[]

badanasız duvara çözüm

merhaba,
yeni bir eve taşındım, bir odasının duvarı boyasız badanasız. ben bu duvarı boyatmak yerine ahşap şeklinde görünsün istiyorum. yani şöyle: furnifu.com

bunu nasıl yaparım? Bauhaus yakınımda evde markap-vidalama makinası da var.

 
Ahşap Desenli Duvar Kağıtları'na bakmanı tavsiye ederim.


  • teknikekip  (24.01.15 11:05:33) 
gerçek ahşap istiyorum aslında.


  • cedex  (24.01.15 11:07:05) 
3d duvar kağıtları var. suni ama yine de güzel duruyor. ama illa gerçek ahşap istiyorsan bauhaus'dan ölçülerine göre ahşap kestirip ister vidalama ile istersen yapıştırarak istersen de geçmeli şekilde (çok uğraştırır bu son dediğim) duvarı dekore edebilirsin. son dediğim geçmeli dışındakiler duvarına epey zarar verir sonrasında çok uğraşırsın söyliyeyim.

www.modernduvarkagidi.com

duvar kağıdına örnekler
  • thracian  (24.01.15 11:09:08) 
basit; öncelikle malzemeyi temin edin.

çam/kayın/meşe/ladin vs.

bunları lambri ya da masif panel şeklinde de alabilirsiniz. ya da dilediğiniz paterne göre kesebilirsiniz.


Kesim için gönye testere ve masa testeresi kullanıyorum; fiyatları yüksek diye düşünürseniz (ikisi toplam 1000tl civarı) tek seferlik bir iş olacağı için normal bir testere de işinizi görecektir.

İhtiyacınız olan diğer malzemeler şunlar olacak,

iskarpela seti (30 tl civarı)
poliüretan köpük (m2 başına 3 lira civarı gider)
zımpara (120 / 100 / 180 / 240 lık bir set işinizi görür, 10-15 lira)
vernik (hickson decor en iyisidir, 30 tl 1 lt)
çekiç
ufak tahta parçaları, takozlar
çivi

duvarı önce çekiçle pütürlü hale getirin, bu şekilde köpük daha iyi tutunacaktır. sonra pütürlü yüzeyi tozdan arındırıp ahşap panellerin arkasına köpüğü sıkın ve istediğiniz yere yapıştırın. ufak çıkıntıları ya da değiştirmek istediğiniz yerleri iskarpela ile düzeltebilirsiniz. köpük genleştiği için ufak takozlarla parçaları sabitleyin.işlem bitince ve köpük kuruyunca (3 saat civarı) ahşap panelleri derecesi en yüksek olandan başlayarak zımparalayın. sonra hafif nemli bir bez ile silin ve kuruduktan sonra vernikleyin.
  • pozzecco  (24.01.15 14:58:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.