[]

Karışık miras işleri var , yardım lazım.

Annemin hatrı sayılır mal varlığı olan halası 87 yaşında öldü , çocukları yoktu.

Eşi , ekstra geliri olmayan bir emekli idi.

Araştırmalarımız sonucunda halanın eşi , halaya ait olan tüm gayrimenkulleri 95-2014 yılları arasında satıp , kendi adına yeni gayrimenkuller satın almış.

Şu anda teknik olarak herhangi bir mirastan söz edemiyoruz çünkü halanın üstünde tek bir tapu kalmamış , ancak mevzunun alengirli olduğu ortada.

Naparız ?

 
merhaba avukatım, belki yardımcı olabilirim. sağ kalan eşin mirasçılığı her daim söz konusu ama bunun yanı sıra vefat edenin varsa öncelikle çocukları, yoksa anne ve babası (ölmüşlerse bunların çocukları, bunlar da yoksa büyük anne-büyük baba (ölmüşlerse bunların çocukları)mirasçı olur.

şimdi sizin annenizin mirasçılık sıfatı var kabul edersek;
kardeş ve kardeş çocuklarının saklı miras payı olmadığından saklı pay için dava açamazsınız.

ama burada 87 yaşındaki halanın ölmeden önce yaptığı bu işlemlerde sağlık durumunun bu işlemler için yerinde olmadığından bahisle işlemlerin iptali için dava açabilirsiniz.
  • pomolilik  (25.01.15 22:40:06) 
bilinmeyecek bir durum yok, cocugu yoksa zaten tum gayrimenkuller esine kalir, sizin miras hakkiniz yok. halanizin uzerinde tapu olsa dahi esi kendisinden once vefat etse idi, ancak bu yolla halanizin anne ve babasina yani sizin dedenize nenenize gecerdi miras fakat boyle bir durum da yok anladigim kadariyla. detay verirseniz derine inebilirim fakat su an bir beklenti isine girmeyin, avukata da bosa para yedirmeyin.

not: avukat degilim, harita muhendisiyim.
  • hailtothethief  (25.01.15 22:50:20) 
Siz sirf gevezelik zevzeklik yapicam diye actiginiz duyuruyu okumadan 87 yasinda olen halanizin ana babasinin sag oldugu on kabuluyle ekstra laf ebeligi yapan, aldigi mirasla alakali hukuk egitimi (bu konuda uzmanlasmis avukatlara lafim yoktur) standart bir haritacinin tasinmaz hukuku adi altinda aldigi egitimin yarisi bile olmayan, ayda yilda bir miras paylasimi ile alakali bir is gelirse binbir zahmet kitaplara gomulerek kanun arayan bir avukat yerine 7/24 bu tip miras vesaire isleriyle cebellesen bir harita muhendisini dinleyin bence.

avukata para yedirmeyin dememin sebebi bu isten bir sonuc alinamayacagindan adim gibi emin oldugumdandir. varsa ben bu isi cozerim bu adama miras biraktiririm diyen babayigit, islem tamamlandiktan sonra tum avukatlik ucretlerini odemeyi taahut ediyorum. gereksiz alinganligin, bos efeligin ve zevzekligin luzumu yok.
  • hailtothethief  (26.01.15 12:55:48 ~ 12:59:01) 
@expansion halaya ait gayri menkul o öldükten sonra zaten onun kalmıyor. mirasçılaının üzerine geçiyor. yasal olarak eşi tek mirasçı olduğu için onun üzerine geçmiş adam da istediği gibi satmış yenisini almış. nesi alengirli ben onu anlamadım adam mal kaçırmak için yapmamış 20 yıldan bahsediyoruz.

