[]

sedef

uzun yıllardır bu hastalığı taşımaktayım. tedavi yöntemi bilen duyan gören varsa bi yardım ediversin. ilaç olur toz toprak olur hoca olur hepsi kabulüm.




 
balıklı göl ün çok steril olmadığını hatta ve hatta oradan başka bir hastalık kapılabileceğini söyleyenler var. o yüzden oraya gitmekten korkmuyor değilim. sedef ten kurtulucam derken hepatit b olup gelmeyelim.


  • hayur  (13.08.09 14:18:11) 
sanırım küba'da varmış bunun tedavisi. fakat çok az kişi alıyorlar ve haliyle pahalı oluyor.

bir link de buldum:
www.blogpare.com
  • bira sisesi kapagi  (13.08.09 14:41:49) 
Hocam annemde vardı bu hstalıktan,dermovate merhem ve sürekli vazelin sürmek suretiyle kurtuldu.Bildiğim bir şey varsa sürekli nemli tutmak gerektiği.


  • sannora  (13.08.09 14:44:02) 
(bkz: oktay avcı)


  • co2s2  (13.08.09 16:05:54) 
(bkz: kırmızı mantar) özellikle sedefe iyi geldiği söylenir ama.... denersin hiç olmadı 50 tl patlar.


  • alchemistt  (13.08.09 16:06:29) 
isotrexin diye bir jel var. sedef hastalığınız çok çok çok çok ilerlemediyse ve bölgeselse, işe yaracaktır diye düşünüyorum. çok da ucuz bir krem, eczanelerde kolaylıkla bulabilirsiniz.
yalnız bu ilaç kortizonlu olduğu için max 10 gün civarı kullanmanızı tavsiye ederim. zaten içindeki açıklamada bulunuyor, öyle hatırlıyorum.

  • wilwarn  (13.08.09 16:27:30) 
ben de aynı hastalıktan muzdarip biri olarak psorcutan krem kullanıyorum ama kortizonlu bir krem olduğu için uzun süreli kullanıma pek uygun olduğunu sanmıyorum. geçenlerde konuştuğum biri çapa'nın dermatoloji bölümünde bunun için bir birim olduğunu, fototerapi kullanarak (çok yoğun yayıldıysa yapıyorlarmış sanırım bunu onun dışında uygun bir kremli tedavi kullanıyorlarmış.) tamamen yokettiklerini(tabi belli bir süreliğine) söyledi. kremler işe yaramıyorsa hastaneye yatırıp uyan bir tedavi şekli de buluyorlarmış, denemekte fayda var.


  • montreal  (13.08.09 16:29:23) 
@ wilwarn

isotrexin akne tedavisinde kullanılıyor. retinoin/retinoik asit deriveleri içermesi lazım. deriyi nemli tutmak yerine kurutur, emin misiniz isotrexin jel'in sedef için kullanımından?
  • tgc  (13.08.09 16:37:17) 
ben 8 yıldır hastalıkla başbaşayım ama bendeki tamamen psikolojik olarak çıkıyor bana doktor methotrexate yazılım yanlış olabilir onu önerdi ağır bi ilaç ama aç karına düzenli alırsanız yok ediyo kesin tedavisi yok yine tekrarlıyo psikolojinize bağlı özellikle sigara çıkmasına çok yardım ediyo balıklı göl felan hikaye aldanmayın hasta merkezi diye bi site var üye olun ordan takip edebilirsiniz küba olayıda var maddiyata dayalı tabiki bi araştırın o siteyi derim


  • cengo  (20.10.09 22:03:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.