[]

Vücut geliştirme / hareketler / protein tozu

Merhabalar.
ben bu sporda çok acemiyim daha. Önce kilo vermeye gittim, şimdi çoğunluğu attık (26 kilo) vücudu toparlayacağız. Spordaki 6. ayım ama ciddi vücut geliştirmede 2.ay

2 gün omuz+kol+ön bacak, 2 gün göğüs+sırt+arka bacak olmak üzere 4 gün çalışıyorum.

Benim sormak istediklerim biraz fazla yani kusura bakmayın.

Öncelikle, ben fit vücuda sahip olayım az biraz şekilleneyim bana yeterli. Yani öyle vücut kasmak için uğraşmayacağım.


1- çok kilo verdiğimden dolayı omuzlar küçük kaldı. omuz için, dumbell lateral raise ve Halterle Ayakta Çene Altına Çekiş yapıyorum. yeterli midir ? sanki az geliyor bu hareketler. hocaya sorduğumda yeterli dedi ama sorayım dedim.

2- her gün kol çalışsam kollara zarar verir mi ?
yaptığım hareketler
barbell cürll
scott cürll
yatarak dumbılla triceps
sehpada dips triceps
Kol kası yapmak istiyorum. Başta dediğime tezat oluşturuyor ama bir tek bunda bu kadar hevesliyim.

3- Göğüs çalışırken o gördüğümüz şekillenme ve ayrılma bende daha olmadı bu normal midir ? 6 ay her gittiğimde bench press+polaris yaptım.

4-Gitmeyen göbeğim için 4 gün mekik+çakı+sopa giriyorum ama göbek gitmiyor. Evde her gün karın programımı uygulasam zararlı olur mu ?

5-bacak antreamanlarında da 2 gün ön, 2 gün arka giriyorum. Aynı gün 4 hareketimi birden yapsam olur mu yoksa bu 2+2 uygun mudur ?

6-Salonda hayvani bilek kasanlar var ama ben sadece güçlü bileklerim olsun istiyorum bunun için önereceğiniz hareket var mı ? Salondakiler çok ukala soru sorulmuyor.

7- protein tozu kullanmalı mıyım? kullanırsam ne kullanmalıyım ve ne kadar ölçek olarak bir günde ?
Aklıma gelen sorular bunlar.
Çok teşekkür ederim.
Ek not: 181 boy 78 kilo er kişiyim

 
2-her gün kol çalışma bir bölgeyi her gün çalıştırma. ön kol ve arka kol diye ayırırsan aynı gün aynı bölge çalışmamış olur.

3-göğüsün şekillenmemiş göbeğin gitmemiş 1.81 boya 78 kilon var kas az yağ çok halen fazla kilon var tahminim. göüğüsü olması gereken şekilde ne az ne fazla calısmaya devam et. kardio yyapman yağ yakman lazım.

4-her gün karın çalışma. hiçbirşeyi her gün yapma.

5-bacak antremanında 2 gün 2 gün arka girme. haftada 2 gün girceksen ön arka ve kalf gir iki günde de. bacak günleri daha iyi beslen.

6-ilk önce sorduğun tüm soruların cevabını bul onları çöz daha sonra bilek çalışmaya başlarsın.

7-protein tozu kullanırsan iyi olur. sporunu yaptıktan hemen sonra bir ölçek ile kullan. bunu kullanman protein ihtiyaıcnı karşılamicaktır. bir kısmını karşılayacak. ve spordan sonra hemen aktif olduğu için kasların yapılmasına hızlıca destek veriyor.

1- omuz hareketlerine ve diğer tüm bölgelerin her tür hareketine bakabilirsin.
www.coopersguns.com

soru başın 10 tlden 70 tl hesabıma atarsın.
  • zlatanibrahimovic11  (25.01.15 00:38:55) 
@zlatan
hocam detaylı açıklaman için çok teşekkürler.
kol çalışırken ön+arka çalışıyorum ama bunu haftada 2 gün yerine 4 gün yapmak zararlı mı olur yani ? Pazartesi omuz ve kol çalışıyorum salı boş gün, çarşamba göğüs+sırt, perşembe boş, cuma yine omuz ve kol diye gidiyorum. ben pazartesi+cuma mı sadece kol çalışayım yoksa spora gittiğim 4 gün de kol gireyim mi ? boş günler zaten hiç bir şey yapmıyorum.

bacak için de 4 gün yerine 2 gün yap tam yap diye anladım değil mi hocam ?
  • baris daima  (25.01.15 00:46:47) 
1. gün arka kol göğüs
2. gün sırt ön kol
3. gün omuz trapez- karın
4. gün bacak.
5- koşu ve karın günü.(dışarıda spora açık bir alanda olabilir.)

bu şekilde yapabilirsin.diğer günlerede karın ekleyebilirsin istersen her gün olmayacak şekilde.

şeklinde yap istersen.
  • zlatanibrahimovic11  (25.01.15 01:18:24) 
1. Upright row omuzu genisletmez aksine dar omuzluysan trapezleri cikarip omuzu dusuk gosterdigi icin daha da boktan bir hal alirsin. Upright row ve trap hareketlerinj kes, omuzu bir press, lateral ve rear delt raise ile calis.

2. Her gun calismak pek mantikli degildir genelde. Bu tamamen antrenmaninin volumeuna, intensitysine bagli. Kesmiyorsa pump alamiyorsan calis zarari olmaz. Ama nasil pump aldigini, ne kadar zorladigini en iyi sen bilirsin biz bilemeyiz o yuzden buna sen karar vericeksin.

3. Bilinenin tam aksine barbell bench press en iyi gogus hateketi falan degildir ve evet normal. Daha zamanin cok oralar icin.

4. Caki, sopa ne sikimse bilmiyorum ama karin calisarak gobek gitmez. Yag oranini dusur. Gobek eriticem diye karin calisman vakit kaybi. Sadece core strength icin plank yapsan 2 gunde bit 3 x max yeterli olur.

6. Su asamada forearm izole etmene gerej yok. Presslerle, barfikslerle, curllerle vs. Guclenmeye baslayacaktir zaten bileklerin.

7. Kullanmak zorunda degilsin. Protein tozu dedigin nane supplement sektorunun dunyaya buyuk bi gazidir. Asla antrenman sonrasi guzel bir ogunun yerini tutmaz. Eger yemek yiyecek vaktin ve paran yoksa kullanabilirsin.

Program yaparken de triceps+gogus yapma arkadasin dedigi gibi. Tricepsi yoracagin icin gogusten once presslerde yeterli kuvveti bulamayacaksin. Bu yuzden gogus kaslarini max load ile yukleyemeyeceksin. Ayni sey sirt, biceps icin de gecerli. Gogus + biceps, sirt + triceps senin icin su asamada daha mantikli.
  • cok3  (25.01.15 05:17:21) 
çok sağolun teşekkürler:)


  • baris daima  (25.01.15 11:53:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.