[]

toyota corolla

birisi 1.4 motor otomatik dizel digeri 1.6 otomatik benzinli. Ben pek anlamam arabalardan o yuzden sorayim dedim. Mesela 1.4 alsam ne gibi arti ve eksi yonleri olur? ayni sekilde 1.6 alsam ne gibi artilari ve eksileri olur? benzinlisi biraz fazla yakiyor gibi geldi bana sizce normal mi yakiti? dusuncelerinizi alabilirmiyim? eklemek istediginiz ekstra bisey varsa yazabilirsiniz... 1.4 ile 1.6 motor arasindaki fark nedir? 1.6 benzin 7.3/ 100 km 1.4 dizel 4.9/100 km




 
otomatik 1.4 dizel, araba yüklü iken (kişi sayısı ve bagaj doluyken) özellikle rampalarda zorlanabilir ve yakıt tüketimi artar, ayrıca dizel aracın masrafları daha fazla oluyor.

1.6 otomatik benzinli alırsan performans olarak daha rahat edersin, araba tam doluyken yakıt tüketimi cok fazla artmaz, masrafları nispeten daha azdır, lpg takarsan az da olsa performans kaybı yaşarsın.

Özetle: 1.4 dizel daha az yakar, 1.6 benzin daha performanslıdır lakin daha çok yakar.
  • mayanasser  (24.01.15 19:34:42) 
km başına kaç kuruş yakıyor diye baktığında o litre dışında birde mazot ve benzin arasındaki farktan da kazanç sağlarsın. 1.4 corolla yüklü de olsa benzinliden az yakar. Performanslı bir araçtır. İlla benzinli araç düşünüyorsan aynı segmentte honda civic bak derim. Fabrika çıkışlı LPG'li olanları var. Daha iyi motor performansı alırsın v-tec ile


  • accorbite  (24.01.15 19:38:13) 
dizel motorlar daha torklu diye biliyorum. yani sallıyor olabilirim ama 1.4 dizel motorun torku 1.5 benzinli araca denk geliyor olabilir. yakıtı düşününce avantajlı gibi duruyor ama çok km yapıyorsanız dizel tavsiye edilir genelde.


  • icim urperiyor  (24.01.15 19:42:29) 
7.3-4.9 arası çok fark var. buna yakıtın litresindeki fark da girince yaklaşık olarak şöyle diyebilirim 1.6 benzinli 100 yakıyorsa 1.4 dizel 60 yakacak.

lpg çok iyi bir opsiyon. accorbite'a katılıyorum, honda civic'in fabrika çıkışı lpg'lileri var. normal benzinlisinden 900 lira farkla satılıyor sadece ve lpg'ye sıcak bakmasanız bile japona/honda'ya olan güvenden düşünülebilir.

corolla 1.6 benzinli alıp lpg taktırsanız 2bin liraya yakın masraf edersiniz. ve "acaba oldu mu sorun çıkar mı" falan diye düşünebilirsiniz. ama japon fabrikadan lpg'li çıkarıyorsa gözüm kapalı binerim ben.
  • signore  (24.01.15 19:47:50) 
Toyota corolla 1.4d kullandım.motor mükemmeldi ancak manueldi.satarken alan arkadaş 'corolla otomatik mi allah korusun.uzak dur.' Demişti. Biraz araştır derim


  • han20  (24.01.15 19:48:22) 
çok km yapıyorsan dizel al az sürüyorsan veya yokuş bayır çok çıkıyorsan benzinli al geç. dizel 1.4ten performans bekleme ama.


  • tescillimarka  (24.01.15 19:52:26) 
çok iyi hesap etmek gerekir. dizel benzinliden daha yüksek fiyattan satılacak. yılda 20 bin km'den az yolculuk edilecekse dizel almak mantıksız. dizele önden verdiğin fiyat farkının nereden baksan 3-4 senede yakıttan yaptığın tasarrufla bedavaya getirirsin. benzinlide ise alırken daha az ödersin ama benzine daha fazla ücret ödeyeceğinden 3-4 sonra dizel araç fiyatına denk gelebilir. ancak corolla'nın benzinli, motoru çok yakıyor diye biliyorum. çünkü standart atmosferik motor. eğer benzinli ve ekonomik araç alınacaksa vw tsi motorlu araçlarına bakabilirsin.


  • tahtelbahir  (24.01.15 19:55:56) 
Senede 13-15 bin Km yapmayacaksan benzinli al.


  • 2 tostos turan  (24.01.15 20:52:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.