[]

Beyin kanaması olabilir mi? (Avusturyada ne yapmalıyım?)

Cuma günü sabah saatlerinde Kafamın sağ tarafinı Sertçe bi yere çarptım. Kanama olmadı ama sağ kulağımin kepçesinin biraz üstü ağrıyordu. Dün öğleden sonra başım dönmeye başladı. Aksama dek devam etti bu sabah uyandığımda gitmisti. (Azaldi diyebiliriz) Su an hafif bir mide bulantım var.

Boyle bi durumda doktora gidilmeli biliyorum ama Avusturyadayim ve ne yapacağımı bilmiyorum henuz yeni geldim. Sizce bu beyin kanaması gibi mi duruyor?


 
Ama hala gelmis burda yaziyosun. Doktora git hemen. Doktor olmamakla birlikte burdan beyin kanamasi gibi duruyor. Kaldigin yerde etrafta olan insanlara soyle bi komsuya oda arkadasina. Yeni geldim nereye gidebilirim de eminim yardim ederler


  • dedi ayca  (25.01.15 09:26:12) 
tr'de işler şöyle yürür:

kafayı çarptıktan sonra acile gidilir. belki tomografi çekilir, belki çekilmez. nörolojik muayene yapılır. acil tedavi varsa uygulanır. sonra aynen şu önerilerle taburcu edilir:
"24 saat gözlemleyin. fışkırır tarzda kusması, çift görmesi, bulanık görmesi, karakter dğeişikliği, konuşmada bozulma gibi şeyler olursa hemen gelin"

anladığım kadarıyla 48 saate yakın geçmiş ve bu şikayetlerden hiçbiri yok
  • la noix  (25.01.15 09:34:23) 
viyana'daysaniz ve almancaniz yoksa beraber gidelim acile?


  • shi aila  (25.01.15 09:37:47) 
u6 metro hattinin hemen üstünde hastane var, duragin adi michelbeuern/akh. ingilizcenin yeterli olmasi lazim, doldurulan formlarin türkceleri de var.


  • shi aila  (25.01.15 10:11:04) 
Hepinize cok teşekkür ederim. İngilizce iletişim kurabilirim. @shi aila seni yormayayim ama emekli sandığı Sigorta'sı yurtdışında işler mi bilginiz var mi? Hastane ücretini nasıl ödeyebilirim


  • legendwaitforitdary  (25.01.15 10:19:43) 
sigorta konusunda bir bilgim yok maalesef ama normalde yurtdisina cikarken yapilan/belgelenen sigortanin bunu karsilamasi lazim diye düsünüyorum.


  • shi aila  (25.01.15 10:30:49) 
yurt dışına çıkarken yaptırdığınız seyahat sigortası karşılar.

verdikleri poliçede olan numarayı arayın hemen.
  • member of illuminati  (25.01.15 10:43:37) 
Bt çekilmesi şart. Ama kusmadıysanız o kadar korkmanıza gerek yok. Gidin herhangi bir hastaneye, ya nörolog vardır ya da dahiliyeyi bakar.


  • fayfim  (25.01.15 11:00:27) 
gelismelerden de haberdar güzel olur.


  • shi aila  (25.01.15 14:40:05) 
Arkadaşlar hastaneye gitmedim cünkü ücretini ödeyebilir miyim bilmiyorum. Seyahat sigortam falan filan yok. Bugün öğleden sonra tekrar başım Dönmeye başladı, hala ayni durum. Beyin kanamasınin 48 saatten icinde belli olacağıni söylüyor insanlar, o yuzden bunun Vertigo gibi bir sey olabileceğini düşünüyorum. Darbeyi kulağımın biraz üstüne aldım.


  • legendwaitforitdary  (25.01.15 19:44:54) 
Merhaba, endişelendirdiğim herkesten özür dilerim, sanırım beyin kanaması yaşamıyorum, olayın üzerinden 72 saate yakın zaman geçti bu noktada artık yazamıyor olmam gerekirdi sanırım. Vertigo Başlangıcı olabilir dedigim gibi, eğer sıkıntım devam ederse Türkiye'ye donmeyi düşünüyorum.


  • legendwaitforitdary  (26.01.15 00:49:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.