[]

kizarkadasimin telefonu calindi sorularim var

carsamba gunu kizkaradasimin telefonu calindi. aksam falan kayip moduna almis. telefon bir kere konum gondermis o da tuzladan. sonra cevrimdisi kalmis. savciligia gidicek imei numaraini falan vericek. cok endiseli ve sorulari var

1- telefonu kayip moduna aldi. hirsizin icindeki bilgiye ulasmasi mumkun mu ?

2- bu benim sorum. telefon kayip modunda olmasina ragmen adam telefona crack yapip baska bir isletim sistemi yukleerek telefonu kullanabilir mi ?

3- yukaridaki iki ihtimali de goz onunue alirsak telefon tekrar bize kayip sinyali verebilr mi ? yeni bir isletim sistemi yuklu olsun veya olmasin her iki durumda da ? ne zaman bize kayip lokasyona sinyali verebilir ?

4- polis bu telefonu bulabilir mi ? hani iphone u falan nerede olsa sim karti ciksa da bulabiliyorlarmis falan filmlerde oyle goruyoruz. kriminal bunu yapabilr mi ?

 
Bence "lanet olasi paralleller" çaldi dersen, kriminal federaller hemen bulur telefonu.


  • pinocchio  (24.01.15 23:09:09) 
1) hırsız telefonu elden çıkartıcak açamadığı için, sonra bir telefoncu yazılımı komple sıfırlayacak. sıfırlamadan önce de eğer kayıp modunu kırmanın yolunu bulabilirse (bence mümkündür) offline olarak içindeki bilgilere ulaşabilir.

2) kullanabilir, imei kopyalamaları falan yapılıyor hatta, yani teknoloji çok gelişti bu konularda malesef.

3) telefon online olmazsa, yani internete bağlanmazsa sinyal gönderemez. otomatik olarak şifresiz bir wifi'den bağlanmaya çalışıp sinyal yollamayı dener. ama eğer içindeki bu yazılım kırıldıysa sorunsuz kullanılır sinyal falan yollamadan.

4)polis telefonu bulabilir, ama çevremden gördüğüm kadarıyla gidip de geri gelen telefon olmadı. yani çok mühim bir davanın ucunda değilse veya yetkili, eli uzun bir yakının yoksa polisin pek umrunda olacağını sanmıyorum.

ayrıca ek olarak, telefonun bulunsa dahi, telefonu kullanan kişi o telefonu çalıntı olduğunu bilmeden ücret karşılığı satın aldıysa veya bunu ıspatlayabilirse, telefonu alamazsınız geri. telefonun ziliyeti ondadır artık zira.

ıphone'larda telefonu uzaktan sıfırlama, fabrika ayarlarına geri döndürme gibi bir yazılım vardı sanki? onu araştırın bence çok geç kalmadan. içinde çok değerli şeyler varsa durumun ciddiyetini anlatarak apple'a falan danışıp ayrıntılı bilgi alabilirsiniz sanıyorum.
  • emfuzi  (24.01.15 23:15:02) 
1-Mümkün. İnada binerse mümkün ama uğraşacağını sanmam.
3-İnternete bağlanır bağlanmaz yollar. Ama o sinyali senin işletim sistemin yolluyor, eğer ikinci maddeyi uygulayabilirse ruhunuz duymaz. Ama uğraşır mı, sanmam. Direk hard reset çakar herhalde. O da çözüm mü, bilmiyorum.
4-Asıl buna cevap vermek için geldim. Polis güveneceğiniz son kurum olsun. Dolmuşta htc chacha'mı düşürmüştüm. Araya kaçmış, 2 gün sonra dolmuşçu gidip polise teslim etmiş. Ben telefonu unuttum, emaneten götürsün diye 50 liralık telefon aldım 4 ay falan takıldım onunla. Sonra şimdiki telefonumu aldım. Şimdiki telefonumun 2. ayında polis aradı gelin telefon bulduk diye. Allah dedik gittik, 6 ay yatmış abi karakolda. Teslim tarihine falan baktım, 6 ay yatmış karakolda. Büyük ihtimal birisinin gözüne çarptı, "Bu ne amk, verek şunu kiminse." dedi öyle oldu. Yoksa onu da yapmayacaklardı.
  • günde 3 litre kola içen adam  (24.01.15 23:19:11) 
eğer iphone'sa find my iphone'u kapatmadan formatlarsa, dfu'ya alıp format çakarsa vs, telefon iptal oluyor. apple la görüşüp özel kod vs alıp açılabilir anca diye aklımda kalmış arkadaşımın başına böyle bir şey gelmişti galiba.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (24.01.15 23:25:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.