[]

Hukukçu veya Başına Gelmiş Arkadaşlar Kavga-Darp Olayı Var Bir Bakıverin

Dün arabamla sola otoparka (kipa) giriş yaparken karşıdan motorlu geliyordu. Ben hafiften arabanın burnunu uzatmıştım fren yaptı, ben de durdum yol verdim. Elimle geç işareti yaptım o da bana el kol yaptı. Sonra tamam devam et der gibi işaret ettim sonra bu motoru şöför kapısına dayadı hafiften geri gelerek sürttü. Ben de arabayı çizdin yürü artık dedim. Motoru biraz ileri aldı, ben de gideceğini sanarak arabayı vitese taktım tam gidecekken bu kapıyı açıp bağırmaya başladı. Tamam kusura bakma, arabayı çizdin bak yürü artık bişey demedim dediysem de bu coştu. Etraftan izlemeye gelen muhteşem kalabalık da bunu "tamam hadi bilader" falan gibi konuşarak çekiştirince bu iyice dellendi ve bir elim direksiyonda diğeri viteste, ayaklarım da gaz ve debriyajdayken tekme atmaya başladı. Lan noluyo demey kalmadan kapıyı iyice açmaya çalışırken menteşeyi kırdı (kanırdı). Ben arabadan çıktım, o arada bunun arkasında kadın ve bebek vardı onlar indi, zaten sığır bana ilk başta da "bebek var lan görmüyon mu" diye hönkürmüştü, ben de tamam kardeşim kusura bakma devam et demiştim. Ama etrafın gazıyla ve ben alttan aldıkça bu tam gaza geldi. ben git dedikçe yumruk salladı. En son ben de yeter lan deyip polisi arıyom hakkından onlar gelsin belanı benden bulma deyip aradım. Arkasından kadın sürekli çekiştirdi durdu bunu "hadi gidelim" dedi. Polisi arayınca bu kaskını maskını benim arabanın üstünde bırakıp tüydü. 2 dakika sonra polis geldi, olayı anlattım. O arada otoparkın güvenlikçisi gelip "herşeyi kamera kaydetti haberin olsun, davacı olursan yardımcı oluruz sen haklısın" dediler. Neyse hastaneye gittik darp raporu aldık. O arada birkaç avukat tanıdığı aradım, onlardan da "avukat tutup yüklü tazminay almaya kadar götüreceksen davacı ol" diye tavsiye geldi. Neyse karakola gittik ama 2 saat bekledim ifade vermek için. Bu arada bikaç yerle görüştüm, bekledikçe sinirim geçti, eve haber verdim böyle böyle diye. Velhasılı uğraşmak istemediğim için ve adalet sistemine güvenmediğim için, her ne kadar kamera görüntüleri ve darp raporum olsa da "davacı ve şikayetçi değilim uzlaşmak istiyorum" dedim (bu ifadenin ne anlama geldiğini ikinci emekliliği gelmiş polis emmi bana açıklayamadı). Sonuçta komiserden de "la madem şikayetçi değilsin buaray niye geldin" diye kaygın da yedik. Polise, en azından çağırın bu adamı, özür dilesin kaskını vereyim gitsin, ben mahkemelerde sürünmek istemiyorum dedim ama oralı olmadılar. Dünden beri moralim çok bozuk, başıma iş gelmesin diye adama karşılık vermediğime mi yanayım, karşılık vermeyip şikayetçi olmadığıma mı yanayım, bayağı kötüyüm. Ortada bu kadar büyütülecek bir olay yokken denk geldğim ve kaybedecek birşeyi olmadığını düşündüğüm bu manyağın yanına bu iş kar kalsın da istemiyorum, haberlerde hergün görüyoruz böyle hastaları. Öte yandan hazmedemedim bir türlü, ayağa çarık olmayacak adamlar böyle böyle başa sarık oluyor.
Şimdi :

1. Soru şu, siz benim yerimde olsanız ne yapardınız ?
2. Kafam çok bozuluyor, şu saatte bile kalkıp karakola tekrar gidip şikayetçi olasım geliyor ama kendimi zor tutuyorum (böyle bir hakkım kaldı mı onu da bilmiyorum ya).
3. Aynı adamın bugün yine olayın olduğu bölgede rahat rahat takıldığını duydum güvenlikçiden (belli ki polis onu ifadeye çağırmamış-halbuki ifadeyi alan memur "darp olduğu için savcılık onu buraya çağırır" demişti). Acaba araya birini sokup gel özür dile mi dedirtsem ?
4. İfadeyi alan polis de en az 3.500 lira tazminattan bahsetti, ha adam davayı kaybedince daha da çirkefleşir mi bilmiyorum. Sürünsün ibne deyip takır takır tazminat davası açsam ve meletsem mi bilmiyorum. Kazanacağım parayı doğrudan LÖSEV, EGV veya ÇYDD'ye veririm, o şekilde gelecek paraya el sürmem.

