[]

Türkiye afrika ilişkileri

Somailye niye bu kadar ilgi var ?

www.hurriyet.com.tr 10 bin konut bile yapıyoruz ..


 
maden yatakları.


  • jaygatsby  (25.01.15 15:12:18) 
Eski tip kolonyel zihniyetten öte bir durum söz konusu. Yani maden vs. çıkartmaya gitmiyoruz salt. Altyapı, konut vb. şeyler muazzam hızla gelişiyor. Şu an özellikle Tanzanya'da Çin bu konularda elini kolunu daha önce atmış durumda. Batı yeni uyandı, gaz bulunması ile birlikte Obama ve beraberindeki heyet (ki içinde W. Bush vardı bu heyetin) apar topar ziyarete geldi. Amaç Çin'e kaptırmamak. Obama bir iki gözüktü, şerefine o geçti diye koca caddenin adını değiştirdiler falan ama asıl olay W. Bush kapalı kapılar arkasında neler konuştu? W. Bush'un Obama'nın heyetinde işi ne? O konuşmalarda yatıyor Afrika'nın önemi. Çünkü artık koloni döneminin sürdürülebilirliği yok. Çok yavaş ama bir değişim ve gelişme talebi var.

Türkiye ise Tanzanya ile buradaki Türk okulları vasıtasıyla bir bağlantı kurmuştu sanıyorum çok uzun süre önce. Türk okullarının burada, zaten yabancı STK'ların yaptıklarından bir gıdım daha fazla bir şey yaptığı yok, Türkiye'deki taraftarlara "hizmet" ediyoruz algısı vermek için göz boyama çok basit şeyler, okulları da sadece zenginlere hitab ediyor. Ama hükümet onların vasıtasıyla başlayan ilişkileri fırsat bu fırsat iyi tutuyor Tanzanya hükümeti ile. Büyükelçilik aracılığıyla yapılan yardımlar vs. dolayısıyla Türkiye'nin itibarı epey forslu.

Yani Afrika üzerinde biraz daha iyi okuma yapmak lazım. Çok büyük bir potansiyel var.
  • warrior princess  (25.01.15 15:38:01) 
Aslında uzun uzun yazmak isterdim ama hem fazla vaktim yok hem de başınızı ağrıtmak istemem. Öncelikle Afrika'nın demografik verilerine şöyle bir göz atmanızı öneririm, 1,1 milyar nüfus, ağırlıklı olarak genç nüfus, artan eğitim seviyesi vs. İkinci olarak Afrika doğal kaynaklar açısından hala çok cazip. Dünyadaki ekilebilir ancak ekilmemiş tarım arazilerinin yarısı Afrika'da. Çin, örneğin, müthiş büyüklükte tarım arazileri satın alıp işliyor yıllardır. Bizim Tarım Bakanlığı da benzer bir atılım yaptı... Afrika'da artan gelir düzeyi, refah ve tüketim kültürü ile birlikte yeni yeni ihtiyaçlar, lüks tüketim eğilimi vs. doğuyor, tabi bunlara ek olarak altyapı, yollar, tüneller, konut, havaalanları, demiryolları..

Uzun lafın kısası, geçmişte İngiltere ve Fransa'nın ağırlıklı olarak sömürdüğü Afrika'dan artık diğer ülkeler de pay kapma yarışında. MEvcut potansiyele bakınca, pek de haksız değiller.
  • 1  (25.01.15 16:01:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.