[]

2 Bilgisayar Arasında Kablolu Dosya Paylaşımı

Şimdi ben de 2 tane dizüstü bilgisayat var.

2. bilgisayara yaklaşık 400 gb lık film/dizi kopyalamam gerekiyor.

-kablosuz ağdan uzun sürer.
-usb disc ile uzun sürer 14 gb zaten.
-harici hdd yok.

usb veya hdmi kablo ile 2 pc yi bağlayıp kopyalama olmuyordu demi? yoksa olur mu?

 
biraz zor ama, iki bilgisayarı ethernet girişinden birbirine bağlayın.
sonra iki bilgisayarın da network-sharing (ağ ve paylaşım) bölümünden ağda görünme ve dosya alışverişi özelliklerini aktif yapın.
sonra o 400 gb lik klasörü bilgisayarın shared folder'ına taşıyın, eğer shared folder yoksa, bir klasör oluşturun klasöre sağ tuş, share (paylaş) yapın
ya da direkt bunların bulunduğu klasörü sağ tuş share yapın; en kolayı bu olur herhalde.
sonra ağdaki bilgisayarları görüntüleyin, bunun için bir klasör penceresi açın, soldan network (ağ) bulun. eğer networkde arkadaşınızın bilgisayarını görüyorsanız çift tıklayın, paylaşılan klasöyleri göreceksiniz, oradan kendi bilgisayarınıza kopyalayabilirsiniz.

süreç biraz meşakatli olacaktır, peşin peşin söyleyeyim.
yerinizde olsam, dosyaları 500 gb lik bi hdd ye kopyalardım.
  • furciferpardalis  (25.01.15 10:47:45 ~ 10:49:00) 
Kablo cat 6 olursa saniyede 80mb hıza ulaşabilirsin.


  • cetoxim  (25.01.15 12:26:39) 
"hdmi kablo ile 2 pc yi bağlayıp kopyalama"
:))))

şöyle kolaylık olur. iki bilgisayarı da modeme bağla kablo aracılığıyla.
sonra ikisiyle de internete çık.
hangi bilgisayara "almak" istiyorsan dosyaları;
o bilgisayardan çalıştıra girip; \\ipnumarasi\c$
yaz. k.adı sifre sorar muhtemelen, girersin (diger bilgisayarın tabii)
sonra oradan kendine kopyalarsın dosyaları.

ip numarasini bilmiyorsan eger;
(diger makinede calistir a gir, "cmd" yaz enterla. sora da gelen siyah ekranda "ipconfig" yaz enterla. 192.168.1.2 falan tarzı bi şey yazacak. (1.1 ya da 1.0 olan degil, 255.0.0.0 da degil) o işte tepedeki "ipnumarasi" yerine yazilacak.
  • sage  (25.01.15 12:43:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.