arkadas. Biz de esimle Turkiye'ye tasinirken oyle dusunduk, dunya kadar firma var ruslarla is yapan, illa birinde is bulnur filan dedik ama hic de dusundugumuz gibi olmadi. en iyisi once Tomer'de Turkce ogrenmesi, sonra is aramasi. Ve biliyor musunuz, isin sacma tarafi da su, aslinda bahsettiginiz kisi icin is cok ama mulakat yapacak IK'ci ingilizcesine guvenemedigi icin bu durumdaki adayi bastan eleyecek! Belki isi alsa harikalar yaratabilir ama gelin gorun ki IK'cilar isi mahvediyor. O nedenle en en iyisi once mulakat yapacak kadar Turkce ogrenip oyle is aramak, o zaman bir anda isler degisiyor, pek cok alternatif firsat ortaya cikiyor. Benim esimde boyle oldu.


  • kartonpiyer  (26.01.15 13:56:44) 
öncelikle türkçe öğrenmesi +1;

geçici olarak ingilizce veya rusça ders verebilir,

ayrı gayrı yaşamayı göze alıyorsanız botaş'ın çalıştığı firmalara bir bakın. mutlaka bir yerlerde ruslarla bir işler vardır ama tanıdık gerekir gibime geliyor. yeni yeni boruhatları falan yapılıyor şu sıralar ama hangisi nerede pek bir bilgim yok. enka en son gürcistandan gelen bir boru hattının ihalesini aldı sanırım.
  • argent dawn  (26.01.15 14:02:21) 
rusça + ingilizce kombosuyla rahatlıkla kendi alanında iş bulabilir. olmadı, inşaat firmalarına özellikle müracaat edin.


  • dieselsingle2  (26.01.15 14:26:12) 
3-5 sene önce Alman petrol mühendisi bir kız ile tanışmıştım. İzmir'e 1 saat kadar mesafedeki yabancı bir şirkette çalışıyordu. Şirketin yerini ve ismini hatırlayamadım malesef. Sektördeki yabancı yatırımcıların şirketlerini araştırın derim.

Bunun haricinde bir sektör düşünürseniz ben de diğer arkadaşlar gibi turizmden uzak durmanızı tavsiye ederim. Biran önce Türkçe öğrenmeye başlasın bence kız arkadaşınız. Rusya ile ticari faaliyet yürüten tonla şirket var Türkiye'de.
  • Sandeman  (26.01.15 14:26:50) 
derste türkçe konuşulması yasak olan bir kursta ingilizce + rusça öğretmenlikle başlasın. wallstreet falan. bu sırada yavaş yavaş türkçe öğrenecek zaten, asıl mesleği ile ilgili başvurulara devam eder, sonunda elbet bulur. otele falan gerçekten gerek yok.


  • freya  (26.01.15 14:34:00) 
eğer alanında deneyimli ise, bazı özel üniversitelerde alanı ile ilgili derse girebilir. özellikle yeni üniversiteler yabancı hoca olayını seviyorlar.


  • o degil dee  (26.01.15 14:47:24) 
ha bir de akkuyu nükleer santral olayını takip edin. ruslarla beraber yapılacak orası.


  • argent dawn  (27.01.15 10:20:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.