annenin halanla ilişkisini bilmiyorum ne kadars everdi sevmezdi ama ölümünün ardından yıllar geçmiş birinin mirasını kovalamak bana mezar soyguncuğu gibi geliyor. yanlış anlaşılmasın hakkı olan almasın demiyorum babaannemin babası daha o küçük çocukken ölmüş amcası da yanış beyan vb... ile tüm mallarını elinden almış yıllar sonra babaannem dava açıp hakkını almış. ama sizin olayda böyle bir şey yok.
  • kuzey li  (26.01.15 13:06:08) 
@brk37

guzel kardesim, canim cigerim, biliyorum cok uzuluyorsun o beton gibi kitaplari okuyup hatim edip balatalari siyirmana ragmen mezun olduktan sonra 1500 liraya ordan oraya kosturulmaya, en az 5 yil adam yerine konmadiktan sonra ''yha buro acicam ben olmuyo bole yha'' diye cirpinirken yasitlarinin nasil fersah fersah yol aldigina sahit olmaya, bir konuda uzmanlasmayip hukukla alakali her boku bilirim ben triplerine girdikten sonra afedersin got edilmeye. uzulme demiyorum, uzul, nerde hata yapiyorum niye burnu buyukluk ediyorum, niye 87 yasinda olmus bir insanin anne babasinin sag oldugunu dusunecek kadar beyin hucrelerim yandi diye uzul.

evet, tasinmaz hukuku konusunda sizden daha fazla egitim aldim, ve gunluk hayatta bunu surekli uyguladigim icin sizden daha bilgili oldugumu dusunuyorum. tartismak istemiyorum cunku gereksiz oluyor, sevgili duyuru sahibi, bu mevzudan maalesef size miras adina bir sey kalmaz guzel kardesim. eger ben bu isi cozerim diyen bir avukat da varsa dedigim gibi islem tamamlandiktan sonra masraflarini ben odicem. simdi parselden para yemeye gidiyom ben. size hayirli gunler.
  • hailtothethief  (26.01.15 13:23:08) 
aha miras kavgası çıktı duyuruda.
:)

  • titiraprap  (26.01.15 13:37:02) 
abi isin kavgasi bilmemnesi ayri da, bu burnu havadaligi anlayamiyorum. ben bilgisayar programlama egitimi de aldim, astronomi egitimi de aldim fakat bu konularda uzmanlasmadim, bilgisayar programcisindan iyi programlama bilirim diye iddia edemem. ama spesifik olarak uzmanlassaydim CAD yazilimlari hakkinda, saga sola bilgi verebilirdim. bakin tum bilgisayar yazilimlari demiyorum, ''CAD ozelinde'' diyorum. hukuk konusunda da boyle, tum hukuku bildigimi iddia etmiyorum, fakat muhattap oldugum dal ile alakali bu konuda uzmanlasmamis, standart bir avukattan daha donanimli oldugumu dusunuyorum, cunku dedigim gibi 7/24 icindeyim bu isin. surekli uygulamasini yapiyoruz, goruyoruz vs. hic bir meslek grubunu kotuledigim yok fakat bir de goz onunde olan gercekler var. adam tutmus ''size biz ogretiyoz, istedigimiz kadar ogretiyoz, onu da yanlis ogreniyonuz'' gibisinden edebiyat parcaliyor. ya adama demezler mi kadastro mahkemesinde bilirkisiligi kim yapiyor acaba diye? benim avukata para yedirme demem yanlis anlasilmis agresif gelmis olabilir fakat ikinci cevabimda da belirttigim gibi bunu soyleme amacim bu isten herhangi bir sonuc alinamayacagini bilmemdi, bosa para vermeyin anlaminda soyledim. ne oluyoruz yani, her konuda hakli olmak her sikin evlasini bilmek zorunda misiniz? boylesi eziklik yapip hukukla alakasi olan her meslek grubunu eziklikle suclamak ayri bir kafa zaten ona hic girmiyorum.

neyse amacim kalp kirmak degildi, gereksiz bi tartisma oldu, kendimi aciklayabildigimi dusunuyorum, yine de ozur diliyorum.

not: turkiye'ye yeni dondum isler cok degismis, parsel isinden para yiyemiyoz artik, para duble yol isinde. forza akp.

:)
  • hailtothethief  (26.01.15 14:05:10) 
hala yeni öldü ya , burda karışıklık olmuş.

ayrıca kesinlikle annemin mirasçı olmadığını söylüyorsunuz ama ben şu işletmeci kafamla dahi annemin mirasçı olduğunu biliyorum.

naptınız siz ?
  • expansion pack  (26.01.15 23:51:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.