[]

euro hesabı

merhabalar, iki sorum olacak...

hesapta euro varsa internet bankacılığından alınma, mesela 300 euro diyelim şubeye gidip 300 euro mu çekmek istiyorum dediğimde direk elime 300 euro sayıyorlar değil mi?

birde ek olarak yurtdışındayken internet bankacılığına erişimde telefona şifre geliyor ya bir sorun olmuyor dimi, yani ne yaparsam yapayım girişi de masrafları da sanki türkiye'deymişim gibi oluyor?

teşekkürler.

 
şu an yurtdışındayım. burada iş bankası olduğu için hesabımı kullanmaya devam ediyorum. öncelikle vezneden para çekmek istediğimde sadece isimle, kimlikle vermiyorlar, euro hesabımın yazılı olduğu banka cüzdanı gerekiyor, asıl hesabım tl hesabı olduğu için. bankamatikten de doğrudan euro çekemiyorum mesela. ana hesap tl hesabı olduğu için bankamatikten çektiğim para tl hesabından düşüyor.

internet bankacılığı, bankaya verdiğiniz numarayı kullanmaya devam ediyorsanız sorunsuz işliyor evet. ama masraf kısmını isterseniz bir araştırın. ben mesela burada vezneden para çekmek istersem 25 euro ücret kesiyorlar, aynı banka olmasına rağmen sanki türkiye'den buraya havale yapıyormuşum gibi işlem uyguluyorlar.
  • idyl  (25.01.15 20:05:02) 
euro hesabınız varsa şubeden euro öderler, ister netten alın isten şubeden yatırın fark etmez.

internet bankacılığı şifresi telefona geliyor yurtdışındayken de onda bir sorun yok
diğer bankacılık masraflarını diyorsanız o bankasına göre değişir yapı krediyi avrupa ATMlerinden çekmek uygun mesela genel olarak, başka bankaların başka ülkelerde farklı durumları olabilir.
  • niye ama  (25.01.15 20:13:14) 
teb'in euro hesaplarını banka kartınıza tanımlayabiliyorsunuz. direk kartı atm'ye sokunca euro mu tl mi diye soruyor. bankayla hiç uğraşmamak için daha iyi.

telefona şifre gelmesi ise hiç sorun olmuyor, çatır çatır geliyor. (not: vodafone, fransa)
  • feel the blanks  (25.01.15 20:48:05 ~ 20:54:27) 
yurtdışında bulunduğunuz yerde kullandığınız operatörün hala çalışıyor olması önemli. turkcell bu konuda başarılı, ama avea vodafone bazı bölgelerde çekmeyebiliyor, bu durumda telefona şifre gelmez, sizde internet bankacılığına giriş yapamazsınız.


  • incity  (25.01.15 20:51:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.