[]

Neden milli yasta konserler iptal edilir?

Arap krali vefat etti diye milli yas varmis, temsil iptal edilmis. Yoldan geri dondum. Batida var mi mesela milli yas ilan edildiginde konserlerin etkinliklerin iptal olmasi?
Bu is bana biraz sacma geliyor. Arap krali olmus, tamam alllah rahmet eylesin mekani cennet olsun rest in peace ama niye eglenemiyoruz?



 
Konserdir tiyatrodur operadir nefret edenler icin iyi bir bahane cunku.


  • common of demons  (24.01.15 14:20:29) 
Çünkü bizde sanata eğlence gözüyle bakılıyor.


  • alperz  (24.01.15 14:23:09) 
maçlar iptal edilmiyor tiyatro iptal ediliyor adfasdfsadf ne mal bi ülke


  • domates yiyom  (24.01.15 14:30:16) 
@alperz
Peki eglence neden iptal ediliyor diyelim o zaman.

  • delifaruk  (24.01.15 14:30:28) 
@domates
Hakikaten onemli bir noktaya parmak bastin. Gercekten cok cok sacma geldi simdi senin dedigini de dusununce. +1

E tabi futbol buyuk bir endustri, devlet opera ve balesi'nde o kadar para donmuyor malesef.
  • delifaruk  (24.01.15 14:32:08 ~ 14:33:57) 
@asilov
Geleneklerimiz ayri bir tartisma konusu ama suudi kralinin kirkinin cikmasini neden bekleyelim mesela? Biri oldugunde ertesi gun yakinlarinin cikip eglenmeye gitmesi tartisilir ama suudi krali hangimizin yakini oluyor?

  • delifaruk  (24.01.15 14:37:35) 
konseri devlet mi duzenliyordu?

Herhangi bi muzisyenin konserinin iptal olup olmayacagina muzisyenin kendisi karar verir?
  • kosun lan mevzu var  (24.01.15 14:42:02) 
Bence, milli yas kavramını laçkalaştırdılar.. her kavramın ya içine ediyorlar ya da içini boşaltıyorlar..

Bir de;

"Hiç kimse Türkiye'nin yas tutma eşiğini test etmeye kalkmasın"

:D
  • kill_them_all  (24.01.15 14:51:18) 
yas olunca eglence organizasyonlarinin iptal edilmesi cok garip gelmiyor. sonucta matem havasi. suud krali olunce yas ilan edilmesi sacma ama.


  • crucio  (24.01.15 15:11:43) 
@kosun lan mevzu var
Dobgm

  • delifaruk  (24.01.15 16:54:10) 
dobgm yse o zaman mantık dışı değil.


  • kosun lan mevzu var  (24.01.15 16:56:57) 
"Ulusal yas" kavramını ve nedenini anlıyorum. Başka milletten birilerinin başına bir iş gelmiş ve onlara "Acınızı anlıyor ve paylaşıyoruz. Sizinle empati yapıyoruz. En azından böyle günlerde dostuz biz" mesajı vermek gerekiyor. Diplmatik bir jest. Soma'dan sonra Venezuela 3 günlük ulusal yas ilan etti ve bilcümle devlet etkinlikleri ertelendi. Onlar da 3 gün tiyatrodan,vb uzak kaldılar. Olay eğlence olması değil, bir etkinlik olması. Haliyle devlet aracılığı veya eli ile organize edilen etkinlikler iptal ediliyor.

Bunun sıkıntılı kısmı ne için ulusal yas ilan edileceğinde. Suudi Arabistan kralı için ilan ettiğimiz yası, Venezuela'da birkaç yüz işçi ölseydi ilan eder miydik? Trinidad kralı için ulusal yas ilan eder miydik? Dünyanın en çok ünvan sahibi insanı Alba Düşesi ölürse? Ya da bunun sınırı nerede başlar?
  • aychovsky  (24.01.15 17:11:35 ~ 17:12:42) 
"ölenin kırkı çıkmadan uygun olmadığı için. aslında tv bile seyredilmezdi eskiden. siz yeni jenerasyon geleneklerimizden uzak yetiştiğiniz için yabancısınız böyle şeylere, hatta yadırgıyor üstüne mızmızlanıyorsunuz bile."

Bir yıl içinde sadece 9 tane 40 gün olduğunu hatırlatırım. Ölen adamın sikimizde olup olmamasından bağımsız olarak, 9 kişi ölse sıçtık yılın 5 günü eğlenebiliriz sadece. 4 yılda bir 6 gün eğleniriz abov hep yeni nesil falan bunlar.
  • günde 3 litre kola içen adam  (24.01.15 17:15:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.