[]

Diş Problemleri

Selam Arkadaşlar,
Dişlerimi düzenli fırçalıyorum, diş ipi kullanıyorum ancak bu dişler çürümekten bıkmıyorlar. Agzımda dolgusuz azı dişi kalmadı. Sürekli çürüyorlar, kırılıyorlar. Yaptır yaptır nereye kadar. Yok mu şu işe bir çare. Yoksa bütün dişlerim kaplama olacak bu gidişle.

Şu kök hücre ile diş çıkarma olayları nedir? Baya araştırdım ama uygulamaya geçildi mi ? Yada sizce geçilmesi ne kadar sürer? 5 sene 10 sene?

sağolun

 
çare: diş macunu kullanmamak. macunsuz bir şekilde dişleri fırçalamak. ve misvak kullanmkak.


  • enkolaykullaniciadi  (24.01.15 11:17:17) 
Merhabalar, ağız diş sağlığı problemini bir bütün olarak ele almak gerekir yani sürekli dişleriniz çürüyorsa bununla ilgili tükürük akış hızınız kontrol edilebilir, bunda bir sıkıntı varsa buna yönelik sakız veya haplar kullanabilirsiniz, diş minenizin kontrolsüz aşınması ise problem bunun için fluorür ve kalsiyum takviyesi yapılabilir ek uygulamalarla, ayrıca diş sıkma gibi sorunlar da bu konuda dişlerinizdeki harabiyeti arttırabilir bunun için mutlaka koruyucu bir plak yapmak gerekir.

Ağzınızda aktif olan bir bakteri florası vardır ve bu floranın patojenitesi yüksekse bu durumda bunu baskılamak için ilk başka detaylı bir teşhisle tüm çürükler tedavi edilip, buna uygun bazı güçlü antibakteriyel gargaralar veya ağız duşları ile ağzınızdaki flora değiştirilebilir ki emin olun sorun buysa emin olun çok rahat edersiniz.

Önemli bir husus da ağzında sorunu olan ve günde 2 defa dişlerini fırçalayan hastaların büyük bir kısmı bunu tam olarak doğru yapamamaktadır, bu da ağzınızdaki plağın doğru uzaklaştırılamamasına yol açmaktadır, etkili yapamadığınız bir bakım ise çürüklere yol açar.

Son nokta ise beslenmeniz ve diyetiniz de bu konuda çok önemlidir, bununla ilgili yazacak çok şey var ama öncelikle karbonhidrat ve şeker tüketimini belli öğünlere toplamak ya da kısıtlamak, asitli gıdaların tüketimlerini mümkün olduğu kadar bitirmek gerekir.

En önemli nokta ise çürük oluşma açısından yüksek riskli ağızlarda bugün için mutlaka "FLUORÜRLÜ" diş macunu kullanmanız gerekir, şu anda diş minesini günlük olarak tekrar remineralize edebileceğiniz tek yöntem budur, macunsuz veya fluorürsüz diş macunları kullanmak dişlerinizde daha fazla sıkıntı yaşamanıza yol açar. İçinde hidroksi apatit kristalleri bulunan bunu doğal yollarla yapan diş macunları ümit vericidir ama daha çok yeni oldukları için fluorürlü diş macunu şu anda en iyi alternatiftir, ayrıca diş macununun sadece fluorürlü olması dışında fluorürün bio uyumluluğunu arttırmak için "taze" ve mümkünse içinde "SLS" sodyum lauryl sulphate olmayan diş macunu kullanmanızı öneririm. Hem aşındırma oranı düşük hem de SLS bulunmayan diş macunu olarak Sensodyne ProNamel'i öneririm günlük kullanım için. Diş fırçalamadan öncede mutlaka diş fırçanızı kuru tutmanız gerekir.

Kök hücresi ile diş üretimi bugün için eksik dişlerin yerine implant yapmamızın bir alternatifidir, yani günlük kullanıma girse bile dişinizi kaybettiğinizde hayata geçebilir. Diş dokularının tekrar lazerle üretilmesi ile ilgili çıkan bir gelişme ise çok yeni olduğu için günlük pratiğe girmesinin uzun süreceğini düşünüyorum.

Tüm çürükleriniz temizlenip, doğru ağız bakımını tam olarak yapabilecek şekilde ağız ve diş sağlığınızı yapabildiğiniz ve diyetinizi de kontrol edebildiğiniz zaman bir dişhekimi kontrolünde tekrar bu sıkıntıları yaşamayacağınızı düşünüyorum.

Geçmiş olsun.
  • dronurozturk  (25.01.15 21:18:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.