[]

Playstation 4 için TV (4K/FHD) -Sorular, Input lag vs. ve Öneri-

Merhaba arkadaşlar.

Asıl olarak PS4 oynamak için bir televizyon alacağım. Ancak tabiki film vs de seyredilecek. Bu ön bilgiyi de düşünerek:

1) PS4 oyunlarının 4K desteklemediğini biliyorum ancak yine de ileriyi de düşünerek 4K televizyon mu almalı yoksa Full HD alıp daha büyük ekran boyutuna mı yönelmeli? Ayrıca 4K TV alırsam ve PS4 oyunda FHD olduğu için PC'de de olduğu gibi görüntünün bulanıklaşması vb gibi bir sıkıntı olur mu, en iyi/net görüntüyü Full HD TV'de mi alabilirm PS4 için?

2) Input lag için en iyi tv'nin Sony olduğunu duydum. Ancak sanıyorum fiyatları biraz yüksek. LG'lerin de fena olmadığı söyleniyor. Bu input lag konusunda önerilebileceğiniz şu şu iyidir hem de fiyat/performanstır dediğiniz ürünler nelerdir?

3) Aynı model TV'nin daha büyük ekranlısının input lagının daha yüksek olacağı doğru mudur?

4) IPS Panellerde input lag daha mı düşüktür?

5) Sony W805-815 modellerinin iyi olduğunu duydum ancak tabi ki bunlar UHD değil, UHD bir Sony de oldukça pahalıya gelecektir. Ayrıca yine FHD olan ve daha ucuz olan LG 49LB620V'nin de input lagının iyi olduğunu bir yerde okumuştum.

Tüm bunlar ışığında önerebileceğiniz UHD veya FHD TV önerileriniz nelerdir. Bütçe olarak açıkcası maksimum 2000 olarak düşünüyorum. Ancak çok mantıklı bir TV bulunursa bir miktar aşmak da olasılık dahilinde.

 
5) w805 tavsiye ederim, input lagın en düşük olduğu tvlerden biri ve görüntüsü oldukça güzel.

4) daha yüksek olur ipslerde

3) fikrim yok

2) w805 bulabilirseniz w905

1) uhdnin bence 2020 öncesi yaygınlaşması çok zor. karasal yayınlar bile hd değil. kaldı ki uhd filmlerin boyutu çok çok büyük. internette bulmak bile zor. 2k'dan remastered edilmiş filmler çoğu.

ayrıca 2000 liraya alacağınız uhd tv çöp+çöp olur. o fiyatta 40 inç civarı tvler var, o boyutta 4k izlediğinizi anlamassınız bile. kaldı ki olay sadece çözünürlük değil renk, yenileme ve input lag.
  • mattiadestro  (25.01.15 19:09:38) 
Televizyonlar ile her türlü sorunun cevabı ile pek çok televizyonun incelemesini burada bulabilirsin www.tftcentral.co.uk

1) 4K bir TV'de 1080p görüntü 1'e 1 upscale olur yani görüntünün bulanıklaşması falan olmaz. PS4 için 1080p ya da 4K bir TV kullanmanın farkı yok.

2) Input lag için, daha doğrusu genel olarak oyunlar için en iyi özellikler genelde Sony'de evet. Verdiğim linkte TV'lerin input laglerini görebilirsin. displaylag.com da yine iyi bir kaynak.

3) En düşük lag ekleyenler monitörler. TV'lerde biraz daha fazla olur. Ekran büyüklüğü arttıkça lag da artma eğiliminde. Televizyonların ayarlarının da etkisi fazla. Görüntüyü işleyen tüm seçenekleri (sharpening vs.) kapat.

4) Input Lag IPS'lerde genelde daha fazla. Çok fazla kafaya takılacak bir şey değil. Bunu etkileyen çok fazla faktör var. Panelin görüntü kalitesi çok daha önemli bence. Bazı TV'ler çok kötü bu alanda tabii ama iki seçenek arasındaki ufak farklar kararını etkilemesin.

5) 4K alırsan 4K ve 60Hz verebilen bir TV olmasına dikkat et bazıları sadece 4K modunda 30. Çok incelemedim ama şu andaki ucuz 4K TV'ler oyuncular için uygun değildir diye tahmin ediyorum.
  • tahsin sutcuoglu  (25.01.15 19:25:25 ~ 01.03.15 01:41:33) 
Anlaşıldı o zaman UHD'den uzak durmak en mantıklısı.

Bu Sony w905'in de sanırım en düşük 55" olanı var. Bu da benim bütçemin neredeyse 2 katı. 805 ile 815 arasındaki farklar nelerdir. Yukarıda bahsettiği LG 49LB620V'nin 20ms civarında input lag'a sahip olduğunu gördüm. O yüzden kafam biraz da oraya kaymadı değil. LG'nin bu serisi hakkında bir bilginiz var mıdır ?

Mesela şuan verdiğiniz displaylag.com'dan bakıyorum. Türkiyede LB652V olarak model sanırım LB6500 modelle aynı. Onun 23-27 ms verdiğini yazmış. Baktığım bir forumda yine benzer modele ait 20 ms gibi değer okunduğuna dair bir resim çekmiş test eden kişi. (Testi mediamarkt'da gerçekleştirmiş) Ancak tabi ki görüntü kalitesi vs gibi değerler de belirleyici olabilir. Bu noktada biraz kafam karışmış durumda..
  • laplace in hicbir sey bilmeyen oglu  (25.01.15 20:15:03 ~ 20:20:38) 
w800 ve 815 arasında ses farkı var. 815'te dolby bilmemne var diğerinde yok. tek fark bu.

27 ms iyi bir değer ancak paneli görüp değerlendirmek lazım.
  • mattiadestro  (25.01.15 21:05:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.