[]

bütçe yapmak için yardım

bütçe yapıyorum da. başlıkları ne yapsak? aklıma ilk gelenler gelir olarak maaş, gider olarak da kira elektrik su doğalgaz. başka ne gelir giderler olur onları da ekleyeyim.




 
Gider: ulasim, haberlesme, giyim, mutfak, temizlik.


  • baldur2  (25.01.15 10:47:44) 
Bireysel emeklilik
Diğer faturalar, internet, telefon
Market alışverişi
Araç sigortası, vergisi, yakıtı, bakımı
Kredin varsa kredi taksidi
Çocuğun varsa onun masrafları, eşinin durumuna göre masraflar
Hobilerin için özel ders, malzeme vs
Dışarıda yemek, organizasyon
Hediye
  • [silinmiş]  (25.01.15 10:49:46) 
Bence ilk ay, ayrintili olarak yaz masraflarini. Sonra, miktarlarina ve senin için önemlerine göre toplarsin (örnegin market alisverisinda içki, sigara, akolsüz içki ve gida, farkli seyler).


  • pinocchio  (25.01.15 10:57:33) 
peki kredi kartı işini nasıl yapayım. mesela kredi kartı ile elbise aldım diyelim. ayrıca kredi kartı diye başlık mi açayım yoksa giyime mi ekleyeyim?


  • gonul_isleri  (25.01.15 11:11:57) 
Elbiseyi giyime ekle.
Ayrıca bir başlık yap kredi kartı diye gelirler tarafına. Oraya da elbisenin tutarını yaz.
Kredi kartına ödeme yapınca da yazarsın. Kredi kartı harcamalarını/ödemelerini de takip etmiş olursun böylece.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (25.01.15 11:28:25 ~ 11:28:58) 
Masraf kalemleri ve kredi karti farkli seyler. Kredi karti için ayri bir hesap iyi olur. Likidite hareketleri hesabi. Ayin su gününde su kadar para gidecek, su kadar para (kira, kredi karti, hesaptan dogrudan ödenen faturalara vs.) çikacak, seklinde.


  • pinocchio  (25.01.15 11:34:51) 
wally+ diye bir app var, android veya ios kullanıyorsanız.


  • retiredcolonel  (25.01.15 11:59:47) 
pinocchio anladım dediğini kredi kartını giderlere koymak yerine, gelir ile gider arasında bir köprü olarak kullan diyorsun. yani 2 seçenek olmuş oluyor elimizde. biri nakit harcama, diğeri kredi kartı ile harcama. bu daha mantıklı.


  • gonul_isleri  (25.01.15 13:23:04) 
Öyle gibi de tam da öyle degil : biri "reel" harcama" (neye harciyorum) diger "mali" harcama (nasil ve ne zaman ödüyorum). Ikincisi banka hesabinin açik vermesini önler, birincisi ise, neye ne kadar harcadigini bilmene yarar ki kisman gerekirse, nereden ne kadar kisabilecegini bilirsin. Ama "reel" hesapla "mali" hesabin arasini o kadar abartmamak gerek. Örnegin 250 liraya bir elbise alir da bes taksit yaptirirsan, önümüzdeki bes ay boyunca her ay 50 liralik elbise yazarsin.


  • pinocchio  (25.01.15 14:12:49 ~ 14:25:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.