[]

akvaryum hobisi olanlar icin

Veya evde balık besleyenler de diyebiliriz. Yani bu işlerden anlayanlar icin bikac sorum olacakti da? Yaklasık 10 gün kadar önce 50x30x20 boyutlarinda bi akvaryum aldik ve icine otcul baliklar koyduk.simdi

1.akvaryumda balik beslemek veya kafeste kus beslemek canilik midir? Yani ne bilim kücücük bi alanda kapanıp kalıyorlar. Biz almasakta ayni sartlarda oluyorlar ama sonucta bu iyi bisey degilse neden alet olduk degil mi?

2.onu gecersek 5-6 gün sonra baliklar tek tek ölmeye basladı, suyunu degistirince ölümler kesildi.daha bu kadar kisa surede noldu da öldüler acaba. Bu arada akvaryumun motoru falan da var.

3.bu tip akvaryumlarda suyun kokmasi normal midir? Son 3-4 günde suyu acayip kötü kokmaya baslamisti simdi tazeledim. Bu koku nasil önlenir?

4.simdilik 10 tane balik var. Bu boyutlardaki akvaryum icin sayi normal mi? Mesela copcu baliginin yanina bi tane daha alsak?

5. Bi de bunlarin yemlemesi nasil oluyor.kac ögün ve ne kadar vermeli? Su renkli olan yaprak yemlerden veriyoruz. Baska yem var mi verebilecegimiz? Bi de suyu kokutan bu dibe çöken yenmemis yemler midir acaba?

Cok soru oldu sanirim :-) tesekkurler

Bu arada fotografi ekte

 
1.Canilik. Sonuçta hayvanları doğal ortamından koparıp küçük bir alana hapsediyoruz. Kendimiz doğadan koptuğumuz gibi yalnız kalmamak için hayvanları da koparıyoruz.

2.Motor yeteri kadar oksijen sağlıyorsa suyun bozulmaması lazım. Dinlenmiş su kullanmak gerekiyor.

3.Motorun içinde elyaf, bez gibi bir şey olması lazım filtre görevi gören. Arada onu kontrol edip temizlemek gerekiyor.

4.Çok kalabalık akvaryum iyi değildir. 1+1 evde 4 kişi yaşamak pek eğlenceli olmasa gerek :) Bir de dışarıdan gelecek balık hastalık riski demek.

5.Bir kerede bütün ihtiyaçları kadar yem atmak yerine onu 3 öğüne bölebilirsiniz. Hem bütün balıklar yemlenir hem de fazla yem suyu kirletmez. Suyun kokmasının sebebi kalitesiz yem kullanmak da olabilir. Dip yemi genel olarak çok fazla atmayın. Şerefsiz çöpçüler aç kalınca diğer balıklardan daha hızlı pul yem yiyebilir :)
  • atini kaybeden prens  (24.01.15 21:42:41 ~ 21:43:51) 
1. yeryüzünün en cani ırkına mensubuz. dolayısıyla canilik evet.

2. akvaryuma giren her suyun en az 48 saat dinlendirilmesi gerekir. balıklar şebeke suyuna alıştırılmıştır, dolayısıyla içme suyu nasıl olsa dinlenmiş sudur demeyin. şebeke suyunu dinlendirip kullanın. bir seferde suyun %10'undan fazlasını değiştirmeyin. akvaryum bir ekosistemdir, bakterilerin üremesi ve doğal ortamın taklidi olması gerekir. ilk balıklar bu ekosistemin oluşmasına yardımcı olarak genelde ölür malesef.

3. su kokar, ama acayip kötü kokuyorsa bir terslik vardır. kalitesinin bozulduğu anlamına gelir. fazla yemleme, içeride ölü balık kalması, filtrasyonun yetersiz olması gibi bir ton sebebi olabilir.

4. ideal balık sayısı formülü:
balıkların toplam uzunluğu (cm) = akvaryum hacmi (lt)
örnek: 5 cm uzunluğunda 10 balık var, toplam 50 cm. yani en az 50 litre.

5. yemleme dediğin balığın cinsine göre değişir. bu ve bunun gibi akvaryumla ilgili a'dan z'ye tüm cevapları akvaryum.com'dan öğrenebilirsin.
  • robin crusoe  (24.01.15 22:10:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.