Buraya kadar okumuş olan zaten içinde bulunduğum kararsızlığı zaten anlamıştır. "okumadım kardeş durumumuz yoktu" bakınızı verecek ilk arkadaşa da selam olsun.

 
dava aç süründür orospu evladını


  • benim adim kerim hepinizi severim  (23.01.15 21:37:38 ~ 21:42:46) 
kaldırıp 2 tane sağlam yapıştır(a)mıyorsanız, siz bırakacaksınız polis yapıştıracak, yok onlarda yapıştır(a)mıyor ise sizin yerinize hukuk yapıştıracak ki onun kaçarı yok.

vergisini veren bir insan olarak, vatandaşlık hakları olan birisi olarak yasal hakkınızı sonuna kadar savunmanız gerekir. (ben size bu cümle ile ülkedeki hukuk sistemi süper,her şey bomba, hak hukuk gırla gidiyor demiyorum)

benzer biraz daha çetrefilli olaydan yaklaşık 30bin lira aldım, mevzu üç sene sürdü. bu adamla ilgili bir yaptırım olmaz ise adam bunu alışkanlık haline getirecek.

bu tarz "kahpe evlatlarına" küsküyü göstermek sünnet değil FARZdır.
  • mrvengeance  (23.01.15 21:38:46) 
kararsızlık yaşayacak bir şey yok. sen şikayetini yap, adama bi tebligat gitsin bi ifade versin hele. sonra gelir senden özür diler sen de ikna olursan yine şikayetinden vazgeçersin. ama bu şekilde davranarak böylelerine davetiye çıkartmış oluyorsun.
darp raporu varsa kamera görüntüleri de varsa durman hata.

  • bacardicola  (23.01.15 21:43:11) 
baştan sona okudum, sen haklısın. açardım davayı. sürünsün ...(istediğin kelime ile doldur)


  • kuzey li  (23.01.15 21:44:00) 
Öncelikle geçmiş olsun talihsiz bir olay.

1- ben olsam o kadar alttan almama rağmen üzerime gelinirse karşılık verirdim(doğru olmasa da) bir şekilde olay buraya kadar gelmişse peşini bırakmaz şikayetçi olurdum. savcılıkla falan uğraşsa daha da çirkefleşerek üzerinize gelmez , tam tersine sendeler, duraksar.
  • istege bagli sigortasiz  (23.01.15 21:47:37) 
Öncelikle trafikte genelde sakin kalmayı tercih ederim. Ama bu olayda sanırım kendime hakim olamazdım ve eşi olmasına rağmen kafasını surterdim yere o hıyarın.
Yanlış da anlama senin böyle bir eyleme girmeyişin de mantıklı. Çünkü hergün bir sürü olay oluyor ama milletin gazına gelip ben alttan alırken saldırmaya kalkarsa orada film kopar bende.

Dava boyutunda ise sonuna kadar gitmeni öneririm. Böyleleri bir başka gün başkasına aynısını yapmaya kalkar. Bir yerde durmaları ve azalarak bitmeleri gerekiyor. Bunda bir payın olmasını istemez misin?
  • Tyler89  (23.01.15 21:51:03 ~ 21:52:29) 
1) Ben olsam şikayetçi olurdum. Şikayetçi olmadığınız için ceza davası açılmayacak. "Ben fikrimi değiştirdim, şikayetçi olacağım" da diyemiyorsunuz.

2) Böyle bir hakkınız artık yok (yukarıda da yazdığım üzere). Halbuki şikayetçi olmuş olsaydınız da uzlaşma talebinde bulunabilirdiniz ve davanın her aşamasında şikayetinizi geri çekebilirdiniz...

3) Araya birini sokmanızın, özür diletmeye çalışmanızın adamı iyice havaya sokacağını düşünüyorum. Böyle egoist bir tip özür de dilemez. Olur da ben yanılırsam, özür dilerse dahi başka birine aynı şeyi yapmayacağı anlamına gelmez. Bu adamdan şikayetçi olmanız gerekirdi.

