[]

resimdeki zaman saati (timer) nasıl ayarlanıyor.

resimdeki tipte zaman saati var prize takılı vaziyette.elektrikçi bunu ayarlamıştı ve akşam 8 gece 4 de yanıyordu.ancak ben merak edip kurcaladım ve ayarını bozdum galiba.örnekte olduğu gibi akşam 8-gece 4 arası yanmasını nasıl ayarlayabilirim.




 
vallahi resimden bir sey anlasilmiyor. sorunuzu da oku oku zor anladim. iki tahminim var. artik hangisi olursa.

eger iki adet kadran varsa (dondurebiliyorsaniz yani iki parcayi ayri ayri) ilki, ufak ucgen ile gosterilen, saati gosteriyordur. o kadrani ucgen simdiki saatin uzerine gelecek sekilde ayarlayin. sonra diger kadrandan baslangic, bitis saatini ayarlayin. saati ayarlayinca hafif icine ittirin bakalim. belki ikinci kademeye inip baslangic bitis zamanlarini ayarliyordur.

eger sadece saati ayarlamak icin dondurebiliyorsaniz, o zaman acma kapama zamanlarini ayarlayacaginiz yer saatin kendi pinleridir, centikleridir. acilmasini ve kapanmasini istediginiz saat arasindaki butun centiklere basin. resimde gordugum kadariyla 15 dakikaya bolunmus. iste oralara basilabiliyor mu bir bakin? icine giriyor mu o parcalar. olmadi sonuclardan bir haberdar edin biraz daha fikir yurutelim. yalniz alet guzelmis.
  • dahicocuk  (13.08.09 12:08:56) 
Kenarında siyah bölümde küçük çentikler var onlar ile ayar yapılır.


  • anarche  (13.08.09 13:02:38) 
önce okun doğru saati gösterdiğinden emin olun. saat 12 ise ok 12 yi göstermeli : ) . neyse.. sonra ışığın yanmasını istediğiniz saatin yanındaki minik siyah şeyi aşağıya indirin, şalter gibi. mesela eğer 8-9 arası 1 saat boyunca yanmasını istiyorsanız 8-9 arasındaki tüm şaltercikleri indirin.


  • deoksiribonukleotit  (13.08.09 17:07:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.