[]

dilenci popülasyonunda bir artış mı var ne?

ankara'da yaşıyorum. hemen hemen her semtte dilenciler artmış durumda. karşılaştıklarımın çoğu suriyeli filan da değil, örgü banyo lifi, kağıt mendil filan satan teyzeler. bir kısmı bakıyorum kucağında 1 yaşını doldurmamış hareketsiz çocukla buz gibi soğukta dileniyor. bir bakıyorum yerler karlıyken ergen çocuğun biri çıplak ayakla buza basıp dileniyor, açım diyor.

görmezden gelemiyorum, zaman zaman yardım ediyorum ancak sömürülmeyle kalbimin parçalanması arasında gidip geliyorum. büyük bir adaletsizlik var ve bunu görmezden gelmekten yoruldum. doğrusunu isterseniz dilenciliğin yahut yalvararak kağıt mendil satmanın ihtiyaçtan bu işe girmekten çok bir meslek haline dönüştüğünü düşünüyorum. ancak kendimi o insanların yerine kouyoyrum, misal bu çocuklar kaçırılıyor, soğukta işkence çekiyorlar diye değil de, kadının bırakacağı yer yoksa, bir şekilde düşünemediğim bir imkansızlık varsa ve ben sırtımı dönmüşsem diye bok gibi hissediyorum.

konudan saptım ama türkiye'nin durumunun kötüye gitmesinin bir sonucu mu sizce dilencilerin artması? ben mi yanlış gözlemliyorum?

not: bir ürünü yardıma ihtiyacı olduğunu dile getirmeden satanlardan bahsetmiyorum. dilencilik kavramını da aşağılanacak bir şey olarak görmüyorum. gerçekten ihtiyacı olan gerektiğinde yardım isteyebilir. yolda ayağı takılıp düşen bi yardım edin dediğinde ne algılıyorsam aynısını algılıyorum.

 
İstanbul'da heryer suriyeli dilenci. Onlar da haklı çalışsan alacağin para belli..dilenerek 5-6 bin götürüyorlar


  • empedokles  (23.01.15 22:29:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.