4) Maddi manevi tazminat davası açabilirsiniz tabi ama esas o uğraştırır... Halbuki ceza davası kendi kendine işleyen bir süreçtir; ilk celseden sonra duruşmalara gitmeniz gerekmez, harcı hurcu da yoktur... Keşke şikayetçi olsaymışsınız...
  • m e l t e m  (23.01.15 21:54:30) 
Sonuna kadar git hatta takıldığın bir yer olursa elimden geldiğince yardımcı olurum (avukat Değilim hukuk bilgim var


  • infernalcadre  (23.01.15 21:58:53) 
geçmiş olsun. millet gerçekten manyak.. bir kez evimin önünde göbekten dönerken bir arabayı görmemiştim, hatalı olarak görmemiştim, görmem gerekiyordu.. ama kurtardık, fark edince frene asıldım o da sağa kaçtı kurtardık.. ama arabadan 3 kişi indiler!!!!! hepsi bana geliyor.. ikisi bayan olduğumu görünce afalladılar, kararsız kaldılar sonra geri döndüler arabaya. şöför geldi yanıma hata bende özür dilerim dedim adam algılamadı hatalıyım dememi, kavgaya o kadar alışmışlar ki, görmüyor musun diye devam edince yine tekrarladım, özür diledim ya, görmedim dedim.. özürü algılayınca ne diyeceğini şaşırdı, 3-5saniye aptal aptal yüzüme baktı, bi daha yapma dedi arabaya döndü :)))) çarpışmış da olabilirdik, olabilir yani kaza bu.. manyak mıyım bile bile birine gidip çarpacağım! herşey olabilir trafikte..adı üstünde kaza..ve kazalar durduk yere olmuyor, elbet bir tarafın hatası yüzünden oluyor kazalar, daha normal bir şey yok ve kimse bile isteye kaza yapmaz.. arabadan 3kişi inmek ne demek yaaa. bu insanlarla farklı dünyaların insanıyız!
soruya gelecek olursak, gel özür dile kısmı saçma.. adamla tanışıklığa hiç gerek yok. zaten adam manyak..ben adamla aynı mahallede yaşamıyorsam şikayetçi olurdum sanırım..bağış yapmak da iyi, yada adam garibansa davayı kazanıp tazminatı ona geri iade etmek de başka bir tokat olur yüzüne.. bebeği falan da varmış, bebeğin hakkını almamış hem de adamı mahkemeyle tazminatla biraz korkutmuş olursunuz

  • 1980  (23.01.15 22:24:04) 
aç davayı. acırsan acınacak hale gelirsin.


  • mobilemob  (23.01.15 22:41:35) 
cevaplar için teşekkürler.

@m e l t e m karakoldaki iki sattlik bekleme sürecimde bu konuda gerçekten bilgisi olan birisine denk gelmiş olsaydım davacı olurdum. ama sonrasındaki süreç korkuttu beni.

karakolda polislerin tavırları da hoş değildi, kimliğim sizde kaldı memur bey dediğim bir polis "yırttım attım ben onu" diye tersledi. arabayı karakolun önüne park ettirmişti beni oraya getiren ekip, yarım saat sonra başka bir polis koridorda şu araba sahibi kimse gelsin alsın dedi. ben hareketlenince de bir sürü söylendi, "oraya araba mı konur lan" gibi mırıldandı. yani zaten mağdur durumdayken devlet adamlarının tavrı, sonrasındaki süreçte de yine hep bana karşı böyle olur gibi geldi.

neyse bakalım artık, adamın yanına kar kaldı gibi görünüyor bu iş.
  • elcikpower  (24.01.15 10:15:40) 
başka karakola gidip şikayetçi ol daha önce hiç karakola gitmemiş gibi


  • benim adim kerim hepinizi severim  (24.01.15 12:56:24) 
Polis de "bize iş çıkmasın" derdinde olduğu için (özellikle de o yaşlılar) şikayetçi olmayın diyorlar genelde. Söylemiyorlar şimdi şikayetçi olup, sonra şikayetten vazgeçilebileceğini çünkü onlara bir sürü evrak işi çıkıyor...

@kerim'in dediği gibi de olmuyor. Olayın gerçekleştiği karakol yetkili, diğerleri zaten bir şey yapamıyor kanunen.
  • m e l t e m  (24.01.15 19:33:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.