[]

gümrük sorusu

ukrayna'da yaşayan bir tanıdığımıza fotoğraf makinası (nikon d90) siparişi vermek istiyoruz. tanıdık ukraynadan satın alacak ve kargoyla ankaraya gönderecek. ürün yaklaşık 1300 dolar. olayın ne gibi gümrüksel bindirmeleri vardır(para açısından)? ayrıca kargo dışında alabilmenin herhangibaşka bir yolu var mıdır?




 
kargo falan yapmayin. turk otobus firmalarina verin getirsinler.


  • kakoy  (12.08.09 23:45:23) 
çok zor ama bi deneyin derim:
yapabilirlerse aldıkları yerden "free of charge" faturası kestirsinler, küçük bir bedelle 20EURO gibi mesela.
asıl bedeliyle yollarlarsa gümrüğe takılır ve ordino bedeli (sanırım 150TL civarı) artı gümrük vergisi çıkarabilirler size (ürüne göre yüzdesi olan ve 150den daha yüksek tutabilir bu). bu işlerin çoğu da şansa bakıyor, yani sevgili gümrük görevlisinin o anki halet-i ruhiyesine:)
hiç takılmadan direkt sana da gelebilir. sadece kargo bedeli ödersin.
(evet, otobüs olabilir yapabilirlerse, yasal yollarla göndermeleri pahalıya patlayabilir)
  • asleep  (13.08.09 00:04:27 ~ 00:06:32) 
1300 lira için afedersin kol kadar vergi ödersin. gümrüğe takılmadan geçme ihtimali de oldukça düşük. otobüs firması önerisi iyiymiş, onun dışında ukrayna'daki tanıdığınızın yakın zamanda türkiye'ye gelecek bir tanıdığı varsa onunla yollayabilir.


  • cro magnon  (13.08.09 00:18:59) 
ustune dugun hediyesi yazsin postaya versin. ptt evinize kadar getiriyor. bir tencere kutusunun icinde iki tane laptop almisligim vardir bu sekilde. teker teker gelenlerden bahsetmiyorum bile. onumuzde bayram oldugu icin bu siralar cok rahat gelir.

edit: gumruge takilsa bile(olmaz ya, hadi bahtsiz bedevi modundasinizdir) elektornik urunlerin gumruk vergisi fatura fiyatinin %10u kadardir
  • crucio  (13.08.09 01:21:47 ~ 01:23:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.