[]

Taksirle Bir Kişinin Yaralanmasına Sebep Olma

Arakdaşlar uzun süredir motor kullanıcısıyım, geçen aylarda 20-30km gibi bir hızla seyrederken duran iki aracın arkasından birden fırlayan bir şahısla ufak bir çarpışma yaşadık. Şahısta büyük bir yaralanma yok bende de öyle fakat şikayetçi olmuş ve gelen mahkeme kağıdında da teksirle bir kişinin yaralanmasına sebep olma yazıyor avukat felan tutmam gerekir mi acaba?




 
takipsizlik nedir


  • Bravefart  (25.01.15 19:13:55) 
burada takipsizlik verilmez, mahkeme iddianameyi kabul etmiş. olayı biraz ayrıntısıyla anlatırsan, net cevap verebilirim.


  • cok iyi yol  (25.01.15 19:19:34) 
Mağdurda meydana gelen zarar, neticenin öngörülebilir olup olmaması önemli.


  • cok iyi yol  (25.01.15 19:22:07) 
avukat tutmana gerek yok. mahkeme kağıdı değil o savcılıktan gelmiştir. ifade vereceksin olayın kaza eseri olduğunu karşı tarafın masraflarını karşılamak istediğini falan, sonra uzlaştırmacı gelip sizi uzlaştırmaya çalışacak, masrafını ödeyeceksin kapanacak dosya. karşı taraf uzlaşmak istemezse dava açılır, mahkemeye gidersin aynı şekilde söylediklerimi söylersin, adam hala uzlaşmıyorum derse hakim uyuz olup zaten ceza falan vermez, ama bu süreçte adam masraflarını karşılaman neticesinde vazgeçecektir zaten.


  • hzben  (25.01.15 19:27:48) 
olayın gerçekleşme biçimine göre sen de şikayetçi olabilirsin. yolda araçların arasından aniden çıkarak motosikletine zarar veren kişi de o. karşındaki uyanıklık yapmaya çalışıyor da olabilir.


  • orpheus  (25.01.15 20:35:17) 
Olayın aslı zaten benim ona çarpmam değil adam bana çarpt bildiğin. Araçların arasından fırlayıp bana vurdu ben yere düşüp takla attım kalktım yanına gittim ambulans felan çağırdım sonra dava açmış işte garip hakaten


  • Bravefart  (25.01.15 21:53:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.