[]

Anti Depresan yüzünden sallanan ilişki

Bir arkadaşım rica etti fikir vermeniz açısından, [gerçekten bilen bilir benim böyle şeylerim olmaz :), ha keşke olsa o da ayrı mevzu...]:

Arkadaşlar geçen hafta 4 yıldır birlikte olduğum kız arkadaşımla ayrıldık, daha doğrusu o beni terk etti. Fakat anlayamadığım şey ayrılmadan 1 hafta öncesine kadar canım cicim iken 1 hafta sonra ayrıldık. Bu 1 hafta içinde ne oldu derseniz, şöyle izah edeyim; kız arkadaşım kendini psikolojik olarak kötü hissetmeye başlamıştı, nedeni dersler aile vs. bunun için bir psikologa gitti ve sonra anti depresan almaya başladı ve orada ip koptu. İlaçlara başladıktan 2 hafta sonra benden ayrıldı artık hiç kimseye karşı bir duygu beslemek istemediğini ve şu an etrafındaki herkesten nefret ettiğini söyledi. Ne yapmalıyım acaba? Gerçekten onu ne kadar sevdiğimi tarif edemem ondan vazgeçmek istemiyorum fakat ne yapacağımı bilmiyorum. İnternette okuduklarıma göre anti depresan alanlar böle dönemlerden geçiyormuş bu ne kadar sürer acaba bilginiz var mı?

not: şöyle bir detay var, bana bu ilaçları almadan önce whatsapp'tan şöyle bir mesaj attı (resim ekte)

"Bu aldığım ilaçlar beni kötü etkileyebilir etrafı yakıp yıkabilirim seninle çok kavga edebilirim tabi istemeden. Her şeye rağmen benim yanımda durur musun?"

 
Daha once cesitli antidepresanlar kullanmis biri olarak diyorum ilac kizimizin ayrilma bahanesi olmus.


  • rayde  (24.01.15 01:14:05) 
Kiytirik bir iş bırakma için bile türlü taklalar attığımız su hayatta bu kiz bildiğin salto yapmış.

9/10
  • ron dennis  (24.01.15 01:23:15) 
3-3 buçuk yıldır antidepresan kullanan bir kadın kişisi olarak seni biraz rahatlatmak isterim. İlk başladığımda dünyadan kopmuş gibiydim, hiçbir şey umrumda değildi. Sanki rüyada gibi hissediyordum. Göz kapaklarım daha bir ağırlaşmıştı sanki. Ama uyku hali gibi de değil. Değişik bir hal gerçekten. İlaca biraz daha alışsın geri döner merak etme. Öyle kolay değil 4 yıllık ilişkiyi çat diye bitirmek. Şu an hayatı sallamıyor olabilir. Kişisel almamaya bak bence. Ama bu yazıdan hareketle de arama sakın. Bırak o sana dönsün, hazır olduğunda.


a*
  • acelemvar  (24.01.15 01:32:38) 
bilmeyen herkes bahane demiş dikkate almayın. antidepresanlar basit depresyon dışında birçok ruhsal rrahatsızlıkta da kullanılıyor. ilaçlara alışma süresi 1 aya yaklaşabilyor ki zaten var olan sıkıntılar bu dönemde daha da abartılı hale gelebiliyor. zaten prospektüslerde de uyarı bulunur. ilk başlarda çöküntü durumunun derinleşmesi, intihara teşebbüs vs. yaşanması normaldir. en sevdiği insanı bile hayatından çıkartabilir istemese de. bu gerçek bir ayrılık isteği değildir. gerçekten sevildiğini hissetmek, sevdiğine zarar verdiği düşüncesi, artan sorumluluklardan kaçma (ilişkiler de belli sorumluluklar getiriyor.) gibi nedenlerle ayrılmak istediğini söylemiş olabilir. kişiyi sıkmadan ilişki onun istediği mesafede sürdürülebilir ama ilgiyi azaltmadan. kullandığı ilacı öğrenip prospektüsündeki uyarıları dikkate alın.


  • madarch  (24.01.15 01:58:32) 
başlığı antidepresan yüzüğü olarak okuyan sadece ben miyim? hayal kırıklığı ile kapatıyorum sekmeyi :/


  • rygard  (24.01.15 02:10:05) 
Evet, antidepresan kullanmış biri oılarak söylüyorum ki böyle yan etkiler yapabiliyor.
Ben mesela ilk 15 gün o kadar değişik bir ruh halindeydin mi, en yakın arkadaşlarımla kavga etmeye kalktım. şimdi düşününce ne yapmışım ben diyorum..

Arkadaşın bir süre kız arkadaşının üzerine gitmesin. Şu an sağlıklı düşünemiyor belli ki.
biraz zaman versin, eminim ki eğer ilaçların yan etkisiyse bir süre sonra düzelir.
  • innerbliss  (24.01.15 19:42:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.